3
[ΟΔΗΓΟΣ ~ ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ] Ξεκλείδωμα Bootloader, Εγκατάσταση Τροποποιημένου Recovery και Root

 1. gaster
  Lollipop Moderator Mar 12, 2015

  gaster , Mar 12, 2015 :
  2. Εγκατάσταση Τροποποιημένου Recovery (Custom Recovery)
  • Απενεργοποιήστε την συσκευή σας. Έπειτα ενεργοποιήστε την σε λειτουργία fastboot με τον ίδιο τρόπο συνδυασμών πλήκτρων που κάνατε και στο προηγούμενο βήμα.

  • Μετονομάστε το αρχείο recovery που είχατε κάνει λήψη προηγουμένως πιο πάνω, σε recovery.img Σιγουρευτείτε πως το μετονομάσατε σε recovery.img και όχι σε recovery.img.img Κρατήστε στο μυαλό σας ότι αυτό το αρχείο πρέπει να τοποθετηθεί στον φάκελο platform-tools μέσα στον φάκελο android-sdk-windows στην επιφάνεια εργασίας σας.

  • Ανοίξτε ένα νέο παράθυρο γραμμής εντολών και πληκτρολογήστε τις ακόλουθες εντολές:

   Εντολές:
   cd Desktop/android-sdk-windows/platform-tools
   fastboot flash recovery recovery.img

   Σε περίπτωση των ενεργειών αυτών σε stock Cyanogen OS 12, μετά την προηγούμενη εντολή, χρησιμοποιήστε την εντολή:

   fastboot boot recovery.img
  • Αφού η διαδικασία εντολών εκτελεστεί και τελειώσει, πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή για να κάνετε επανεκκίνηση της συσκευής σας.

   Εντολή:
   fastboot reboot (Εφόσον δεν χρησιμοποιηθεί η εντολή fastboot boot recovery.img, τότε χρησιμοποιήτε την εξής)
  Αφού η συσκευή έχει τελειώσει την εκκίνηση της, απενεργοποιήστε την. Τώρα για να κάνετε εκκίνηση στο νέο Τροποποιημένο Recovery (Custom Recovery) που εγκαταστήσατε, Κρατήστε τα πλήκτρα Μείωσης Έντασης (Volume Down) και Ενεργοποίησης (Power Button). Η συσκευή πρέπει τώρα να έχει εκκινηθεί σε Τροποποιημένο Recovery (Custom Recovery) και μπορείτε να συνεχίσετε στο τελευταίο βήμα.
  • Κλείστε το Παράθυρο Γραμμής Εντολών.
  3. Root

  Τώρα που η συσκευή σας έχει ξεκλείδωτο Bootloader και εγκατεστημένο Τροποποιημένο Recovery (Custom Recovery), έχετε 2 τρόπους για να αποκτήσετε πρόσβαση Root. Επιλέξτε τον έναν ή τον άλλον. Δεν χρειάζονται και οι 2.

  Επιλογή Α) Εγκατάσταση Εκτελέσιμων Αρχείων (SuperSU Βinaries) Που Θα Σας Δώσει Πρόσβαση Root Στο Αρχικό Εργοστασιακό Προεπιλεγμένο Λειτουργικό Σύστημα (Stock π.χ Cyanogenmod 11S):
  • Επιβεβαιώστε πως έχετε κάνει λήψη του αρχείου zip SuperSU προηγουμένως πιο πάνω, από την κατηγορία Λήψεις και ότι έχει τοποθετηθεί στον φάκελο platform-tools μέσα στον φάκελο android-sdk-windows στην επιφάνεια εργασίας σας.

  • Απενεργοποιήστε την συσκευή. Έπειτα εκκινήστε την σε λειτουργία Τροποποιημένου Recovery (Custom Recovery Mode) κρατώντας όπως και πριν τον ανάλογο συνδυασμό πλήκτρων. Αφήστε προς το παρόν την συσκευή στην αρχική οθόνη του Τροποποιημένου Recovery (Custom Recovery).

