10
Network/Connectivity Bluetooth bug with media on OOS 4.0.x

  1. pbeaufort
    Cupcake Feb 10, 2017


    #21
    skulska likes this.
  2. Hecke
    Donut Feb 11, 2017


    #22
  3. Mayeuss
    Eclair Feb 12, 2017


    #23
  4. Mac_2206
    Donut Feb 12, 2017


    #24
  5. mujtaba
    Cupcake Feb 13, 2017

    mujtaba , Feb 13, 2017 :
    Just got my OP3T like a week ago. BT connectivity has been a horror. Everytime i turn on my car, I have to manually pair my phone by selecting "Car Multimedia" (my car's audio system name) in the BT menu along with selecting my phone on the car's audio system. Only then it connects. With all my previous phones, the phone would automatically connect to the car the second I turned on the car and start playing music from where I last paused. Also, the media information is not transmitted to the car display and the car's audio controls don't change the song or play/pause. I have to change the song on the phone. Also in the BT settings on my phone, I can't select phone audio or media audio. If I try to select it, the check mark just reverts back to unchecked.
     

    #25
    skulska likes this.
  6. dogravineet
    Froyo Feb 19, 2017


    #26
  7. ToLate4Y
    Eclair Feb 19, 2017


    #27
  8. Silvijo
    Froyo Feb 19, 2017

    Silvijo , Feb 19, 2017 :
    well, really sorry for you guys with this bug. I have op3 since september and had none of this issues. Currently I am on 4.03. Have Ford Focus 2015 and just turn my Bluetooth on op3. Music and calls all work fine. And i connect and disconnect a lot during the day.
     

    #28
  9. windar
    Eclair Feb 20, 2017

    windar , Feb 20, 2017 :
    Wow... that was so very not useful...
     

    #29
  10. G_Shams_Waleed_FETP
    Cupcake Feb 20, 2017

    G_Shams_Waleed_FETP , Feb 20, 2017 :
    I have now Oxygen 4.0.3, on Camry 2014 the Bluetooth works just fine, but in my other Camry which is 2009 it can't connect, they didn't pair at all, it keeps saying "failed to connect" although I never had such an issue with other phones in the 2009.
    I'm very disappointed.
     

    #30
  11. gerardojgonzalezg
    Eclair Feb 20, 2017


    #31
    AbsoluteIta likes this.
  12. clyder
    Donut Feb 21, 2017

    clyder , Feb 21, 2017 :
    Your's post was even less so.

    Silvijo was only pointing out that he does not have this issue. And he did it in a nice and respectfull manner.
    And it is usefull to know that this doesn't affect all setup's.
     

    #32
  13. windar
    Eclair Feb 21, 2017

    windar , Feb 21, 2017 :
    Nope, there's really no new info there...
     

    #33
  14. AbsoluteIta
    Cupcake Feb 21, 2017

    AbsoluteIta , Feb 21, 2017 :
    i have this problem
     

    #34
  15. SteveDemir
    Eclair Feb 27, 2017


    #35
  16. clyder
    Donut Feb 28, 2017

    clyder , Feb 28, 2017 :
    Issue is present in all Nougat roms.
     

    #36
  17. de_yannick
    Cupcake Feb 28, 2017

    de_yannick , Feb 28, 2017 :
    I have exactly the same problem in my Car: calls work, but spotify doesn't play at all. The controls of my car do change the song on the screen of my phone but no sound comes out.
     

    #37
  18. Mayeuss
    Eclair Mar 2, 2017

    Mayeuss , Mar 2, 2017 :
    Fixed in version ONEPLUS A3003_16_170228 (i am in the beta program)
    :) Thanks OnePlus !! :)
     

    #38
  19. windar
    Eclair Mar 6, 2017

    windar , Mar 6, 2017 :
    That's good news! :)
    Can't wait for its integration in the stable branch then...
     

    #39
  20. clyder
    Donut Mar 17, 2017

    clyder , Mar 17, 2017 :
    Anyone with the BT issues upgraded to OS 4.1? And if so is the connectivity problems fixed?
    I am still holding back to upgrade. Cant find anywhere on forums someone claiming that the update has it fixed.
     

    #40