@akulata @cemee Açıkçası yazılımla düzeldiğini zannetmiyorum. Normal sim kart kullanan eski HTC Evo'ma micro sim kart takıp çıkartırken pinlerden 2 tanesini biraz içeri doğru eğmiştim ve servis komple 120TL'ye sim yatağını değiştirmişti.
OPO'da da sim kartı üzerine koyduğumuz aparatın 2 taraftan tırnakları kırıldı, çıkartırken aparat geliyor sim içeride kalıyor devamlı. Sim kartı micro olarak değiştirecekken Bambu kapakla birlikte hem micro hem nano sim kart için aparat geldi. Direkt nano'yu takabiliyorsunuz, bu benim sorunumu çözdü.
Sizin sorunda sadece denk geldiğini düşünüyorum, karşılaşmadım, karşılaşanın deneyimlerini de okumadım açıkçası. Ama hiçbir yazılımın kesin çözüm olacağını sanmıyorum. Bu sadece tahmin elbette. Bence bir şekilde sim yatağını temin edip değiştirmek kökten çözüm, yoksa devamlı bu soruna maruz kalabilirsiniz.
Blisspop ROM kurmak için ise:
Stock 4.4.4 ROM'dan geliniyorsa (Bootloader zaten unlock olarak varsayıyorum);
1- TWRP (2.8.3.0 kurun. 2.8.4.0 veya 2.8.5.0 bende dondu ve kendi kendine restart etti her defasında, önermiyorum) kurulmalı. (Şu an site açılmadığı için link veremedim. OPO için Recovery dosyaları
şu linkte bulunuyor.)
2-
Önceki mesajlarda yazdığım gibi Internal storage ve USB OTG hariç hepsini işaretleyip wipe edin.
3- Blisspop ROM
firmware dosyasını flaşlayın.
4- Blisspop
ROM dosyasını flaşlayın.
5-
Gapps paketini flaşlayın. (Blisspop tarafından önerilen Gapps paketi banks'in paketidir)
6- Opsiyonel olarak root istiyorsanız Supersu root
dosyasını flaşlayın. (Linkte en altta)
7- Cihazı restart edin. Ta daaa!
Color OS'den geliniyorsa: @siranusta ve
@mcsememo bu konuya hakim, Color OS kurulurken eğer partition yapıları değiştirilmiyorsa, yukarıdaki kurulum yapılabilir.
Şu ana kadar 2-3 defa Play Store hata verdi. Bunun dışında performans düşüklüğü vb. soruna rastlamadım. Oyunlarda da sıkıntı olmadı.
Pil ömrü için henüz bir şey söyleyemiyorum, 12 saat oldu şarjdan çıkaralı (dün ROM'u kurduktan sonra çok kurcaladım o yüzden akşamdan itibaren baz alıyorum), 2 saat 20 dk ekran süresi, yarı yarıya 3G ve Wifi kullandım. Ancak 5 GB Spotify'dan veri çektiği için pili sömürdü o yüzden bundan sonraki pil ömrü daha belirleyici olacak benim için. Şu an %53'te.
Zaten her custom rom'da rom'un oturması için birkaç kez şarj olup boşalması tavsiye edilir.
23 Şubat sürümü çıkmış. Dün kurduğum 19 Şubattı. Değişikliklere göz atıp üzerine flaşlayacağım duruma göre.
Click to expand...