1
Answered 7T Ringtones / notification sounds gone

  1. elmon8
    Cupcake Oct 26, 2019

    elmon8 , Oct 26, 2019 :
    Hi,

    I already reported to customer support but maybe someone else is facing this problem:

    My Standard ringtones and notification sounds disappear randomly(?).

    I configure sounds. F.e. for WhatsApp I choose "Ding".
    It works a few hours and suddenly phone is quiet when receiving incomming message. I look at the setup and all standard ringtones are gone. Instead of "Ring" a number (625 or something) is displayed. ringtones for incomming calls are Set to "None". All internal ringtones are gone, I can only select manual uploaded MP3 files as sounds.

    After reboot of phone all sounds are back again. but just for a few hours, then jt happens again.

    I hoped this is a known issue but search did not find anything.

    Any ideas?
     

    #1
    maheshkr9 likes this.
  2. Gav_W86
    Starting Point Expert Oct 27, 2019

    Gav_W86 , Oct 27, 2019 :
    try:
    Boot the phone into recovery mode and clear the cache.
    1. Power off phone.
    2. Power on phone whilst holding down the volume down button (this takes slightly longer to react than you would expect and after the initial splash screen goes blank for a slightly un-nerving amount of time. But just wait).
    3. Enter the PIN/Password you use to unlock the phone when prompted.
    4. Choose a language.
    5. Choose "Wipe data and cache" (don't worry this is only a path to a submenu, it won't delete your data).
    6. Choose "Wipe cache" (IMPORTANT - MAKE SURE YOU DON'T TAP ERASE EVERYTHING).
    7. It will confirm that you have selected clear cache and ask you to say YES.
    8. When it says success choose "Reboot"
    9. The night after doing this leave the phone on charge overnight.
     

    #2
  3. elmon8
    Cupcake Oct 29, 2019

    elmon8 , Oct 29, 2019 :
    Thank you! Did this yesterday and issue did not happen again. I'll have an eye on it the next days but it is rather obvious when the error happens again.
     

    #3
  4. W1572420629956
    Cupcake Oct 30, 2019

    W1572420629956 , Oct 30, 2019 :
    Same problem.
    Tried the wipe cache solution - it did not fix the problem.
    Any other suggestions ?
    Also turned off battery optimization for whatsapp - no effect.
    This issue is very annoying.
     

    #4
  5. elmon8
    Cupcake Nov 1, 2019

    elmon8 , Nov 1, 2019 :
    It was good for about 2 days. Now it happened again.
    Screenshot from WhatsApp attached but sounds are gone for the whole system, not only wa.

    I hope this will get fixed Sion because it is a really bad situation.
    1572597895996.jpg
     

    #5
  6. Gav_W86
    Starting Point Expert Nov 1, 2019

    Gav_W86 , Nov 1, 2019 :
    can you report that using the "submit a bug" button on https://forums.oneplus.com/feedback/ (use web browser not community app). The bughunters can gather logs and info and pass for investigation.
     

    #6
  7. elmon8
    Cupcake Nov 1, 2019

    elmon8 , Nov 1, 2019 :
    I did that directly after issue popped up first time. Ahmend (?) said he gave it to Dev team but did not ask for more information. So I don't know if this topic is really taken care about...
     

    #7
  8. Gav_W86
    Starting Point Expert Nov 1, 2019

    Gav_W86 , Nov 1, 2019 :
    it may be it is already acknowledged as an issue in their system and they are aware of it and fixing it.
     

    #8
    elmon8 likes this.
  9. maheshkr9
    Froyo Nov 4, 2019


    #9
  10. elmon8
    Cupcake Nov 5, 2019


    #10
    maheshkr9 likes this.
  11. maheshkr9
    Froyo Nov 5, 2019


    #11
    elmon8 likes this.
  12. elmon8
    Cupcake Nov 12, 2019

    elmon8 , Nov 12, 2019 :
    any updates of this issue? it's really bad. Maybe it will be fixed with latest oxygen Update...
     

    #12
  13. elmon8
    Cupcake Nov 17, 2019

    elmon8 , Nov 17, 2019 :
    Hi, are you using a smart band or watch connected to 7T? I'm using a mi band 4 and since I disconnected it from phone the issue seems gone...
     

    #13
  14. maheshkr9
    Froyo Nov 18, 2019

    maheshkr9 , via OnePlus 7T Pro , Nov 18, 2019 :
    Hi,

    i am not using any accessories with the phone. Still facing the issues even after the latest 10.0.4 update.
     

    #14