0
Glitch while using earphones

  1. Sid397
    Cupcake Jun 15, 2018

    Sid397 , Jun 15, 2018 :
    This has happened multiple times, I mostly use the phone with earphones plugged in, I have noticed this issue during gaming only. Sometimes just for a moment the audio is cut off from the earphones and the loud speaker turns on as if I have removed the earphones. This happens in less than a second or maybe a second, after that the audio is back to the earphones again. It is very annoying at times and mostly disturbing to others around me, just imagine playing games at full volume on loud speaker just for a second not once but many times.

    Note: The issue was there even before the 5.1.6 OxygenOS update.
     

    #1
  2. G_kevin_richardson_GwkH
    Eclair Jun 15, 2018

    G_kevin_richardson_GwkH , Jun 15, 2018 :
    I believe it's due to the phone trying to calibrate to the headphone drivers and checking the earphone settings in the OnePlus for the best quality
     

    #2
    ripulgouri likes this.
  3. Prcko
    KitKat Jun 15, 2018

    Prcko , Jun 15, 2018 :
    never happened to me. it does this for every earpiece or just for one. try to try other headphones.
     

    #3
    ripulgouri likes this.
  4. G_kevin_richardson_GwkH
    Eclair Jun 15, 2018

    G_kevin_richardson_GwkH , Jun 15, 2018 :
    you would only notice if you had you headphones on before plugging them in
     

    #4
  5. Prcko
    KitKat Jun 15, 2018

    Prcko , Jun 15, 2018 :
    my wife had a similar problem. they could have broken the headphones. At first glance they were ok. but inside the cable they were damaged
     

    #5