  • Ανοίξτε ένα νέο Παράθυρο Γραμμής Εντολών (Command Prompt Window) και πληκτρολογήστε τις ακόλουθες εντολές:

   Εντολές:
   cd Desktop/android-sdk-windows/platform-tools
   adb push UPDATE-SuperSU-vX.XX.zip /sdcard/

  Με την εκτέλεση αυτών των εντολών, το αρχείο zip SuperSU θα αντιγραφεί στην συσκευή σας. Αφού η εκτέλεση των εντολών τελειώσει, συνεχίστε ως εξής:

  Οδηγίες Χρήσης Για Το Τροποποιημένο Recovery "TeamWin Recovery Project (TWRP)":

  Το μενού των Recovery είναι στα Αγγλικά γραμμένο οπότε:

  • Install > Αναζητήστε το αρχείο SuperSU zip που αντιγράφτηκε μόλις και επιλέξτε το.
  • Swipe (Σύρετε) για επιβεβαίωση εγκατάστασης και έπειτα Reboot (Επανεκκίνηση).
  Οδηγίες Χρήσης Για Το Τροποποιημένο Recovery "ClockworkMod (CWM)"
  • Install zip from sdcard > Choose zip from sdcard.
  • Έπειτα εντοπίστε την τοποθεσία όπου προηγουμένως είχατε αντιγράψει το αρχείο zip SuperSU και επιλέξτε το.

  • Για επιβεβαίωση εγκατάστασης, μετακινηθείτε πιο κάτω, εντοπίστε το "Yes" και επιλέξτε το. Η εγκατάσταση δεν διαρκεί κανονικά για αρκετή ώρα και αφού τελειώσει μπορείτε να κάνετε επανεκκίνηση (Reboot/Reboot System).
  Επιλογή Β) Εγκατάσταση Τροποποιημένου Λογισμικού Pre-Rooted Το Οποίο Είναι Ήδη Root Από Μόνο Του:
  • Λάβετε υπόψιν πως δεν είναι όλα τα Τροποποιημένα Λογισμικά (Custom Roms) Pre Rooted. Όπως και να 'χει, η πλειοψηφία τους όμως είναι. Διαβάστε πάντοτε τα χαρακτηριστικά οποιουδήποτε Τροποποιημένου Λογισμικού (Custom Rom) από τον δημιουργό του, ώστε να είστε σίγουροι εάν είναι ή όχι.

  • Αντιγράψτε στην συσκευή σας ένα από τα Τροποποιημένα Λογισμικά (Custom Roms) Pre Rooted που επιθυμείτε, αφού πρώτα τα έχετε εντοπίσει στο Διαδίκτυο σε διάφορες κοινότητες όπως εδώ στην επίσημη κοινότητα OnePlus, XDA κ.τ.λ. και από τις οποίες το έχετε κάνει λήψη.

  • Απενεργοποιήστε την συσκευή σας και εκκινήστε την σε λειτουργία Recovery (Recovery Mode) Για να εγκαταστήσετε ένα Τροποποιημένο Λογισμικό (Custom Rom) Pre Rooted ή όχι, η γενική σειρά των επιλογών που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε έχει ως εξής:

   Wipe Data/ Factory Reset > Wipe Cache > Wipe Dalvik Cache, έπειτα εγκατάσταση της ROM (Το zip αρχείο που είδατε και προηγουμένως και το οποίο εγκαταστήσατε μέσω της επιλογής Install zip from sdcard κ.τ.λ. στο Recovery) και τέλος εγκατάσταση των Google εφαρμογών (GApps). Πιο αναλυτικά για το κάθε Τροποποιημένο Recovery (Custom Recovery) ξεχωριστά:

   Οδηγίες Χρήσης Για Το Τροποποιημένο Recovery "TeamWin Recovery Project (TWRP)":
  • Wipe > Swipe για Factory Reset.
  • Install > Εντοπίστε την τοποθεσία όπου προηγουμένως είχατε αντιγράψει το αρχείο ZIP του Τροποποιημένου Λογισμικού (Custom Rom) που κάνατε λήψη και επιλέξτε το > Swipe για επιβεβαίωση εγκατάστασης.
  • Εγκατάσταση των εφαρμογών Google (Tο αρχείο zip των Google εφαρμογών GApps), με τον ίδιο τρόπο που εγκαταστήσατε και το Τροποποιημένο Λογισμικό (Custom Rom) και κάντε επανεκκίνηση.

