12
No Bluetooth audio in BMW since update

  1. pkair
    Honeycomb Aug 28, 2017


    #21
  2. Malkavianic
    Cupcake Aug 28, 2017

    Malkavianic , Aug 28, 2017 :
    @pkair
    exactly the input we need, thx :p

    @rest
    When this bug was in the system the last time, how long did it take OP to fix it? I assume it will be earliest with be next security update? 1-2 Months?
     

    #22
    G_AK_PlAe likes this.
  3. phy2jsh
    Cupcake Aug 29, 2017

    phy2jsh , Aug 29, 2017 :
    Same problem here. 2015 BMW. Works fine with my wife's samsung. The fact that OP fixed this once and then broke it again makes me think they aren't aware of this issue, or at least they don't know what causes it, and that the breaking/fixing is just an accidental side effect of other changes.

    I do a lot of driving and this is big issue for me. I'll be forced to get a new phone if it doesn't get sorted :-(
     

    #23
    G_AK_PlAe likes this.
  4. G_Damion_Tummons_Gwbq
    Cupcake Aug 29, 2017


    #24
  5. Malkavianic
    Cupcake Aug 29, 2017

    Malkavianic , Aug 29, 2017 :
    @phy2jsh
    well, either that, or they accidantelly reverted the fix in the new version... also had this happen in one or two of my projects, but our development at least could apply the fix quite fast again... guess that might not be as easy with the software of a phone...
     

    #25
  6. Frankenscript
    Cupcake Aug 30, 2017

    Frankenscript , Aug 30, 2017 :
    anybody with a Toyota recent model (2015, 2016) have positive or negative experience to report? on my 2015 Highlander the audio and phone work but media metadata are not transmitted to the car head unit screen in 4.1.6. was about to update you 4.1.7 in hopes of a fix until I came to this cautionary thread.
     

    #26
  7. G_Jean-Christophe_Lallem
    Cupcake Aug 30, 2017

    G_Jean-Christophe_Lallem , Aug 30, 2017 :
    Après un appel à BMW France, il s'avère que seul le Oneplus 5 fait partie des téléphones compatibles, et pas les Oneplus 3 et 3T... Quand une mise à jour provoque plus d'inconvénients que d'avantages... Le passage à Oxygen 4.1.7, merci !
     

    #27
  8. UmbaLumba
    Froyo Aug 31, 2017

    UmbaLumba , Aug 31, 2017 :
    På engelska tack... (see how hard it is when you change language all of a sudden?)
     

    #28
  9. G_Rolf_Edhner_Verf
    Cupcake Aug 31, 2017

    G_Rolf_Edhner_Verf , Aug 31, 2017 :
    I have the same problem, no audio with bluetooth in the car (BMW 430, 2017) and no audio with AUX connected to USB in telephone (3T). All this worked before upgrade to 4.1.7.
     

    #29
    rkager likes this.
  10. G_AK_PlAe
    Froyo Aug 31, 2017

    G_AK_PlAe , Aug 31, 2017 :
    I have this issue too with my BMW
    My phone pairs with the car, but audio won't stream (like Spotify). This was an issue before, but one of the previous Oxygen updates fixed it, shame we have gone back again to this issue with the latest update.

    I have tried the fixes suggested (pairing again, reset, selecting audio media) but no luck.

    I have seen the same thread coming up again and again on this forum. Seems to affect BMW, Audi and Honda more than other cars. Also someone complained that they had a similar issue with a JBL speaker too.

    Please fix this OP!
     

    #30
  11. 1887neil
    Cupcake Aug 31, 2017

    1887neil , Aug 31, 2017 :
    Same here in my 2016 BMW 3 series. This was an issue when I first got the phone but was fixed in update to 4.1.0 I think

    Please fix!
     

    #31
  12. F_Brian_Mortensen_jyWH
    Eclair Aug 31, 2017


    #32
  13. jamcon72
    Donut Sep 1, 2017

    jamcon72 , Sep 1, 2017 :
    Same here 2015 BMW 520d, phone fine to talk but no names on screen or any music or audio from apps.

    New update has just reinstated the same bug.

    Back to Samsung me thinks

    Come on Oneplus get your finger out [e]1f621[/e][e]1f621[/e]
     

    #33
    G_AK_PlAe likes this.
  14. Ak@oneplus
    Gingerbread Sep 1, 2017


    #34
  15. G_juan_antonio_rodrigo_L
    Eclair Sep 2, 2017


    #35
  16. Mars5005
    Cupcake Sep 3, 2017

    Mars5005 , Sep 3, 2017 :
    Same with my 2016 BMW . How long is it going take to fix it?
    Actually I don't wanna buy a "better" phone soon.
     

    #36
    jamcon72 likes this.
  17. mak0864
    Gingerbread Sep 3, 2017

    mak0864 , Sep 3, 2017 :
    but it works perfectly fine with my rolls royce... PROBLEM SOLVED....BUY A ROLLS ROYCE ;-) PEACE
     

    #37
  18. PringlesKill3r
    Cupcake Sep 3, 2017


    #38
  19. F_Max_Bortnik_KjkW
    Cupcake Sep 3, 2017

    F_Max_Bortnik_KjkW , Sep 3, 2017 :
    Hi, after all it was volume that was disabled for Bluetooth, try to play with volume control, this fixed this problem for me
     

    #39
  20. chadhaakshay
    Donut Sep 3, 2017

    chadhaakshay , Sep 3, 2017 :
    Unpair the device from the car and delete the pairing on the phone as well.

    Turn off the phone and turn on again. Pair as a new device with the car.
     

    #40