3

[Submitted] Android Auto crashing

  1. Ivan_Karaula Cupcake Jun 24, 2019

    Ivan_Karaula, Jun 24, 2019 :
    Whenever I try to open Android Auto, it constantly keeps crashing. No matter how I open it (with my phone or with/in my car).
    Sometimes, after the 3rd of 4th time it opens and works for some time (sometimes 1 minute, sometimes half an hour), but then crashes again.
    I have tried latest version of Android Auto app, but I also tried to downgrade to previous versions, still no help.
     

    #1
    broukb, srdic.tihomir and viciovb like this.
  2. Shaudee Donut Jun 25, 2019

    Shaudee, Jun 25, 2019 :
    I have the same issue on my T-Mobile OnePlus 7 pro that I converted to international. the way I fix the problem for myself was to go into settings going to battery then battery optimization. click on the three dots on the upper right hand corner. advanced optimization. and I turned off deep optimization.hope this helps
     

    #2
  3. sthar13 Cupcake Jun 26, 2019

    sthar13, Jun 26, 2019 :
    Happens to my op 3t as well after pie update. I think it crashes when it tries to enable do not disturb mode. After 2 or 3 attempts when trying to open it it works because it can set the dnd on successfully.
     

    #3
  4. G_Clive_Goudercourt_BrtP Cupcake Jun 27, 2019

    G_Clive_Goudercourt_BrtP, Jun 27, 2019 :
    I'm experiencing the same issue with android auto. just bought a 7pro and tried to connect to car, android auto won't start. have uninstalled and reinstalled, tried some of the things suggested on other threads but still no joy. what I click android auto it says "Google play services doesn't seem to be working at the moment." it worked fine on my one plus 6, so is really frustrating I can't get it to work now.
    any suggestions??!!
     

    #4
  5. Dthaki Cupcake Jul 2, 2019

    Dthaki, Jul 2, 2019 :
    I have the OP7P and Android Auto has been crashing since the latest update, too. It mainly occurs when switching to other apps.
     

    #5
  6. ScorpiusCRO Cupcake Jul 4, 2019

    ScorpiusCRO, Jul 4, 2019 :
    Tried, no difference.
     

    #6
  7. srdic.tihomir Cupcake Jul 9, 2019

    srdic.tihomir, Jul 9, 2019 :
    I have the same problem, and the same car...2018 Opel Astra... At first i thought problem is with my car, because of the USB connection on car being outdated, but than i tried with a Samsung S10+ yesterday, at it's working without a slightest problem....so it must be an OP software issue... or maybe an UFS 3.0 issue communicating with "older" cars...??? still waiting for an answer from OP team...
     

    #7
  8. broukb Cupcake Jul 15, 2019


    #8