1

[FAQ] - Česta pitanja

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. jartukovic Ice Cream Sandwich Community Expert Mar 17, 2015

  jartukovic, Mar 17, 2015 :
  [FAQ] - ČESTA PITANJA

  U ovom threadu možete dobiti odgovore na neka od najčešće postavljanjih pitanja na grupama. Svakako prvo pogledajte ovdje te koristite "search" punkciju prije nego postavite pitaje na koje je vrlo vjerovatno već ponuđen odgovor. Ova tema će se popunjavati sadržajem sa vremenom, a vi slobodno dajte vaše prijedloge pitanja i odgovora (na našem jeziku) za koje smatrate da bi trebali biti ovdje uvršteni.

  - Kako dobiti pozivnicu ?
  Postoje tri načina dobivanja pozivnice,
  Prvi način je dobivanje pozivnica od sistema koji dijeli pozivnice registriranim članovima foruma sukladno redoslijedu registracije, dok brzina djeljenja ovisi o stanju na zalihama. Pozivnicu ćete dobiti na vašu mail adresu koju ste koristili pri registraciji, pa ukoliko očekujete pozivnicu od sistema češće provjeravajte vaš mail te također vaš "spam" folder jer se zna dogoditi da pozivnica tamo završi.
  Drugi način je osvajanje pozivnica na raznim natjecanjima koje OnePlus organizira u svrhu podjele pozivnica.
  Treći način je taj da vam netko tko je već kupio telefon te dobio svoje pozivnice za djeljenje pošalje pozivnicu te da ju vi aktivirate i iskoristite u zadanom vremenskom roku.

  - Dali postoje različite verzije pozivnica ?
  Da, trenutno postoji nekoliko verzija pozivnica, te će ih u budućnosti vjerovatno biti i više kako OnePlus bude objavljivao nove proizvode.
  Trenutno postoje pozivnice za Silk White 16GB i Sandstone Black 64GB verziju telefona, te za Bamboo StyleSwap cover. Postoje dva tipa pozivnica, jedan tip je za Indijsko tržište a drugi za ostatak internacionalnog tržišta.

  - Koliko dugo pozivnice vrijede ?
  Pozivnice vrijede 24 sata od trenutka slanja, odnosno do maksimalno 6 dana ukoliko se radi o pozivnicama za dijeljenje. Od trenutka aktivacije pozivnice imate maksimalno 24 sata za završiti proces narudžbe i plaćanja.

  - Kada ću dobiti svoje pozivnice za dijeljenje ?
  Vaše pozivnice ćete dobiti u roku od nekoliko tjedana nakon što ste naručili vaš telefon.

  - Kakav je proces povrata robe ?
  Vaš telefon možete vratiti u roku od 14 dana od dana dostave bez nekog posebnog razloga, nakon što primimo i pregledamo pošiljku biti će vam izdat puni povrat novca.
  Da biste to učinili morate podnijeti takozvani "Support ticket" što možete učiniti OVDJE.
  U slučaju povratka dodatne opreme prihvaćamo samo povrat novih - nekorištenih stvari. Iako povrat možete napraviti bez ikakvog posebnog razloga ipak bi voljeli da nam kažete zbog čega ste se odlučili na njega. Naši agenti će vas voditi kroz cijeli proces povrata te sam povrat možete obaviti preko bilo koje službe koja osigurava broj za praćenje "Tracking number", dok u nekim državama nudimo uslugu da poštanska služba pokupi pošiljku u vašem domu. Ukoliko ne možemo procesuirati povrat u roku od 14 dana period povrata ćemo vam produžiti, te ono može trajati još 14 dana.

  - Ako imate problema sa uređajem - reklamirajte ga !
  Ako imate bilo kakvih problema sa uređajem i želite ostvariti garanciju napravite sljedeće:
  - Odite na Waranty & Repairs te pogledajte odgovore na neka od pitanja koja vas možda zanimaju.
  - Otvorite thread na podforumu General support na engleskom jeziku sa naslovom vašeg problema, te u njemu detaljno objasnite vaš problem na engleskom jeziku.
  - Otvorite Support ticket te tamo ukratko objasnite problem te im stavite link na vaš otvoreni thread iz predhodnog koraka gdje ste detaljno sve objasnili.
  - Pričekajte nekoliko dana (5-7) da vam se jave te dalje slijedite njihove upute.
  - Imajte strpljenja.

  - Imam problema sa reklamacijom, ne javljaju se, kako dalje ?
  Ukoliko sta otvorili "Support ticket" da bi reklamirali proizvod ili ostvarili garanciju a to vam predugo traje ili imate problema slobodno se obratite moderatoru @jartukovic koji će vam pokušati pomoći tako što će provjeriti gdje je zapelo i dali se proces može ubrzati. U privatnoj poruci obavezno navedite broj vašeg support ticketa, link na eventualni upit postavljen na podforumu General Support ili na našem thread-u namjenjenom tehničkoj podršci i sve ostalo što smatrate bitnim a nama može pomoći da saznamo u čemu je problem.

