12
No Bluetooth audio in BMW since update

  1. UmbaLumba
    Froyo Aug 26, 2017

    UmbaLumba , Aug 26, 2017 :
    Just updated my OP3 to oxygen 4.1.7 and immediately lost all music audio via Bluetooth in my BMW. All phone call functions and audio works fine, but all other audio is lost. No audio from any apps. I used to have this problem with and earlier version, but it was fixed in the previous version. Now the problem is back.
    Anybody else with the same problem?
     

    #1
    Valentindra, Vogabe, acoon and 9 others like this.
  2. Luxemberg Nixon X
    Honeycomb Aug 26, 2017

  3. samgsam
    Honeycomb Aug 26, 2017


    #3
  4. vikas batta
    Cupcake Aug 26, 2017

    vikas batta , Aug 26, 2017 :
    please check :
    open your BMW bluetooth connection, press setting on its right side, you would find option for to be used for media ,phone or contacts.

    select all & hope it works,
     

    #4
    luc2802 likes this.
  5. vnskvn
    Cupcake Aug 26, 2017

    vnskvn , Aug 26, 2017 :
    Same here.. My phone Oneplus 3 updated yesterday and is not connecting to my Honda and my JBL
     

    #5
  6. Malkavianic
    Cupcake Aug 26, 2017

    Malkavianic , Aug 26, 2017 :
    I have the same issue. I did the update yesterday, and since then, my oneplus 3 is connecting to the BMW, but it is not able to play the music at all.
    Before the update it worked all fine out of the box.
     

    #6
    G_AK_PlAe likes this.
  7. F_Max_Bortnik_KjkW
    Cupcake Aug 26, 2017


    #7
  8. Cyanidebreathmint
    Ice Cream Sandwich Aug 26, 2017

    Cyanidebreathmint , Aug 26, 2017 :
    I also have that issue in my g37x-s. phone calls work in and out, but not able to select audio via Bluetooth settings. Open a ticket.
     

    #8
  9. Ahchen168
    Cupcake Aug 27, 2017

    Ahchen168 , Aug 27, 2017 :
    Same issue also with OP3 in BMW, worked fine on 4.1.6. Once updated to 4.1.7 yesterday BT audio stopped working but calls go through. The skip function in BMW even skips the track on Spotify but no audio comes through. Please fix!
     

    #9
    cheese17 and G_AK_PlAe like this.
  10. vnskvn
    Cupcake Aug 27, 2017

    vnskvn , Aug 27, 2017 :
    Ok.. Somehow mine got sorted... I deleted the Oneplus from the car settings and deleted my Honda from the phone... I repaired it and both phone and music streaming started working... So far no luck with the JBL flip...
     

    #10
  11. fahlin
    Cupcake Aug 27, 2017

    fahlin , Aug 27, 2017 :
    Same problem with my BMW 2016, it connects and I can skip tracks but there is no sound streamed.
     

    #11
  12. Vogabe
    Donut Aug 27, 2017

    Vogabe , Aug 27, 2017 :
    Same problem here after update to 4.1.7. Even after reconnecting to the car, still no audio.
     

    #12
  13. Fr3dje
    Cupcake Aug 28, 2017


    #13
  14. Ydeschoe
    Donut Aug 28, 2017

    Ydeschoe , Aug 28, 2017 :
    Same for me, after update no music on my bmw, mobile sound is working.
    Already repaired, but no success.
    Also cleared cache via recovery without success
     

    #14
  15. F_João_Aguiar_Martins_P
    Cupcake Aug 28, 2017


    #15
  16. UmbaLumba
    Froyo Aug 28, 2017

    UmbaLumba , Aug 28, 2017 :
    Same problem also appeared on my Audi, so this is not a BMW problem. Had the same problem with a previous version, I think 4.1.4, but it was fixed in 4.1.6 and now back in 4.1.7 u fortunately. It is time for OP to fix this once and for all, or I will be forced to change to another brand.
     

    #16
    jamcon72 likes this.
  17. gethigh
    Froyo Aug 28, 2017

    gethigh , Aug 28, 2017 :
    Did you tried to re-pair your phone with the car (BMW) Bluetooth?
    I mean delete all paired devices on phone also in the car dashboard.
     

    #17
  18. F_Gaurav_Jagannath_zyKF
    Gingerbread Aug 28, 2017


    #18
    koplusor likes this.
  19. UmbaLumba
    Froyo Aug 28, 2017

    UmbaLumba , Aug 28, 2017 :
    Let's say it like this, it works with 5 different other brands. It's not the cars, it's the phone...
     

    #19
    rkager likes this.
  20. G_AK_PlAe
    Froyo Aug 28, 2017

    G_AK_PlAe , Aug 28, 2017 :
    Yes! Me too, won't connect to my BMW, well the phone audio works, but it won't stream media. I tried to delete the phone and car and pair again but no luck. So annoying that the previous update fixed this issue but OP went backward and reinstated this issue. Come on op!
     

    #20