   Οδηγίες Χρήσης Για Το Τροποποιημένο Recovery "ClockworkMod (CWM)":
  • Wipe Data/Factory Reset.
  • Wipe Cache Partition.
  • Advanced > Wipe Dalvik Cache.
  • Install zip from sdcard > Choose zip from sdcard >Εντοπίστε την τοποθεσία όπου βρίσκεται το αρχείο zip του Τροποποιημένου Λογισμικού (Custom Rom) που αντιγράψατε στην συσκευή σας > Επιλέξτε το > Επιβεβαιώστε την εγκατάσταση επιλέγοντας "Yes".
  Μετά από αυτό, μπορείτε να εγκαταστήσετε τις εφαρμογές Google (GApps) χρησιμοποιώντας τον ίδιο τρόπο με τον οποίο εγκαταστήσατε και το Τροποποιημένο Λογισμικό (Custom Rom) και τέλος κάντε ακόμη μία επανεκκίνηση της συσκευής σας.

  Να θυμάστε ότι η πρώτη εκκίνηση της συσκευής σας μετά από μια εγκατάσταση Τροποποιημένου Λογισμικού (Custom Rom) και Διαγραφής Δεδομένων (Wipe Data) μπορεί να πάρει περισσότερη ώρα απ'ότι συνήθως αφού η συσκευή πρέπει να ανοικοδομήσει και πάλι την Dalvik Cache και άλλα στοιχεία που αφορούν την πρώτη εκκίνηση της συσκευής.

  Συγχαρητήρια. Πλέον έχετε ξεκλειδώσει το Bootloader της συσκευής σας, εγκαταστήσατε Τροποποιημένο Λογισμικό (Custom Rom) και αποκτήσατε πρόσβαση Root.
   

  #1
  RigasK, VangelisGi and poseidvn like this.
 2. fireboy44
  Donut Mar 27, 2015

  fireboy44 , Mar 27, 2015 :
  καλησπερα ... να ρωτησω κατι ... μπορω να το ρουταρω χωρις να περασω custom recovery ? γιατι μ ενδιαφερει να παιρνω ενημερωσεις μεσο OTA ...ευχαριστω
   

  #2
 3. gaster
  Lollipop Moderator Mar 27, 2015

  gaster , Mar 27, 2015 :
  Καλησπέρα. Ναί φυσικά μπορείς φίλε. Κατέβασε αυτό Stock Rooted XNPH05Q ROM το αρχείο, πέρασε το στην συσκευή στην εσωτερική μνήμη χύμα όχι σε φάκελο. Και μετά εγκατέστησέ το από το μαμά Recovery :) Να σου υπενθυμίσω όμως ότι ακόμα και με Custom Recovery, συνεχίζεις να παίρνεις OTA ενημερώσεις ;)
   

  #3
  poseidvn likes this.
 4. fireboy44
  Donut Mar 27, 2015

  fireboy44 , Mar 27, 2015 :
  σ ευχαριστω για την απαντηση ... οποτε τι απο τα δυο προτεινεις να κανω ? και κατι ακομη ... απο το προηγουμενο τηλ μου zopo 980 ρουταρισμενο με πιο τροπο μπορω να μεταφερω τις εφαρμογες μου μαζι με τα δεδομενα τους ?? σορυ αν σε πριζω ειμαι στην προσπαθεια να μαθω....
   

  #4
  gaster likes this.
 5. gaster
  Lollipop Moderator Mar 27, 2015

  gaster , Mar 27, 2015 :
  Eγω απο την αρχη το εχω root φιλε και ολα καλα. Αυτο για τα δεδομενα των εφαρμογων φανταζομαι πρεπει να εχεις το αλλο σου κινητο rooted και να χρησιμοποιησεις την εφαρμογη Titanium Backup. Τσεκαρε το και στο Google και εχει οδηγιες για την εφραμογη αυτη κανονικα :)
   

  #5
 6. fireboy44
  Donut Mar 27, 2015

  fireboy44 , Mar 27, 2015 :
  με την μαμα recovery πρεπει να ακολουθησω αυτην την διαδικασια <Wipe Data/ Factory Reset > Wipe Cache > Wipe Dalvik Cache, έπειτα εγκατάσταση της ROM (Το zip αρχείο που είδατε και προηγουμένως και το οποίο εγκαταστήσατε μέσω της επιλογής Install zip from sdcard κ.τ.λ. στο Recovery) και τέλος εγκατάσταση των Google εφαρμογών (GApps). ?? για να βαλω την stock rooted
   