  - Dali plaćam PDV i carinu za obavljenu kupnju ?

  Ne jer je OnePlus već uklakulirao razne namete koja ima EU regulativa. Roba se šalje iz UK-a ili Njemačke. PDV i carinu jedino plaćaju članovi koji nisu u Europskoj Uniji znači (Srbija, BiH, Makedonija, Crna Gora.. itd)

  - Kako naručiti proizvod ukoliko moja država nije unutar EU ?
  Ukoliko vaša država nije unutar EU a s obzirom da OnePlus ne šalje svoje proizvode u države koje nisu na listi distribucije morati ćete koristiti usluge firmi koje se bave prosljeđivanjem pošte ili navesti adresu dostave nekog od rodbine/prijatelja koji žive unutar država članica EU. Također postoji mogućnost naručivanja na neku poštu (POSTE RESTANTE) unutar EU gdje možete doći i podignuti paket sa svojom osobnom iskaznicom. Jedna od firmi koja prosljeđuje poštu a koju su koristili većina naših članova je Mailboxde koji se nalaze u Njemačkoj te ćemo opisati proces narudžbe preko njih a i preko POSTE RESTANTE načina.
  Prvi i zajednički dio za oba načina je sljedeći
  Na vašem store accountu u donjem desnom kutu kliknite na zastavicu da vam ponudi ostale zemlje ili ( http://oneplus.net/choose-country ) te izaberite onu u koju će te poslati svoj mobitel (npr. Njemačka, Austrija ili Hrvatska).
  Također na vašem Store Accountu na OnePlus stranici kad se logirate imate mogućnosti postaviti Billing i Shipping adresu, kad postavite jednu ona će se automatski kopirati na drugu te ako idete na edit druge isto ce se pojaviti na prvoj. Rješenje je kad odete na Address book imate pri vrhu Add New Address te tu dodajte shipping adresu (jednu od država u koje dostavljaju) na koju će to oni poslati.
  Drugi dio je odabir adrese na koju će oni to poslati. Ukoliko nemate nekoga u zemljama navedenim ili ga ne želite zamarati imate dvije opcije:
  - Poste Restante (zadržavanje na pošti)
  - Mail and package forwarding usluge
  Ukoliko ste u Sarajevu i idete npr. prema Grazu (Seisberg) u shopping možete staviti adresu pošte iz Graza te tamo preuzeti vašu pošiljku.
  Adresa bi izgledala ovako nekako jer se kod njih Poste restante kaže Postlagernd, Dakle, u poštanski ured broj 8054, koji se nalazi južno od Graza, baš sa druge strane autoceste kod trgovačkog centra Seiersberg, dođe taj paket, a djelatnici pošte ga stave na svoje skladište i čekaju da se pojavi prva osoba sa dokumentom (sa slikom) u kojem je navedeno to ime i prezime. Taj paket će ostati na skladištu maksimalno 21 dan, nakon čega će djelatnici pošte poslati taj paket nazad pošiljatelju :

  Ime Prezime
  Postlagernd
  Postamt 8054 Graz
  Austria

  Druga opcija je korištenje firmi koje se bave upravo uslugama koja vama treba a to je da zaprime i pošalju dalje pošiljku. Mi smo se odlučili na Mailboxde te odabrali njemačku kao zemlju dostave zbog firme koja vrši ove usluge dosta jeftino a iz njemačke je (punjač će vam također slati s obzirom na shiiping adresu pa da se ne iznenadite punjačem ako vam dostave u Englesku ) te je sve jako jednostavno a ako bude ikada kakvih reklamacija sa uređajem u tu zemlju se šalje. Na MailboxDe je registracija besplatna i možete naručiti šta želite i dobiti tamo ali dok ne platite neće vam to poslati.
  Od njih odmah po registraciji dobijete adresu sa vašim ID brojem te tu adresu upisujete u shipping address. VAŽNO - Mailboxde šalje samo na adresu kojom platite vaš trošak dostave, znači ako platite paypalom šalju na adresu registriranu na paypalu.

  Ukoliko naručujete preko Mailboxde te vam oni dostavljaju paket van granica EU morate računati na vrlo vjerovatno plaćanje poreza i mogućih carinskih davanja (ovisno o državi).

  - RAZNO:
  S obzirom da ćemo ovdje uvrstiti odgovore na najbitnija pitanja koja zanimaju naše članove molimo vas da ukoliko ovdje ne pronađete ovdje odgovor koji vas zanima da bacite pogled na https://oneplus.net/support gdje ćete naći odgvore na skoro sva učestala pitanja.
   
  Last edited: Apr 1, 2015

  #1
  PRK.R likes this.
 2. jartukovic Ice Cream Sandwich Community Expert Mar 17, 2015


  #2
 3. jartukovic Ice Cream Sandwich Community Expert Mar 17, 2015


  #3
  pablofg1978 and jartukovic like this.