5
[ΑΠΛΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ~ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ] Android Και OnePlus One Για Νέους Χρήστες

 1. gaster
  Lollipop Moderator Mar 20, 2015

  gaster , Mar 20, 2015 :
  Για όλους εσάς τους χρήστες που έχετε εισέλθει στον κόσμο του Android και του OnePlus One, ή πάλι κάποιοι άλλοι που απλά αντικαταστήσατε την προηγούμενη σας συσκευή με το OnePlus One, πιστεύω πώς καλό είναι να γνωρίζετε κάποια απλά βασικά πράγματα για να έχετε μια γεύση περί του θέματος. Αυτά που αναφέρω είναι ότι και εγώ ο ίδιος, έμαθα όλα αυτά τα χρόνια με τις διάφορες συσκευές που πέρασαν από τα χέρια μου και με τα πειράματα που έκανα σε αυτές.

  Βασικές Πληροφορίες Του Λογισμικού Android:

  • Το Android είναι ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα (Open Source), το οποίο βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Linux και ως γνωστό αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε από την Google. Γι'αυτόν τον λόγο μπορείτε να παρατηρήσετε γιατί υπάρχει και τόση μεγάλη ποικιλία από πάρα πολλούς προγραμματιστές (Developers) οι οποίοι κατασκευάζουν τα δικά τους "μαγειρεμένα" τροποποιημένα λογισμικά (Custom ROMS) και τα παραχωρούν σε εμάς τους χρήστες δωρεάν. Γιατί και το Android είναι ένα λογισμικό δωρεάν ουσιαστικά. Λόγο αυτού είναι και πιο ευάλωτο σε σφάλματα τα οποία είναι γνωστά ως Bugs αλλά και που επισκευάζονται από την κάθε εταιρία με νέα πακέτα ενημερώσεων.

  • Σαφώς και χρησιμοποιείται επίσημα σε κινητά τηλέφωνα, συσκευές πλοήγησης αλλά σύντομα και σε αυτοκίνητα αφού η νέα ενημερωμένη έκδοση του στο ερχόμενο μέλλον (Android 6) θα έχει και αυτήν την δυνατότητα.

  • Σε σχέση με το iOS που κάποιοι συνηθίζουν να αποκαλούν ελαφρύ, σαφώς και είναι πιο βαρύ σε θέμα λειτουργικότητας διότι το Android χρησιμοποιεί περισσότερα γραφικά και 3D διεπαφές στο γραφικό περιβάλλον του χρήστη όπως οι Αρχικές Οθόνες, Τα Widgets, τα 3D εφέ και το πραγματικό Multitasking (Πολυδιεργασίες). Όλα αυτά απαιτούν συνεχόμενη ισχύ και από τον επεξεργαστή (CPU), την κάρτα γραφικών (GPU) αλλά και την μνήμη RAM της συσκευής.

  • Αυτός είναι και ο λόγος που όλες οι συσκευές ναυαρχίδες(high-end) των εταιριών που χρησιμοποιούν Android, εξοπλίζονται με πολύ δυνατά χαρακτηριστικά υλικού (hardware), τα οποία πλέον έχουν εξελιχτεί με ταχύτητα φωτός και φτάσανε σε σημείο να προσφέρουν απόδοση λειτουργικότητας και απεικόνισης γραφικών, όπως και ένας υπολογιστής ή μια κονσόλα βίντεο-παιχνιδιών.

  • Αυτά όλα όμως κατά προσωπική μου γνώμη, με δελεάζουν και με κάνουν να νιώθω πιο περήφανος στο να αγοράσω μια συσκευή Android όπου θα χρησιμοποιεί το τελευταίας τεχνολογίας υλικό (hardware) από κάθε άποψη όπου σαφώς όμως και νέες λειτουργίες που θα κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητα μας μέσω του λογισμικού..

  Βασικά Πλεονεκτήματα Του Android:

  • Κάποια από τα βασικά πλεονεκτήματα του Android είναι η εγγύηση ενημερώσεων από την Google, αφού αρχικά οποιαδήποτε εταιρία χρησιμοποιεί σε μια συσκευή της Android, αυτόματα συμφωνεί με το συμβόλαιο της Google όπου για 18 μήνες τουλάχιστον και εφόσον η συσκευή καλύπτει τις τεχνικές προδιαγραφές όπου το Android απαιτεί για να λειτουργήσει, θα πρέπει να δίνει το πακέτο κάθε νέας ενημέρωσης Android που κυκλοφορεί επίσημα στο χρόνικο αυτό διάστημα στην συσκευή της.