  #6
 7. gaster
  Lollipop Moderator Mar 27, 2015

  gaster , Mar 27, 2015 :
  Το συγκεκριμένο αρχείο που σου έκανα ανάρτηση φίλε δεν χρειάζεται Google Apps. Τα έχει προεγκατεστημένα στην CM11S και απλά αν εσύ θέλεις κάτι παραπάνω το εγκαθιστάς από το Google Play Store χειροκίνητα :)
   

  #7
 8. fireboy44
  Donut Mar 27, 2015


  #8
  gaster likes this.
 9. gaster
  Lollipop Moderator Mar 27, 2015

  gaster , Mar 27, 2015 :
  Παρακαλώ ;)
   

  #9
 10. fireboy44
  Donut Mar 27, 2015

  fireboy44 , Mar 27, 2015 :
  προβλημα .. δεν μπορω να συνδεθω με το wifi ενω πριν μπορουσα και δεν βλεπω πουθενα το εικονιδιο SU


  το wifi οκ .... για το root θα ξαναπροσπαθησω

  λοιπον θα σου γραψω βημα βημα τι κανω μηπως καταλαβεις τι λαθος κανω ... βαζω την rooted rom χυμα στον αποθηκευτικο χωρο ζιπαρισμενη .. μπαινω σε recovery παω εκει που λεει wipe data/factory reset και παταω yes--delete all user data μετα παω wipe cache partition παταω δεν κανει τιποτα με γυρναει παλι πισω μετα κανω wipe media και παταω yes--delete all user data μετα παταω apply update παω choose from internal storage και μου βγαζει αυτο ../ το επιλεγω και παταω reboot system now . μετα κανω τις απαραιτητες ρυθμισεις αλλα root δεν ειμαι . ειναι σαν να μην εκανα τιποτα ....
   
  Last edited: Mar 28, 2015

  #10
 11. kostaspap
  Cupcake May 21, 2015

  kostaspap , May 21, 2015 :
  ρε παιδια εχω προσπαθησει καμια 10αρια φορες κανω οτι ακριβως λετε εδω αλλα γιατι δεν μου περναει το γαμημενο το custom recovery???
   

  #11
 12. wirent
  Cupcake May 22, 2015

  wirent , May 22, 2015 :
  οταν το περασεις βγαλ το απ το usb και απενεργοποιησε το απο power button και ενεργοιποιησε το σε recovery mode και θα μπει. το ιδιο ειχα παθει κι εγω.
   

  #12
 13. niklakis
  Cupcake Jun 18, 2015

  niklakis , Jun 18, 2015 :
  @gaster Καλησπερα, επειδη ειμαι καινουριος στη παρεα, οταν προσπαθω να το κανω custom recovery το κινητο δειχνει οτι κανει επανακινηση αλλα κολλαει στην αρχη εκει δλδ που δειχνει το σημα της oneplus και απο κατω το android. Μηπως ξερετε τι φταιει;;;

  Ευχαριστω
   

  #13
 14. gaster
  Lollipop Moderator Jun 18, 2015

  gaster , Jun 18, 2015 :
  Καλησπερα και καλως ηρθες. Τι εννοεις ακριβως; Εχεις περασει custom recovery; Αν το κανεις σωστα θα πρεπει να σε βαλει σιγουρα σε recovery. Ειτε stock, ειτε custom αν εβαλες
   

  #14
 15. niklakis
  Cupcake Jun 18, 2015

  niklakis , Jun 18, 2015 :
  Ακολουθησα πιστα τις οδηγιες και στα 2 ποστ που εχεις κανει. Κανω κανονικα εγκατασταση του Custom Recovery οπως αναφερεις στο βημα 2 και μετα κανω reboot τη συσκευη μου, ε εκει ειναι που κολλαει στην αρχικη οθονη οπως αναφερω στο προηγουμενο ποστ
   

  #15
 16. gaster
  Lollipop Moderator Jun 18, 2015

  gaster , Jun 18, 2015 :
  Γραψε στις εντολες fastboot boot recovery.img και δες. Αυτο 1η φορα το ακουω και νομιζω πως κατι δεν εγινε με την σωστη σειρα. Αν ξεκλειδωσες τον bootloader η επανεκκινηση χρειαζεται περισσοτερο χρονο σε περιπτωση που μπορει να εννοεις αυτο
   

  #16
 17. niklakis
  Cupcake Jun 18, 2015

  niklakis , