11
4G LTE / WiFi Signal Strength Issue: Post here if your One has issues holding it's network signal.

  1. TheRandDroid
    Cupcake Aug 14, 2014

    TheRandDroid , Aug 14, 2014 :
    I'm on T-Mobile and had full signal on Wi-Fi and LTE anywhere on my property and in my house on my Note 3. I got my OPO today and I cannot get anything above 2 bars signal strength on T-Mobile and about 75% on Wi-Fi even sitting 6 feet from my router. Very concerned that this is a major issue. Fix is needed ASAP!
     

    #41
  2. bestlands
    KitKat Aug 14, 2014

    bestlands , Aug 14, 2014 :
    That's weirdweird
     

    #42
    alokshin likes this.
  3. bestlands
    KitKat Aug 14, 2014


    #43
  4. alokshin
    Froyo Aug 14, 2014

    alokshin , Aug 14, 2014 :
    All in all, there are no perfect phones. 5S is too small. S5 is too slow with TouchWiz and all. Nexus 5 eats the entire battery in half a day. OnePlus has connectivity problems.
     

    #44
  5. cmeyerhbg
    Eclair Aug 14, 2014

    cmeyerhbg , Aug 14, 2014 :
    Wow, just wow
     

    #45
  6. 515tylerd
    Gingerbread Aug 14, 2014

    515tylerd , Aug 14, 2014 :
    I haven't even been able to connect to t mobile 4g late once. Also on both mine and my wife's phone or WiFi is terrible. In the few times we get signal the speed drops to 1mb or less on our 50mb connection. Every other device/phone works fine on it.
     

    #46
  7. 515tylerd
    Gingerbread Aug 14, 2014


    #47
  8. mlong212
    Honeycomb Aug 14, 2014

    mlong212 , Aug 14, 2014 :
    Looking at Jira-cyanogenmod-org it looks like there has been a blocker placed on the latest OTA. So the roll out may have stopped until it is fixed.
     

    #48
    515tylerd likes this.
  9. bestlands
    KitKat Aug 14, 2014

    bestlands , Aug 14, 2014 :
    Ok you can still sideload it though I have a tutorial
     

    #49
  10. 515tylerd
    Gingerbread Aug 14, 2014

    515tylerd , Aug 14, 2014 :
    I hope so. Really would like to use our WiFi.
     

    #50
  11. giovannipaul007
    Cupcake Aug 15, 2014

    giovannipaul007 , Aug 15, 2014 :
    I have the same issues...I put my sim in my Experia have 4 bars.. in my one plus 1 bar if that...I basically get no service ..service goes n n out... Lately after I turn WiFi off then want to turn it on it doesn't...the WiFi in settings is greyed out need to reboot for it to work...I've emailed them regarding this but haven't gotten a response yet
     

    #51
  12. giovannipaul007
    Cupcake Aug 15, 2014

    giovannipaul007 , Aug 15, 2014 :
    I can't get more than one bar in my house anymore...I think we have defective phones

    UOTE="TheRandDroid, post: 4215852, member: 61103"]I'm on T-Mobile and had full signal on Wi-Fi and LTE anywhere on my property and in my house on my Note 3. I got my OPO today and I cannot get anything above 2 bars signal strength on T-Mobile and about 75% on Wi-Fi even sitting 6 feet from my router. Very concerned that this is a major issue. Fix is needed ASAP![/QUOTE]
     

    #52
    mansa likes this.
  13. bestlands
    KitKat Aug 15, 2014

    bestlands , Aug 15, 2014 :
    If you get a defective phone contact opo ( how do you know you can barely even connect to wifi)
     

    #53
  14. knradpolnd
    Cupcake Aug 15, 2014

    knradpolnd , Aug 15, 2014 :
    i'm also concerned about the connectivity. I got my opo a week ago and use it with tmobile. I almost never get full bars on my opo. with my s5 i had full bars almost everywhere. usually im at zero or one bar. however, i'm yet to experience a dropped call...
    moreover, very often my signal bars jump from 0 to full and then to 0. it all happens when i'm not moving or changing placement of the phone. it desnt happen only in one particular location. it happen all the time.... in different places

    also today, i noticed on my way to work that.... i had full bars during my drive to work (35 minutes). it did not drop even once ! however, at the same time my data indicator never went up to LTE. it showed either E or H+ . that last thing also makes me confused .... I had to reboot my phone and it went to normal behavior which is ...zero or or one+ LTE indicator!

    (running most current 4.4.4 with significant battery loss)
     
    Last edited: Aug 15, 2014

    #54
    mansa likes this.
  15. Jorge83
    Froyo Aug 15, 2014

    Jorge83 , Aug 15, 2014 :
    The cost of switching phones can be expensive; no wonder people buy into the insurance plans and dunk their phones that they dont want in water....heck if they made a commercial for it...then its obviously happening lol. Waste of electronics :I
     

    #55
  16. APatte111
    Ice Cream Sandwich Aug 15, 2014

    APatte111 , Aug 15, 2014 :
    Hmm... I'm on AT&T and have not had any problems whatsoever... Seeing the same network connections I saw with my HTC One M8...
     

    #56
  17. YourManAdrian
    Eclair Aug 15, 2014

    YourManAdrian , Aug 15, 2014 :
    The phone definitely seems to have a problem holding a strong signal. I personally haven't really noticed any data speed annoyances but the phone rarely gets more than 2 bars. Even when I'm outside, I only get like 3 bars most of the time. My previous phone (Huawei Ascend Mate2) would have like 4 or 5 bars INSIDE my house and always had full bars outside. Haven't noticed any problems with Wi-Fi though.
     

    #57
    mansa and knradpolnd like this.
  18. Blaine6308
    Gingerbread Aug 15, 2014

    Blaine6308 , Aug 15, 2014 :
    I just cant believe more people are not chiming into this thread.

    Is it possible we all have defective phones? I would hate think so, but I guess it is possible.
     

    #58
  19. metconnect
    Gingerbread Aug 15, 2014

    metconnect , Aug 15, 2014 :
    Same here
     

    #59
  20. riffraff81
    KitKat Aug 15, 2014

    riffraff81 , Aug 15, 2014 :
    mind posting a speedtest?

    i hardly ever see more than 2 bars on my phone but the speeds are fine.
     

    #60