1
google services not working properly

  1. shawnc
    Gingerbread Nov 27, 2014

    shawnc , Nov 27, 2014 :
    So I recently noticed that my Google service such as maps and YouTube don't work properly when I'm on mobile data.I tried everything I could to fix it. Can't think of anything else. Any thoughts?

    P.s. the only thing I changed on my phone is google play services wake lock thing. Apart from that it is completely stock
     

    #1
    Achal Devrukhkar likes this.
  2. highdiver_2000
    Ice Cream Sandwich Nov 27, 2014


    #2
  3. ttremeth
    Gingerbread Nov 27, 2014


    #3
  4. scall
    Froyo Nov 27, 2014

    scall , Nov 27, 2014 :
    Does it work if you undo the wakelock thing? I ended up turning it back to default since play services was crashing constantly.
     

    #4
    tEf0o likes this.
  5. highdiver_2000
    Ice Cream Sandwich Nov 27, 2014

    highdiver_2000 , Nov 27, 2014 :
    That is interesting. The only effect I have noticed from disabling wakeup for Google Play services is the updates. I uninstalled all updates setting it back to 5.9. Let the device sleep for about half an hour. Wake up and sneak a peek, it wasn't updated.

    When I got an email, the Play services got updated. Hangouts works all the time.
     

    #5
  6. shawnc
    Gingerbread Nov 27, 2014

    shawnc , Nov 27, 2014 :
    Normal internet works...its just the play services like maps and YouTube that's really really slow or doesn't work
     

    #6
  7. shawnc
    Gingerbread Nov 27, 2014

    shawnc , Nov 27, 2014 :
    APN is fine...set to use the LTE T-Mobile network
     

    #7
  8. Joyyy
    Jelly Bean Nov 27, 2014


    #8
  9. highdiver_2000
    Ice Cream Sandwich Nov 28, 2014

    highdiver_2000 , Nov 28, 2014 :
    Hi, How about a screen shot of your Google Play Services settings?

    The other thing you can do is clear the cache for those affected apps in Settings Apps
     

    #9
  10. hitagg12345
    Cupcake Jan 12, 2015

    hitagg12345 , Jan 12, 2015 :
    I am also facing the same issue and i am also with the Tmobile LTE... One more thing i noticed it when i am doing the speedtest on mobile data it is showing me Download speed as 45 MBPS but youtube keeps on buffering at that speed also... Although it is not the case with WIFI dta which works perfectly
     

    #10
  11. Achal Devrukhkar
    Donut Dec 12, 2016

    Achal Devrukhkar , Dec 12, 2016 :
    I'm having the exact same issue on my OP3T and I don't know what to do. It was working all right just a few hours ago and it just randomly stopped working. If you find a solution do help
     

    #11