30
Bad Wifi with the Oneplus 5 ?

  1. JapserB
    Froyo Jun 27, 2017

    JapserB , Jun 27, 2017 :
    Not for me. Same issues as before here.
     

  2. midasziom
    Eclair Jun 27, 2017


    niadh likes this.
  3. Frederickc
    Honeycomb Jun 27, 2017


  4. erdei_mark
    Cupcake Jun 27, 2017

    erdei_mark , Jun 27, 2017 :
    For me seems to be okay with wifi now.

    But the cellular data it's running slow ( it takes like 30sec to load FB in Chrome ) with full signal. Does anyone has the same issue ? ( I am using cellular data in roaming )
     

  5. Prizi
    Donut Jun 27, 2017


  6. akhilparidhiaditi
    Froyo Jun 27, 2017


  7. niadh
    Froyo Jun 27, 2017

    niadh , Jun 27, 2017 :
    I've tested it for about an hour, set to Auto. Doesn't stall anymore, that's definitely fixed (for me!). Swaps between 2.4ghz & 5ghz without drops.
    But still not giving great speeds if I'm in a different room from the router. Takes ages to ping. Also, speeds seem to drop if I move away at all.
    So, initial main issue seems to be resolved, but general wifi performance is still lagging behind all my other / previous devices.
     

  8. monument2sin
    Cupcake Jun 27, 2017

    monument2sin , Jun 27, 2017 :
    Hi, when I connect to my routers WiFi a notification pops up saying I'm connected but no internet. on my OP1 I can connect fine, what is the problem?
     

  9. sfallon36
    Donut Jun 27, 2017

    sfallon36 , Jun 27, 2017 :
    Not sure, but you're not the only one, I've had wifi issues with mine and my wifes One+5, but not with our previous One+3 and One+2.

    Using the new update as well.
     

  10. nitish_rawat1252
    Cupcake Jun 27, 2017


  11. Mike.Landwehr
    Donut Jun 27, 2017

    Mike.Landwehr , Jun 27, 2017 :
    Same problem here with 5GHZ and my FritzBox 7490.

    After some minutes in Standby and reactivating my phone it is connected to my 5 GHZ WIFI Network but there is no data transfer anymore. Optically the WIFI connection is transfering data. After de- and reactivating WIFI everything works fine again. On 2,4 GHZ it seems that everything is OK.
     

  12. G_Stephan_Kamradt_StJh
    Eclair Jun 27, 2017


  13. AnoopMauryavanshi
    Cupcake Jun 27, 2017


  14. navins1227
    Cupcake Jun 27, 2017


  15. Zockmock
    Cupcake Jun 27, 2017

    Zockmock , Jun 27, 2017 :
    Hmm, I thought 4.5.3 fixed my problem but I just had this issue again. I set my WiFi to off if not charged. Hole day no issue till I've connected my op5 to the charger, got full signal strength on 5 Ghz but no data connection and chrome said that I was offline. Switched to 2,4 and it works again. My guess is that it would also work by turning it off and on again. Also setting WiFi to off if not charged, fixed that issue. But that is no solution!
     

    38iboow likes this.
  16. G_Daniel_Kellner_OKZX
    Donut Jun 27, 2017


  17. luketanti
    Donut Jun 27, 2017

    luketanti , Jun 27, 2017 :
    I have updated to the latest version and 2.4 seems to be ok. But 5GHz still has problems.
     

  18. niadh
    Froyo Jun 27, 2017

    niadh , Jun 27, 2017 :
    Yeh I thought it had fixed it for me, but I still get issues if I'm any distance from the router. So I'm revising my previous statement. I think it's improved, but it still stalls when not close to the router. I'd expect range to be at least on a par with the op3, but currently it seems a lot shorter.
     

  19. niadh
    Froyo Jun 27, 2017

    niadh , Jun 27, 2017 :
    I've sent more logs to the bug hunters, so back to the waiting game.
    Definitely range related, for me.
     

  20. MagicOnline
    Donut Jun 27, 2017

    MagicOnline , Jun 27, 2017 :
    My guess> it's the antenna, the OP5 constantly has less range and the signal strength is 10 to 15 dBm lower compared to other devises.
    That is 10 to 15 times less power!