22

CM13 bugs and annoyances

  1. bikas Ice Cream Sandwich Jan 9, 2016


    Dr. Indest likes this.
  2. Tojik_CZ Cupcake Jan 9, 2016

    Tojik_CZ, Jan 9, 2016 :
    Dont mind this comment.
    I only commented because i could not make new threads, it turns out this was the last comment i had to post before i was able to make threads. So now it is here https://forums.oneplus.net/threads/cm13-loop-device-support.422546/
    Hi, I can't make new threads so i will post here because restrictions. yaaaay!

    I need a kernel with loop device support for Linux Deploy to work. Preferably combined with Sultans marshmallow rom. Linuxdeploy screams I/O error and loop device support checker says that i have none. So what shall i do? Beg sultanxda for features? Fork his kernel and compile it myself? (as of now i don't know how to do that) Or is it broken just for me?

    Thanks for help.
     
    Last edited: Jan 9, 2016

  3. absolem Eclair Jan 10, 2016

    absolem, Jan 10, 2016 :
    As of the latest update (Jan 10th) I am unable to use root explorer anymore - crashes on start :(
     

  4. xeind20 Donut Jan 10, 2016

    xeind20, Jan 10, 2016 :
    Is that Root Browser or ES File Explorer.

    Because the former breaks things and the latter is just fine for me.
     

    bmark240 likes this.
  5. bikas Ice Cream Sandwich Jan 10, 2016

    bikas, Jan 10, 2016 :
    What's going on here?
     

  6. absolem Eclair Jan 10, 2016

    absolem, Jan 10, 2016 :
    It's the good old Root Explorer by Speed Software.

    Also GMail doesn't work as well - is it just me?
    Never mind, fixed it by deleting Play Services Data
     
    Last edited: Jan 10, 2016

  7. xeind20 Donut Jan 10, 2016

    xeind20, Jan 10, 2016 :
    Try ES File Explorer. Works without a hitch for me.

    Oh nvm. Edit 2: Wait fixed gmail or the explorer.
     

  8. heykiran Cupcake Jan 10, 2016

    heykiran, Jan 10, 2016 :
    [​IMG] Does anyone has camera issue where your picture comes in two halves with different lightings when flash was used? I am using latest cm13 nightly. Is there any work around for that?
     
    Last edited: Jan 10, 2016

  9. bikas Ice Cream Sandwich Jan 10, 2016

    bikas, Jan 10, 2016 :
    Which camera app are you using?
     

  10. heykiran Cupcake Jan 10, 2016

    heykiran, Jan 10, 2016 :
    I got only Google camera after installing cm13 nightly. So I am using it. Do you suggest using something else?
     

  11. amrutprabhu Gingerbread Jan 10, 2016

    amrutprabhu, Jan 10, 2016 :
    I clean flashed 10-01 .. And just got a random reboot... I dont know how are we going to solve this random reboot problem
     

  12. bikas Ice Cream Sandwich Jan 10, 2016

    bikas, Jan 10, 2016 :
    I'm using Cyanogen Camera and it works like charm. Honestly I've never tried the default camera so have no idea about the issue.
     

  13. heykiran Cupcake Jan 10, 2016


  14. rkiwtir Ice Cream Sandwich Jan 10, 2016


    Dr. Indest likes this.
  15. xeind20 Donut Jan 10, 2016

    xeind20, Jan 10, 2016 :
    Current uptime on 20160110 is over 15 hours without reboots. Whatever they fixed is looking great so far.
     

  16. michaelj Gingerbread Jan 11, 2016

    michaelj, Jan 11, 2016 :
    It's been an issue with Google Camera and CM13 for as long as I can remember. Use a different camera app.
     

    heykiran likes this.
  17. Junesama Cupcake Jan 11, 2016

    Junesama, Jan 11, 2016 :
    Always reboot when I turn off the ADB debug in 20160110, anyone else have the same issure?
     

  18. heykiran Cupcake Jan 11, 2016


    rkiwtir likes this.
  19. leonardomgoes Froyo Jan 11, 2016

    leonardomgoes, Jan 11, 2016 :
    Lucky you, yesterday I had like 5 reboots in the day. But according to the op, it is fixed and we are the minority. I guess he did not check the CM forum...

    http://forum.cyanogenmod.org/topic/120487-cm-13-random-reboot/
    http://forum.cyanogenmod.org/topic/119253-spontaneous-reboots-with-cm13-601
    http://forum.cyanogenmod.org/topic/119660-cm13-issues-poor-3d-performance-restarts
     

  20. bikas Ice Cream Sandwich Jan 11, 2016

    bikas, Jan 11, 2016 :
    Don't you think one more person reporting fix is definitely a clear indication of issue being fixed?
    Now, even less than 5 people in this thread have reboot issue.