3
LTE on OnePlus 3 issues

  1. ritchiedrama
    Ice Cream Sandwich Jul 6, 2016

    ritchiedrama , Jul 6, 2016 :
    You changedd it to 3G, and then instantly back to LTE preferred?
     

    #21
  2. B4dpainting
    Eclair Jul 6, 2016

    B4dpainting , Jul 6, 2016 :
    Would switch to 3g then back to LTE = LTE works.
     

    #22
  3. ritchiedrama
    Ice Cream Sandwich Jul 6, 2016

    ritchiedrama , Jul 6, 2016 :
    Lucky you, works for me for about 5 seconds, :)
     

    #23
  4. jan110968
    Jelly Bean Jul 6, 2016

    jan110968 , Jul 6, 2016 :
    if u open ur apn does it have an ip in proxy if it does try delete it an then Save apn an see if that Dont help
     

    #24
  5. Franc0ism
    Cupcake Jul 6, 2016


    #25
  6. jan110968
    Jelly Bean Jul 6, 2016


    #26
    ElfStone likes this.
  7. G_Brad_Howlett_PJjW
    Froyo Jul 6, 2016

    G_Brad_Howlett_PJjW , Jul 6, 2016 :
    If you don't care about phone calls while using LTE a workaround would be:

    in the dialer type *#*#4636*#*#
    pick the first of the 3 options (in dark mode it's black on black text)
    find the drop down menu and switch it to LTE only.
     

    #27
  8. kojaraty
    Froyo Jul 6, 2016

    kojaraty , Jul 6, 2016 :
    I checked and there is no proxy
     

    #28
  9. infinityplus1
    Honeycomb Jul 6, 2016

    infinityplus1 , Jul 6, 2016 :
    I too am not getting LTE much on 3UK. It was fine on my OPO. Others have had the same problem and we haven't found a solution.
    There was a thread about it.

    I love the OP3 but this is a problem for sure.
     

    #29
    patrice58 likes this.
  10. jerrymilton
    Jelly Bean Jul 6, 2016

    jerrymilton , Jul 6, 2016 :
    depending on who your carrier is, you might have multiple options under APNs settings. Here in the US, there are 3 for T-Mobile and going with the iPv6 seems to work best for most folks.
    2016-07-06 05.53.03.png
     

    #30
  11. alrex
    Cupcake Jul 6, 2016

    alrex , Jul 6, 2016 :
    Not the same problem, but I can't start new thread. I have problems saving APN settings. I live in Norway, and everything worked fine in my OPO. I switched to OP3 after getting it yesterday, and tried to set up and save APN settings to get 4G,but it won't even show up.

    What may be the problem?
     

    #31
  12. alejovh1
    Donut Jul 7, 2016

    Attached Files:


    #32
  13. vigorousvj
    Cupcake Jul 7, 2016

    vigorousvj , Jul 7, 2016 :
     

    #33
  14. dwlimf
    Froyo Jul 18, 2016

    dwlimf , Jul 18, 2016 :
    I noted this issue the first call I made after upgrading to 3.2.1 I worked with Oneplus up to level 2 and they said it was a known bug in 3.2.1 and for now untill it was fixed I should downgrade to 3.1.2. So the issue is for data and if you are using VoLTE since this voice call it data you get choppy calls.
     

    #34
  15. kakarshk
    Cupcake Jul 26, 2016

    kakarshk , Jul 26, 2016 :
    I am also facing the same issue. ATT is my carrier in US. They did all the APN settings but still getting 'H' as network. checked the speed which is just 2.3 to 3 MBPS. Even after doing the factory reset then also the same thing. Changed to new SIM also in ATT store and added IMEI no to my account but nothing worked. Also when I moved to network type to 3G not able to move back as LTE.Please help.
     

    #35
  16. jasonarima
    Honeycomb Jul 28, 2016


    #36
  17. G_Simon_Atkinson_wqNP
    Eclair Jul 28, 2016

  18. charleyb1993
    Cupcake Aug 12, 2016

    charleyb1993 , Aug 12, 2016 :
    Can the carrier help with this issue in any way? Trying to get my o2 sim to get LTE (on a 10GB 4G sim-only plan atm) and I've been unsuccessful on all fronts. Even tried scouting around in the *#*#4636#*#* menu to try and force it on but it just completely disables my network.
     

    #38
  19. kakarshk
    Cupcake Aug 17, 2016

    kakarshk , Aug 17, 2016 :
    Hi All,
    My issue is resolved. I just raised a replacement request as my set was under warranty. I just used a new SIM and boom got the LTE. I am getting speed in the range of 15 MBPS to 25 MBPS not sure how much I should get on LTE but good enough for me. On H was getting in the range of 3 to 7 MBPS. One thing I observed this time I got the set from CA and earlier it came from HONG KONG. Does this is the difference?
     

    #39
  20. Geenyous
    Eclair Aug 19, 2016

    Geenyous , Aug 19, 2016 :
    Well, the difference might be, that you now have a phone for your region, while before you had an Asian version.

    I have the china version (I live there) and I am on holidays in the US and the LTE / Mobile Internet with T-mobile is just absolutely horrible. It's the worst experience on a dual sim phone I ever had. I am on Edge most of the time, not even 3G!!
    My gfs iPhone, also a China version, works perfectly, and that's what prompted me to write this.
    I did all the stunts (APNs, 3G only, reboot, sim trays, latest update, etc...).

    Now I know there is a trade-off between having all the bands and so on, and that there are differences between the versions out there, but this is a bit too much on the crappy side I would say.

    I hope this is somewhat related to software, but I doubt it and I guess I just have to take note, that this phone should not accompany me to trips to the US anymore.
    Shame, it's really amazing otherwise, but you realize fairly quickly, that all that is not worth much if the most basic thing, your connection, is not taken care of.

    A3000, OOS 3.2.4.
     

    #40