2
Android Auto starts slowly [OP 8T]

  1. burnout123
    Ice Cream Sandwich Oct 23, 2020

    burnout123 , Oct 23, 2020 :
    Hi,

    I've just started using my OP 8T and the phone is great, but there is one major thing that bothers me.

    Before I used OP 6 (stock ROM) and Android Auto was really fast to connect with my car and start working.

    With OP 8T it takes way way longer - once it connects it works great though.

    Is it the new phone or is it the new Android 11?
     
    Last edited: Oct 24, 2020

    #1
  2. lecauch
    Cupcake Oct 28, 2020


    #2
    burnout123 likes this.
  3. pcoventry
    Honeycomb Nov 2, 2020

    pcoventry , Nov 2, 2020 :
    It's the phone. I have AA 11 on my Pixel 3a and it starts up in seconds. I dumped my 6T because it was pixelating and i had to mess around with settings every time. Now I don't :)

    Even when I had a Samsung S7+ Tab 5G which is same spec as the 8T it used to start up every time!
     

    #3
    burnout123 likes this.
  4. burnout123
    Ice Cream Sandwich Nov 7, 2020

    burnout123 , Nov 7, 2020 :
    Thanks, good to know. Hope OnePlus gets their *** to work on the issue ASAP, otherwise Android Auto is useless for me if I have to wait 2 minutes for it to start up.
     

    #4
    pcoventry likes this.
  5. pcoventry
    Honeycomb Nov 7, 2020

    pcoventry , Nov 7, 2020 :
    Well although it works with the OP it is slow - so I have decided that, despite the fast charging and 5G (which I can't yet get anyway) I've decided to go back to my Pixel 3a for the daily driver. I got my phone from Amazon and the return period is till Feb 2021 so i am going to give it a few more days and then return it.

    Just not worth the price tag - also, sorry to say but the camera on the OP is rubbish compared to the 3a. I am not actually sure why I got the 8T in the first place. I don't game and all I do is photos, streaming and whatsapp lol
     

    #5
    burnout123 likes this.