3
Network drops after update to Oxygen OS 10 (OP7 Pro)

  1. Vlad Muntean
    Cupcake Nov 4, 2019

    Vlad Muntean , Nov 4, 2019 :
    Hi OP community,

    I am having quite some issues with the network connectivity, especially after the recent software update.

    If I have both 4G/Lte and Wifi connection on, them very often the network connectivity drops. This is especially noticeable when using internet heavy apps (WhatsApp, Duo, Games, YouTube). The Wi-Fi disconnects and the network loses any connectivity.

    What I've noticed is that if I turn off Mobile Data and just stay connected to Wi-Fi then the connection doesn't drop.

    I've tried resetting the network settings, but the issue still persists.

    As mentioned, these issues started only after I updated the phone to the lastest Oxygen OS. When I was on OS 9, no such issues existed.

    Let me know what can be done please. I can't really have any calls with the phone because I constantly get disconnected.
     

    #1
    CHL-6135, Faden_art and BuZZarD007 like this.
  2. Vlad Muntean
    Cupcake Nov 8, 2019


    #2
  3. arabinow
    Froyo Nov 8, 2019


    #3
  4. BuZZarD007
    Cupcake Nov 8, 2019


    #4
  5. Vlad Muntean
    Cupcake Nov 8, 2019

    Vlad Muntean , Nov 8, 2019 :
    changed the Sim from slot 1 to slot 2
     

    #5
  6. arabinow
    Froyo Nov 8, 2019


    #6
  7. BuZZarD007
    Cupcake Nov 8, 2019

    BuZZarD007 , Nov 8, 2019 :
    Well... Nope... Not fixed, interruptions do seem less frequent...
     

    #7
  8. arabinow
    Froyo Nov 8, 2019


    #8
    vidhina_23 and Faden_art like this.
  9. BuZZarD007
    Cupcake Nov 9, 2019


    #9
  10. M1558417504832
    Cupcake Nov 18, 2019

    M1558417504832 , Nov 18, 2019 :
    By turning off location, my networks stopped dropping.

    How does one out this down as an official bug?
     

    #10
    Faden_art likes this.
  11. arabinow
    Froyo Nov 19, 2019


    #11
    M1558417504832 likes this.
  12. M1558417504832
    Cupcake Nov 19, 2019


    #12
  13. Faden_art
    Eclair Dec 5, 2019


    #13
    vidhina_23 likes this.
  14. W1574278685871
    Cupcake Dec 10, 2019

    W1574278685871 , Dec 10, 2019 :
    Same Problem for me here.

    Also have 10.0.2 and the Mobile Data, Signal and WiFi ist dropping and reconnecting randomly...
    Could reproduce the Bug one Time by accessing GPS, but since then it was random for me...
    Resetting the Networksettings didn´t solve the Problem...
     

    #14
  15. CHL-6135
    Cupcake Dec 10, 2019

    CHL-6135 , Dec 10, 2019 :
    Same Problem like Post #13 and Post #14 and even when i´m calling somebody, the connection drops and reconnects...

    Oxygen OS 10.0.2.GM21BA
     

    #15
  16. D1571832376047
    Cupcake Dec 11, 2019

    D1571832376047 , Dec 11, 2019 :
    I had the network dropping issue on official 10.0.1 and I am now on OP7 oxygen os 10.0.2, still have the same issue.. I cant believe OP is not fixing this..
     

    #16
  17. M1603379319338
    Cupcake Jan 13, 2021 at 6:57 PM


    #17