0
fast battery drain

  1. Bookerp1
    Cupcake Nov 19, 2020

    Bookerp1 , Nov 19, 2020 :
    my 6t is draining battery very fast. I will have a full battery at 7:30 am and by sometime around 11 or 12 I need to plug my phone in. this has been happening for just a few days and I haven't done anything out of the ordinary. I would appreciate any input or suggestions.
     

    #1
  2. ItsRavi25
    Ice Cream Sandwich Nov 19, 2020

    ItsRavi25 , via OnePlus 6T , Nov 19, 2020 :
    For heating and battery draining issue....
    You can calibrate to enhance your battery life
    For battery draining you should follow this to calibrate..
    Goto settings >App and notifications>Click on three dot in right corner>Reset app preference.

    To Optimize the phone, clear your recent apps, also set 3rd party apps to Optimize in Settings Battery, only leave the ones you need run in the background or to notify you such as messages, email, Google Services, oneplus etc on Intelligent control.

    Android may take a few days to optimize those apps after setting them to Optimize depending on your usage of those apps. A10 has its own learning curve.

    Go through 2 to 3 charge cycles, leave on charge beyond full capacity for a couple of hours. Preferably overnight.

    After a few days, Check App battery stats at about 50% and see if there are particular apps using more resources than necessary.

    A definitive guide to everything that affects smartphone battery life

    https://www.androidauthority.com/smartphone-battery-life-drain-causes-1071423/
    Thanks to @Caomhin 😇...
     

    #2
    Caomhin likes this.
  3. Supraj_Kumar_K
    Donut Nov 20, 2020

    Supraj_Kumar_K , via OnePlus 6 , Nov 20, 2020 :
    Even am facing same. Fast battery drain. When am going to sleep, I clear all running apps and will turn off mobile data. Previously its use to consume 5-6% of battery. Now its more than double. Its consuming around 14% of battery. Why suddenly this drastic change? Even mrng times also battery draining very fast. Am observing this after latest update happen. Previously its working normally. Can anyone help me on this pls.
     

    #3