39

[ARHIVA] Members from Croatia, Serbia, BiH, Montenegro and Macedonia

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. nerazzurro Ice Cream Sandwich May 9, 2014

  nerazzurro, May 9, 2014 :
  Ovaj thread je zatvoren, te se sve rasprave nastavljaju u odgovarajućim temama na našem regionalnom "PODFORUMU".
  Prije korištenja je obavezno pročitati "PRAVILA FORUMA" te "FAQ" !!!
  Ovaj thread ostaje kao "ARHIVA" za pretraživanje jer na njemu ima ogroman broj odgovora na vaša moguća pitanja te rješenja mogućih problema sa kojima su se korisnici susretali do sada.

  Never Settle !!!
   
  Last edited by a moderator: May 23, 2015

  #1
 2. nerazzurro Ice Cream Sandwich May 9, 2014

  nerazzurro, May 9, 2014 :
  TEMA JE ISKLJUČIVO ZA ČLANOVE IZ: HRVATSKE, SRBIJE, BiH, MAKEDONIJE I CRNE GORE!!

  OBAVEZNO JE PROČITAT 1POST I CIJELU TEMU...NEKA PITANJA SU ODG. U TEMI PA PROSURFAJTE ILI KORISTITE SEARCH OPCIJU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Kako mogu dobiti pozivnicu?

  Primarna metoda za dobivanje pozivnice i drugi oblici. Pozivnice su dijelile preko natjecanja, i nagradnih igara .Zatim su se pozivnice dijelile za early(rane)članove,pozivnice se i dalje dijele te su na redu članovi od cca 85-100k . Zadnja metoda za dobivanje pozivnice je ta da vam netko prosljedi pozivnicu ko je kupio mobitel.
  Budite u toku i aktivni na društvenim stranicama. Ako ste aktivni povećava vam se prilika da dobijete pozivnicu..
  Pre-Order će biti dostupan krajem 10og mjeseca.

  O Pre-Order sistemu ?
  Biti će limitirano vrijeme za potvrdu kupovine telefona.Ako ih imaju na lageru/skladišu telefone će odmah slati na isporuke.Ako ih nemaju na lageru/skladišu vaša naruđba će onda biti Pre-Order sa kojom će te znati priblžno vrijeme isporuke/dostave prije nego li potvrdite kupnju.Ako se odlućite kupit Oneplus One će vašu uplatu rezervirat i tek naplatit kada će biti termin za isporuku.Naravno biti će limitirano vrijeme za kupovinu/potvrdu kupnje,ali neće biti limitirana kolićina uređaja.Ako u početku Pre-Ordera dobiju puno naruđba OnePlus One će vam dati najduži rok za isporuku vaše naruđbe.Kada prođe limitirano vrijeme za korisnike za pre-ordere imate mogućnost otkazat kupovinu telefona i redni broj,ako ne želite čekat toliki vremenski preiod za isporuku.OnePlus One će vam vratit novce.U slučaju da dobijete pozivnicu možete je zamijenit i OnePlus One će vam odmah poslat telefon

  Kad primite pozivnicu, dali mogu birati između 16 GB ili 64GB verzije?
  U ovom trenutku samo se proizvodi verzija od 64GB Sandston Black
  Koliko vrijede pozivnice?
  Clan koji je dobio za Share(dijelit) njemu pozivnice vrijede 6dana,a pozivnice za early supporter ili od nagradne igre koju ste primili obično vrijedi 24 sata.

  Kako napravit Share Invite(kako podijelit pozivnicu)?
  Kada se dobiju pozivnice za dijelit morate se logirat na svoj OnePlus račun i imate rubriku Invites(pozivnice).Tamo će vam nalazit 3do5 pozivnica koje imate za djeli,kad kliknete na dugme SHARE i dobit ce te mali prozor sa dvije opcije: prva je da upišete mail adresu kome želite prosljedit ,a druga je da napravite c/p url pozivnice i prosljedite pm ili mailom.Nikada nemojte stavljat na forum url od pozivnice da je nebi netko drugi potvrdio…

  Kada ću primiti pozivnice za podijeliti?

