4
OxygenOS Android auto with 9.0.9

  1. ssemobile
    Donut Oct 23, 2019

    ssemobile , Oct 23, 2019 :
    I updated yesterday to 9.0.9 (build A5010_43_191008) on my 5T, and since this update my android auto no longer works.
    What's the problem ?
    Someone with the same problem ?
     

    #1
  2. Jamesmanuel
    Cupcake Oct 24, 2019

    Jamesmanuel , Oct 24, 2019 :
    Yes, I have this issue too. I updated to a5010_43_191008 on my 5T, and now the touchscreen is unresponsive.
     

    #2
  3. bernardo26
    Cupcake Oct 24, 2019

    Last edited: Oct 24, 2019

    #3
  4. ssemobile
    Donut Oct 24, 2019

    ssemobile , Oct 24, 2019 :
    After having called the help desk (service), their answer is that it's not the patch, and they can't do nothing. That I need to ask assistance to "Android".
    In my side, I say, that purely an Oneplus problem coming from their last update.
    So now... what will do Oneplus to resolve this problem ASAP ?!
     

    Attached Files:


    #4
    theNick95 likes this.
  5. bernardo26
    Cupcake Oct 24, 2019

    bernardo26 , via OnePlus 5T , Oct 24, 2019 :
    ssemobile

    After having called the help desk (service), their answer is that it's not the patch, and they can't do nothing. That I need to ask assistance to "Android".
    In my side, I say, that purely an Oneplus problem coming from their last update.
    So now... what will do Oneplus to resolve this problem ASAP ?!



    Please let us know how you resolve this problem Thk
     
    Last edited: Oct 24, 2019

    #5
  6. microzoom
    Cupcake Oct 25, 2019

    microzoom , via OnePlus 5 , Oct 25, 2019 :
    the problem for time being been solved with me for OnePlus 5.. check what i have done:
    - clear data and cache before uninstall app.
    - forget connected Bluetooth to your car.
    - i set USB preference to "file transfer" in Developer Mode.
    - disable Bluetooth scanning in "assisted GPS".

    then connect the USB.

    that's it.
     
    Last edited: Oct 25, 2019

    #6
  7. bernardo26
    Cupcake Oct 26, 2019

    bernardo26 , via OnePlus 5T , Oct 26, 2019 :
    this solution didnt work, android auto Is not working
     

    #7
  8. J1510732224593
    Cupcake Oct 26, 2019


    #8
  9. F_Jithin_James_djyS
    Cupcake Oct 27, 2019


    #9
  10. T1511940147666
    Eclair Oct 28, 2019

    T1511940147666 , via OnePlus 5T , Oct 28, 2019 :
    My oneplus is updated to latest 9.0.9 version i am not able to connect my device to tata nexon for android auto.

    The car display says device not responsive. I also tried changing the usb configuration but the phone doesn't allow me to change the options when connected to the car.

    Looking forward to solution for this
     

    #10
  11. microzoom
    Cupcake Oct 28, 2019

    microzoom , via OnePlus 5 , Oct 28, 2019 :
    after 3 days the issue is back and my solutions couldn't help anymore
     

    #11
  12. huerta10
    Cupcake Oct 28, 2019


    #12
  13. huerta10
    Cupcake Oct 28, 2019


    #13
  14. TheSurvivorXD
    Cupcake Oct 29, 2019


    #14
    UneVacheMorte likes this.
  15. microzoom
    Cupcake Nov 2, 2019

    microzoom , via OnePlus 5 , Nov 2, 2019 :
    i notice my phone updating Google play services by itself and after that the Android auto working fine.

    Google play version 19.5.68
    OnePlus 5 os 9.0.9
     

    #15
  16. ben.angiulli_1+
    Cupcake Nov 3, 2019


    #16
  17. yvvikasit
    Cupcake Nov 4, 2019

    yvvikasit , Nov 4, 2019 :
    Didn't got this update for Google play. Current version us 17.2.13-all[0] how to get that updated?
     
    Last edited: Nov 4, 2019

    #17
    Francesco_Neirotti likes this.
  18. Francesco_Neirotti
    Cupcake Nov 4, 2019

    Francesco_Neirotti , via OnePlus 5T , Nov 4, 2019 :
    very same problem for me. some news about this topic ?
     

    #18
  19. arunssvm1
    Cupcake Nov 5, 2019 at 3:41 AM


    #19
  20. gianpbert
    Cupcake Nov 5, 2019 at 11:14 AM

    gianpbert , Nov 5, 2019 at 11:14 AM :
    Same problem here after i've installed the last update 9.0.9 (Oneplus 5T)
    I've wiped the cache and Android Auto have some freeze and disconnect from the infotaiment.
    Before this update android auto worked perfectly.
     
    Last edited: Nov 5, 2019 at 11:37 AM

    #20
    likarum likes this.