1
Microsoft, Samsung en Amazon zouden interesse hebben in overname Cyanogen

 1. Smurf
  Gingerbread Sep 1, 2014

  Smurf , Sep 1, 2014 :
  Verscheidene grote bedrijven hebben volgens geruchten interesse in CyanogenMod, één van de populairste custom rom's voor Android. Maker Cyanogen zou naar verluidt in de belangstelling staan van Microsoft, Samsung, Yahoo en Amazon.

  Dat stelt The Information, die doorgaans goed geïnformeerd is. Cyanogen is een recentelijk opgericht bedrijf met als belangrijkste product de custom Android-versie CyanogenMod. De alternatieve Android-installatie kent een grote schare gebruikers en wordt inmiddels ook standaard meegeleverd op een aantal smartphones. Het lijkt erop dat de snelle ontwikkeling van Cyanogen voor interesse heeft gezorgd bij grote technologiebedrijven: volgens The Information zouden onder andere Microsoft, Samsung, Amazon en Yahoo interesse hebben in een overname.

  Het is nog onduidelijk hoe concreet een mogelijke overname is. Er lijkt door geen van de geïnteresseerde bedrijven al een bod te zijn uitgebracht. Volgens The Information wordt Cyanogen door de bedrijven 'gemonitord'.

  De interesse van Microsoft is opvallend, omdat het zelf met Windows Phone een concurrerend besturingssysteem op de markt heeft. Mogelijk wil Microsoft met een eigen Android-versie een aantal alternatieve toestellen kunnen bieden, maar het bedrijf liet vorige maand juist weten te stoppen met de Android-smartphones die door de overgenomen telefoontak van Nokia zijn uitgebracht.

  CyanogenMod is gebaseerd op de Android-versies die Google uitbrengt, maar kenmerkt zich door de vele aanpassingsmogelijkheden die zijn ingebouwd. De alternatieve Android-versie wordt onder andere meegeleverd op de OnePlus One.

  http://twk.rs/nnZp


  Tja… is er eindelijk iets waar we blij van worden komt microsoft en samsung om de hoek kijken…
   

  #1
  Boston_Faith likes this.
 2. gwie
  Jelly Bean Sep 1, 2014

  gwie , Sep 1, 2014 :
  Ik word anders niet zo blij van gecopy-paste nieuwsberichten.
   

  #2
  koen050 likes this.
 3. Smurf
  Gingerbread Sep 1, 2014

  Smurf , Sep 1, 2014 :
  Tja had je gewild dat ik alles zelf ga typen? Linkje staat erbij als je dat beter kan lezen. Misschien vinden andere mensen het wel fijn dus jou laat ik dan maar even links liggen.
   

  #3
  koen050 and Boston_Faith like this.
 4. XstreamDigital
  Cupcake Sep 1, 2014

  XstreamDigital , Sep 1, 2014 :
  Samsung zou het wel kunnen gebruiken denk ik met die touchwiz. Vind dat ze daar wat anders mogen proberen. Ondanks touchwiz wel altijd tevreden geweest met Samsung toestellen.
  Maar helaas heeft mijne het begeven sindskort.
   

  #4
 5. ystorken
  Eclair Sep 1, 2014

  ystorken , Sep 1, 2014 :
  De reden dat ik een cm11 wil is dat er geen bloatware op staat. en natuurlijk alle extra opties om alles aantepassen. net als mn huidige moto g.. simpel en geen rotzooi die je toch niet gebruikt. al het goede wordt overgenomen, en je hoort er later niets meer van, of het is in eens veranderd in iets met bijvoorbeeld bloatware en minder extra functies.
   

  #5
 6. WishmasterNL
  Froyo Sep 1, 2014


  #6
 7. koen050
  Froyo Sep 1, 2014

  Last edited: Sep 1, 2014

  #7
 8. Skizz
  Community Veteran Sep 1, 2014


  #8
  koen050 likes this.
 9. Tovenaar
  Gingerbread Sep 1, 2014

  Tovenaar , Sep 1, 2014 :
  Arggh!!!! wanneer dit gebeurd betekent dat de dood voor cm.. waarom zijn die giganten altijd zo gedreven om goed spul kapot te kopen.
   

  #9
 10. carlosm
  Eclair Sep 1, 2014

  carlosm , Sep 1, 2014 :
  En nu even terug gaan naar juli. Toen was er een gerucht dat Oneplus zou stoppen met Cyanogen............... Speelde toen ook al de overname?
   

  #10
 11. Deactivated User
  Sep 1, 2014


  #11
 12. Roykej
  Ice Cream Sandwich Sep 2, 2014

  Roykej , Sep 2, 2014 :
  Voor zo'n 'vrienden' hackers groepje..
  Die kunnen dat geld niet laten schieten!
  Niet duizenden euro's maar miljoenen
   

  #12
 13. godfried
  Gingerbread Sep 2, 2014

  godfried , Sep 2, 2014 :
  Cyanogen is goede club, dat vooropgezet. Als ze voor het grote geld gaan dan komt er een andere club. Er zijn vele andere kleine clubjes met dezelfde principes als waarmee Cyanogen begon. Via bijv. xda zijn alternatieven te vinden.
   

  #13
 14. MisterX
  Ice Cream Sandwich Sep 2, 2014

  MisterX , Sep 2, 2014 :
  Zou wel erg jammer zijn, is er iets goed wordt het door de grote jongens weer de nek omgedraaid
   

  #14