  Podjela pozivnica ide kronološkim redom. Imajte na umu da je sustav dizajniran da pozivnice dijeli na dinamičan način, tako da vrijeme ovisi o raznim čimbenicima, kao što su dostupnost uređaja, broj pozivnica i datuma kupnje mobitela.

  Gdje vrše dostavu?
  Za sada je moguća dostava samo u clanicama gdje prodaju telefone,mogu se koristit dole navedene solucije postrestante, mailboxde.com i rodbinu(prijatelje) da vam prosljede paket

  Dali plaćam PDV i Carinu ako kupim telefon ?
  Ne jer OPO već uklakulirao razne namete koja ima EU regulativa.Telefon se šalje iz UK-a.PDV i Carinu jedino plaćaju članovi koji nisu u EU znaci (Srbija,BiH,Makedonija itd)

  Cijena mailboxde.com usluge za dostavu do Hrvatske ili vaše adrese?
  [​IMG]

  Prvi i zajednički dio za oba načina je sljedeći

  -Na vašem store accountu u donjem desnom kutu kliknite na zastavicu da vam ponudi ostale zemlje ili ( http://oneplus.net/choose-country ) te izaberite onu u koju će te poslati svoj mobitel (npr. Njemačka ili Austrija)

  -Također na vašem Store Accountu na OnePlus One stranici kad se logirate imate mogućnosti postaviti Billing i Shipping adresu, kad postavite jednu ona će se automatski kopirati na drugu te ako idete na edit druge isto ce se pojaviti na prvoj. Rješenje je kad odete na Address book imate pri vrhu Add New Address te tu dodajte shipping adresu (jednu od država u koje dostavljaju) na koju će to oni polsati.

  Drugi dio je odabir adrese na koju će oni to poslati. Ukoliko nemate nekoga u zemljama navedenim ili ga ne želite zamarati imate dvije opcije:
  - Poste Restante (zadržavanje na pošti)
  - Mail and package forwarding usluge

  Ukoliko ste u Zagrebu i idete npr. prema Grazu (Seisberg) u shopping možete staviti adresu pošte iz Graza te tamo preuzeti vašu pošiljku.
  Adresa bi izgledala ovako nekako jer se kod njih Poste restante kaže Postlagernd, Dakle, u poštanski ured broj 8054, koji se nalazi južno od Graza, baš sa druge strane autoceste kod trgovačkog centra Seiersberg, dođe taj paket, a djelatnici pošte ga stave na svoje skladište i čekaju da se pojavi prva osoba sa dokumentom (sa slikom) u kojem je navedeno to ime i prezime. Taj paket će ostati na skladištu maksimalno 21 dan, nakon čega će djelatnici pošte poslati taj paket nazad pošiljatelju :

  Ime Prezime
  Postlagernd
  Postamt 8054 Graz
  Austria

  Druga opcija je korištenje firmi koje se bave upravo uslugama koja nama treba a to je da zaprime i pošalju dalje pošiljku. Ima ih u svim državama i ja sam se odlučio na ovu opciju te odabrao njemačku kao zemlju dostave zbog firme koja vrši ove usluge dosta jeftino a iz njemačke je (punjač će vam također slati s obzirom na shiiping adresu pa da se ne iznenadite punjačem ako vam dostave u Englesku ) te je sve jako jednostavno a ako bude ikada kakvih reklamacija sa uređajem u tu zemlju se šalje. To jeMailboxDe te je registracija besplatna i možete naručiti šta želite i dobiti tamo ali dok ne platite neće vam to poslati.
  Od njih odmah po registraciji dobijete adresu sa vašim ID brojem te tu adresu upisujete u shipping address.Šalju samo na adresu kojom platite vas trošak od dostave,znaci ako platite paypalom šalju na adresu od billing paypala.

