11
Working Android 10 Bluetooth codec not working. Qualcomm aptx

  1. ysthung
    Cupcake Sep 22, 2019

    ysthung , Sep 22, 2019 :
    l updated my one plus 7 pro to android 10 when I tried to connect my true wireless earbuds. it connects as 2 Bluetooth devices for each side. also its not using Qualcomm aptx codec. since update
    1569169626262.jpg
     

    #1
    oseoin, RavageDead, TimNv and 8 others like this.
  2. Gav_W86
    Junior Moderator Junior Moderator Sep 22, 2019

    Gav_W86 , Sep 22, 2019 :
    can you report that using the "submit a bug" button on https://forums.oneplus.com/feedback/ (use web browser not community app). The bughunters can gather logs and info and pass for investigation.

    were they set up before the update and working ok? if so, try unpairing and re-pairing.
     

    #2
    TimNv and Vinay1911 like this.
  3. bagl0312
    Froyo Oct 2, 2019

    bagl0312 , via OnePlus 7 Pro , Oct 2, 2019 :
    I have the same problem with a pair of creative outlier air.
    They connect as two separate device left and right, and no aptx codec is enabled.
    I tried to unpair and repair them, without success
     

    #3
  4. W1570251665020
    Cupcake Oct 5, 2019


    #4
  5. mathewthomas84
    Froyo Oct 19, 2019

    mathewthomas84 , via OnePlus 6 , Oct 19, 2019 :
    I am facing the same issue on my Oneplus 6 also after upgrading to A10 OB1. I am using Lypertek TEVI wireless earphones. Is there any solution for this bug, have a yone tried a factory reset to see if thta fixes the issue please
     

    #5
    mangesh_singh and Vinay1911 like this.
  6. Vinay1911
    Cupcake Oct 20, 2019

    Vinay1911 , Oct 20, 2019 :
    same problem with all aptx , aptx hd enabled tws. I think the problem is with Android 10.0 and 10.1 they have bugs in Bluetooth audio codecs and Bluetooth connectivity issues. though my Earbuds have Bluetooth 5.0 it still have many lags with OnePlus 7 pro and the main issue is though it dont show aptx or aptx hd but atleast it should produce aptx sound still it sucks and produce bad sound. which some people who dont know aptx may think the Earbuds they bought are bad.
    please update without bugs for especially Bluetooth area.
     

    #6
  7. salmanali1990
    Cupcake Oct 22, 2019


    #7
  8. X1571773736020
    Donut Oct 22, 2019

    X1571773736020 , Oct 22, 2019 :
    I have the same problem. Tried reboot, unpairing and pairing again, resetting Bluetooth settings. Nothing changed. I can't listen to music in my car anymore. Im angry. New update is sh..Any solution?
     

    #8
  9. madmax.dx
    Gingerbread Oct 23, 2019


    #9
  10. mathewthomas84
    Froyo Oct 24, 2019

    mathewthomas84 , via OnePlus 6 , Oct 24, 2019 :
    Reset didn't help, had to revert to Pie..its a bug with most A10 Beta builds from Oneplus..Have not seen any one with Beta build reported of working aptx codec for their Truly Wireless earphones yet....bug report raised..
     

    #10
  11. G_maxim_karibov_inbM
    Cupcake Oct 31, 2019


    #11
  12. Bobby__
    Donut Nov 1, 2019

    Bobby__ , via OnePlus 6T , Nov 1, 2019 :
    I am facing similar issue.... I have sony 1000mx2 which support LDAC... Developer Bluetooth options doesn't stick when changed... Does anyone how do we take this issue to oneplus support?
     

    #12
  13. rventurini
    Cupcake Nov 4, 2019


    #13
  14. G_maxim_karibov_inbM
    Cupcake Nov 7, 2019

    G_maxim_karibov_inbM , Nov 7, 2019 :
    5 beta firmware released.
    aptx still doesn't work. stereo.
    oneplus when will you fix it? Most people don’t work normally headphones !!! ?? how much longer do you need to wait? !!! ???? !!???????
     

    #14
  15. mathewthomas84
    Froyo Nov 8, 2019

    mathewthomas84 , via OnePlus 6 , Nov 8, 2019 :
    Can anyone try to do the below steps on Android 10 Beta 1 (Oneplus 6 or may be 6t or any OP device where this issue is present)as suggested by OnePlus support and share the link with them. I have rolled back to Android 9 Beta 25 and would not be able to provide the necessary logs.
    1573184868213.jpg
     

    #15
  16. mathewthomas84
    Froyo Nov 10, 2019

    mathewthomas84 , via OnePlus 6 , Nov 10, 2019 :
    I was able to provide the logs with Oneplus support from my OP6 on A10 OB1. I then upgraded to stable A10 for OP6 through OxyenUpdater app( No data loss) and foud that I can hear clear soud on my TWS ear plugs (Lypertek TEVI) even though both the sides are shown connected in the Bluetooth connected device list .!! I was getting distorted soud when I was in A10 OB1..!! But the Aptx codec is disabled in both Beta and Stable versions of A10 for OP6..so that bug is still there.

    Also, there is some volume issues when I increase or decrease volume for the TWS as the volume gets increased/decreased for one side of the ear plug..!
     

    #16
  17. G_maxim_karibov_inbM
    Cupcake Nov 10, 2019

    G_maxim_karibov_inbM , Nov 10, 2019 :
    did oneplus respond to this ? when will they solve this problem?
     

    #17
  18. mathewthomas84
    Froyo Nov 10, 2019

    mathewthomas84 , via OnePlus 6 , Nov 10, 2019 :
    No man, I just shared the logs this morning, didn't get any response yet..!!
     

    #18
  19. inamatus
    Froyo Nov 14, 2019

    inamatus , Nov 14, 2019 :
    This problem may be concrete forever and ever. Oneplus plan to ignore this problem.
     

    #19
    LysakVitaliy likes this.
  20. Emil Kjems
    Cupcake Nov 16, 2019

    Emil Kjems , Nov 16, 2019 :
    I have the op 7t pro and b&w px7. This is simply not acceptable. I've already recommended not buying op to several people because of this issue
     

    #20
    LysakVitaliy likes this.