  • Όπως ανέφερα και προηγουμένως, από την στιγμή που το Android είναι ένα ανοιχτού κώδικα λογισμικό, σας παρέχει την δυνατότητα με διάφορους τρόπους να εισέλθετε στον πυρήνα του και να το τροποποιήσετε φέρνοντας το στα μέτρα σας. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη σε όλους αυτούς τους προγραμματιστές που έχουν κατασκευάσει όλα τα απαραίτητα "συστατικά" όπως είναι τα Τροποποιημένα Λογσιμικά (Custom ROMS) βασισμένα σε Android, τα δικαιώματα Root, τα Πακέτα Αλλαγών και Τροποποίησης Αρχείων Συστημάτων ( Mods, όπως το Xpose Framework κ.τ.λ.).

  • Έτσι λοιπόν έχετε την επιλογή να χτίσετε την συσκευή σας όπως σας αρέσει, να δοκιμάζετε διάφορες παραμετροποιήσεις στο υπάρχον εργοστασιακό περιβάλλον λογσιμικού Android που η συσκευή σας ενσωματώνει, ή απλά να την απολαύσετε χωρίς να πειράξετε τίποτα από αυτό.

  Το Παρόν Και Το Μέλλον Του Android Με Μια Ματιά:

  • Το Android τα τελευταία χρόνια έχει ωριμάσει περισσότερο από ποτέ, αφού από την έκδοση 4 Kit Kat εώς και την τελευταία έκδοση 5 Lollipop, η βελτίωση του είναι εντυπωσιακή και σε θέματα ομαλής λειτουργίας και σε απόδοση λειτουργικότητας αλλά και σε θέματα αισθητικής λογισμικού. Διάφορες κοινότητες σε ολόκληρο τον κόσμο από σχόλια χρηστών επιβεβαιώνουν αυτή την εκτίμηση και προσωπικά το ίδιο παρατηρώ και εγώ, αλλά επίσης και τα ποσοστά χρήσης των τελευταίων 2 εκδόσεων του Android (Kit Kat 4 και Lollipop 5).

  • Εφόσον λοιπόν το παρόν μας δίνει μια νόστιμη γεύση αυτό που θα μπορούσαμε και θα ελπίζαμε να περιμένουμε για το μέλλον του είναι ακόμα κάτι καλύτερο και πιο εντυπωσιακό. Βέβαια πάντα κρατάμε τις επιφυλάξεις μας αλλά προς το παρόν όλα δείχνουν να βαδίζουμε προς τα 'κει.

  Πως Να Συμπεριφερόμαστε Στο Android Και Στην Συσκευή Μας:

  • Τα πράγματα είναι απλά. Καλό είναι να κάνουμε εγκατάσταση μόνο εφαρμογές που πραγματικά θα χρησιμοποιήσουμε. Όχι περιττές οι οποίες απλά εκτός από την κατανάλωση αποθηκευτικού χώρου που θα καταβάλουν, ίσως να είναι και κακογραμμένες και να δημιουργούν αστάθεια στην λειτουργικότητα του Android αλλά και της συσκευής μας ή ακόμα και να εκτελούνται στο παρασκήνιο δίχως λόγο ουσιαστικό καταναλώνοντας έτσι την μπαταρία της συσκευής μας περισσότερο. (Το είδος αρχείου εφαρμογής που υποστηρίζει το Android, είναι η επέκταση .apk)

  • Έπειτα να είμαστε προσεκτικοί για το τι είδους ιστοσελίδες του Διαδικτύου επισκεφτόμαστε και από που κάνουμε λήψη και εγκατάσταση εφαρμογών οι οποίες βρίσκονται εκτός του επίσημου καταστήματος της Google "Play Store". Aν πάλι δεν είμαστε σίγουροι καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα Mobile Anti-Virus όπως για παράδειγμα το Kaspersky Mobile Security.

  • Όσο αφορά την εξερεύνηση και την ξενάγηση του, είναι τόσο απλό που ακόμα και μόνος κάποιος να κάτσει και να κοιτάξει μία-μια τις ρυθμίσεις της συσκευής του στο Android ή και τις αρχικές προεγκατεστημένες εφαρμογές του, θα καθοδηγηθεί από αυτό κατανοώντας την νοοτροπία του και την λειτουργία του.
  Η συνέχεια για το OnePlus One και την χρήση του από νέους χρήστες συνεχίζεται στο Δεύτερο Μέρος του Οδηγού παρακάτω:​
  [ΑΠΛΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ~ ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ] Android Και OnePlus One Για Νέους Χρήστες
   

  #1
 2. akiskos
  Donut Mar 20, 2015

  akiskos , Mar 20, 2015 :
  Μπράβο πολύ καλή προσπάθεια, ήταν απαραίτητο να ανοίξει ένα τέτοιο θέμα...
   

  #2
  gaster likes this.
 3. gaster
  Lollipop Moderator Mar 21, 2015

  gaster , Mar 21, 2015 :
  Να εισαι καλα φιλε. Φαντασου οτι απο λιγο να ασχοληθει ο καθενας μας, τι σημαντικη βοηθεια θα προσφερουμε :)
   

  #3