  Cijena uređaja je bila 299€ + 10€ standardni shipping za Njemačku (ima i brzi za 30€ ali razlika je u par dana pa se ne isplati).
  Cijena slanja iz Njemačke će me DHL-om doći malo manje od 20€, dakle sve skupa 330€ što je sasvim ok cijena za razliku od ostalih ponuda i za razliku da inace ne vrse dostavu u HR.
  značenje u my orders...
  1. Pending Shipment: We are preparing the paperwork and product for shipment by the logistics company.
  2. Processing: The logistics company is processing the shipment.

  Ako vam se neda mucit oko pre-ordera i pozivnice,pitaj te @igorrasic jer on prodaje orginal telefone u HR po cijeni od 2700kn
   
  Last edited: Nov 13, 2014

  #2
  wea3el, igorrasic, Deeds1 and 15 others like this.
 3. nerazzurro Ice Cream Sandwich May 9, 2014

  Last edited: Oct 11, 2014

  #3
  Edbit33, mr.ignor, aerocat and 8 others like this.
 4. nerazzurro Ice Cream Sandwich May 9, 2014


  #4
 5. harissabovic12 Donut May 9, 2014


  #5
 6. imunoglobuling Cupcake May 16, 2014


  #6
  ronoldo and CyberT like this.
 7. theslimshadyist Jelly Bean May 16, 2014

  theslimshadyist, May 16, 2014 :
  No one really knows at this point. The initial launch countries have already been identified so the rest of the world will have to play the waiting game.
   

  #7
  ronoldo and kemcanzemun93 like this.
 8. Yima Ice Cream Sandwich May 16, 2014


  #8
 9. slope Donut May 16, 2014

  Last edited: May 16, 2014

  #9
  ronoldo, Soncek, rapcanin and 5 others like this.
 10. CyberT Ice Cream Sandwich May 16, 2014

  CyberT, May 16, 2014 :
  I think it'll be possible to order online, actually I hope so. ;-)
   
  Last edited: May 16, 2014

  #10
  kemcanzemun93 likes this.
 11. slope Donut May 16, 2014

  slope, May 16, 2014 :
  Yes online from Oneplus webstore. It will be the same for you in Croatia as for anyone else.
  Just make sure to read this how to guide to ensure you get the shipping correct, otherwise there will be problems.

  The invites will start to go out in about 1 1/2 to 2 weeks. As soon as you get your invite you buy your phone and have it shipped this way:

  http://forums.oneplus.net/threads/p...ith-no-launch-can-also-get-oneplus-one.12199/


  Best of luck :)
   

  #11
 12. devouring1 Gingerbread May 20, 2014

  devouring1, May 20, 2014 :
  Hello everyone, if there is anyone from Croatia on this forum, what do you think when will come on our market, please comment ,I can not wait to have one
   

  #12
  nikola100janovic and mtomsic like this.
 13. Sly_67 Gingerbread May 21, 2014

 14. mtomsic Gingerbread May 21, 2014


  #14
 15. Sly_67 Gingerbread May 21, 2014


  #15
  anony253 likes this.
 16. devouring1 Gingerbread May 22, 2014

  Last edited: May 22, 2014

  #16
  Hajdarovic likes this.
 17. nerazzurro Ice Cream Sandwich May 24, 2014

  nerazzurro, May 24, 2014 :

  nece jos dosta dugo
   

  #17
 18. nerazzurro Ice Cream Sandwich May 24, 2014

  nerazzurro, May 24, 2014 :
  Hi,Dario

  We won't be launching in Croatia in the near future because preparing a country for launch takes a lot of time and effort, but we will work hard to bring the OnePlus One to more fans around the world.

  In the meantime, you are still welcome to have a friend buy one for you from one of our first launch countries. However please note that in the event of repairs or returns, you will have to cover shipping and handling costs yourself. Thanks for understanding:)

  Cheers,
  Mingyu
   

  #18
  ronoldo, rapcanin and devouring1 like this.
 19. nerazzurro Ice Cream Sandwich May 24, 2014


  #19
  100dalibor200 likes this.
 20. devouring1 Gingerbread May 24, 2014

  devouring1, May 24, 2014 :
  one Plus one
   

  #20