290
[INSTALLATION INSTRUCTIONS][FAQs] OxygenOS 3.0.1

  1. Ives
    Eclair May 24, 2016

    Ives , May 24, 2016 :
    I'm on Resurrection Remix 6.0.1 with TWRP: official v3.0.2.0 how to flash new BETA. Which step to follow? DO i need to install modified TWRP?
     

  2. Naman Bhalla
    Recognized developer Recognized Developer May 24, 2016

    Naman Bhalla , May 24, 2016 :
    [If you are on any ROM other than H2OS Marshmallow , OxygenOS 3.0 or ROMs based on them and want to Have a Clean Flash (Clean flash is the best way to prevent any bugs)]
     

    Ives likes this.
  3. NalydB
    Cupcake May 24, 2016

    NalydB , May 24, 2016 :
    When I installed OOS 3.0.1 I get stuck on the "OnePlus-logo" "Powerd by Android". It won't boot up.

    I can boot into fastboot and flash into recovery, but the bootanimation just won't start.
    I did do a clean flash.

    What do I do wrong?
    Anyone else having the same problem?

    Thx!
     

  4. Ives
    Eclair May 25, 2016

    Ives , May 25, 2016 :
    is there any flashable zip of MAXXaudio or AudioFX for 6.0.1 BETA 2?
     

  5. Naman Bhalla
    Recognized developer Recognized Developer May 25, 2016

    Naman Bhalla , May 25, 2016 :
    Which method you used ?
     

  6. awesomeX1
    Honeycomb May 25, 2016

    awesomeX1 , May 25, 2016 :
    My battery isnt draining as much as before.
     

  7. NalydB
    Cupcake May 25, 2016

    NalydB , May 25, 2016 :
    I used " [If you are on any ROM other than H2OS Marshmallow , OxygenOS 3.0 or ROMs based on them and want to Have a Clean Flash (Clean flash is the best way to prevent any bugs)] "
    And had Oxygen 2.2.1 before with TWRP.
    I whiped everything, and I can instal 3.0.1 and I can install TWRPcostum recovery but when I'm suppose to boot into recovery I get stuck.

    I hope you understand what i mean.
     

  8. Naman Bhalla
    Recognized developer Recognized Developer May 25, 2016

    Naman Bhalla , May 25, 2016 :
    Hmm. So did you follow the exact way like :-
    1. Clean flashing OxygenOS 3.0.1
    2. Flashing modified recovery
    3. Booting into recovery
    ?
     

  9. NalydB
    Cupcake May 25, 2016

    NalydB , May 25, 2016 :
    Yes,
    - I wiped everything. Not internal memory though. Installed Oxygen 3.0.1
    - I installed/flashed the modified TWRP-recovery
    - Now when I boot into recovery, right after I installed the modified recovery, I get stuck on the logo.
     
    Last edited: May 25, 2016

  10. Naman Bhalla
    Recognized developer Recognized Developer May 25, 2016

    Naman Bhalla , May 25, 2016 :
    And why didn't you wipe system ? That was mentioned in the steps because of some reasons. Now try fastboot flashing official twrp or modified twrp and see which one boots and then follow the steps again !!
     

  11. gopinathr
    Honeycomb May 25, 2016


  12. KRiST0F
    Honeycomb May 25, 2016


  13. NalydB
    Cupcake May 25, 2016

    NalydB , May 25, 2016 :
    I'm sorry, my mistake, of course I did whipe system too, I wrote it down wrong, sorry!
    Im gonna do a backup of the internal storage and do a factory reset too see if that changes anything.
     

  14. locxFIN
    KitKat May 25, 2016


  15. Sandeep Poddar
    Ice Cream Sandwich May 25, 2016

    Sandeep Poddar , May 25, 2016 :
    i used dirty flashing.. i recently only did a clean flash for OOS3.0 so i dont want to lose apps again.. n people r doing dirty flashing n r able to flash it.. wen m clicking on the file is showing directly some percentage done n then it moves back to starting n shows installation failed.. @Naman Bhalla can u plzz help??
     

  16. piyushsoni24
    Gingerbread May 25, 2016


  17. locxFIN
    KitKat May 25, 2016

    locxFIN , May 25, 2016 :
    Are you stock user or running TWRP? Have you tried re-downloading the file in case that is corrupt?
     

  18. Lord_Valdemort
    Froyo May 25, 2016

    Lord_Valdemort , May 25, 2016 :
    they weren't i think because don't reappear. Well i guess there is nothing i can do then....
     

  19. Spannaa
    KitKat May 25, 2016

    Spannaa , May 25, 2016 :
    You can check by logging in to your Gmail account on a PC. If your contacts are there then it's a sync issue.
     

    locxFIN likes this.
  20. KRiST0F
    Honeycomb May 25, 2016

    KRiST0F , May 25, 2016 :
    try again i would say, didn't had any problem. otherwise ask in that topic for new link.