3
Android Auto

  1. P1562940712339
    Cupcake Jul 21, 2019

    P1562940712339 , Jul 21, 2019 :
    Ive added my car as Trusted device, my car see that phone but when I click my touch screen in car to connect phone and car system USB mode in phone is switching into no transfer mode and at car screen is a info "check your connection or phone settings"

    AA application is starting automatically or manually in your phone?
     

    #21
  2. P1562940712339
    Cupcake Jul 21, 2019

    P1562940712339 , Jul 21, 2019 :
    I think I found USB configuration and I change it for default file transfer.. but still is not working...
     

    #22
  3. G1562210831041
    Donut Jul 21, 2019


    #23
  4. P1562940712339
    Cupcake Jul 21, 2019


    #24
  5. G1562210831041
    Donut Jul 21, 2019

    G1562210831041 , Jul 21, 2019 :
    Other than plugging my OP7 before I start my car, the red cable and MIDI worked in my Chevy Equinox. Wish I could help you more.
     

    #25
  6. P1562940712339
    Cupcake Jul 21, 2019

    P1562940712339 , Jul 21, 2019 :
    thanks anyway . in meantime I checked system update and there is one 328MB so I'm downloading now...will see fingers crossed
     

    #26
  7. P1562940712339
    Cupcake Jul 21, 2019

    P1562940712339 , Jul 21, 2019 :
    Ok, finally success!! It works much faster than on my previous phone, nice... I think important is to change default settings of USB connection and clear memory in Android Auto I mean remove all fail car profiles which were saved in that app then first configuration of AA have to be done thru car media system...
    Now I need to find option where I could switch off recharging by USB cable or just have control over that..
     

    #27
  8. G1562210831041
    Donut Jul 21, 2019

    G1562210831041 , Jul 21, 2019 :
    For what it's worth Ive noticed that even if AA launches in MIDI, my phone will automatically switch back to "no data transfer", but everything still works.
     

    #28
  9. P1562940712339
    Cupcake Jul 21, 2019

    P1562940712339 , Jul 21, 2019 :
    Yeah that's correct it switch back into no transfer mode but finally it works :))
     

    #29
  10. G1562210831041
    Donut Jul 21, 2019

    G1562210831041 , Jul 21, 2019 :
    Hopefully this thread will help other OP users with the AA issues. I tried customer support first and the tech had never heard of Android Auto. He tried to tell me that it's a third party app and will never work. ummmm, lol
     

    #30
  11. P1562940712339
    Cupcake Jul 21, 2019

    P1562940712339 , Jul 21, 2019 :
    Yeah I hope that helps to other OP7 owners...
     

    #31
  12. srdic.tihomir
    Donut Jul 21, 2019

    srdic.tihomir , Jul 21, 2019 :
    I'm glad you have succeeded!!
    Ibelieve AA was pain in the *** for a lot of OP7 Pro users...
    regarding usb charging, im not sure if you can switch that off...but maybe im wrong...
    best regards to all off you, it's nice to have such a active community
     

    #32
  13. N1527102100624
    Cupcake Jul 25, 2019

    N1527102100624 , Jul 25, 2019 :
    while using Android auto ringer volume gets muted and i don't hear any ringtones only drop down notification on display , missed lot of calls . pls suggest way out to hear either in Android auto or on phone , am using OnePlus 7
     

    #33
  14. G1562210831041
    Donut Jul 25, 2019


    #34
  15. N1527102100624
    Cupcake Jul 25, 2019

    N1527102100624 , Jul 25, 2019 :
    Yes , i can talk but in phone it's shows "ringer muted " and i dont get ring either in phone or in display
     

    #35
  16. P1562940712339
    Cupcake Jul 25, 2019

    P1562940712339 , Jul 25, 2019 :
    try to make a test call via your car audio system, and when display will show you incoming call try to scroll volume up in your car system..
     

    #36
  17. N1527102100624
    Cupcake Jul 25, 2019

    N1527102100624 , Jul 25, 2019 :
    tried still no ring , it shows Android auto has muted some sounds in sounds option
     

    #37
  18. P1562940712339
    Cupcake Jul 25, 2019

    P1562940712339 , Jul 25, 2019 :
    I think you have to look into car audio system and check all sound settings. What kind of car system you have?
     

    #38
  19. N1527102100624
    Cupcake Jul 25, 2019

    N1527102100624 , Jul 25, 2019 :
    checked all settings, reinstalled Android auto, reconnected Bluetooth, still not my oneplus 6 works perfectly.. I have XUV 500 and Ford EcoSport
     

    #39
  20. P1562940712339
    Cupcake Jul 25, 2019

    P1562940712339 , Jul 25, 2019 :
    I'm sorry, I don't know that system.. I have no idea what kind of setting will solve the problem...
     

    #40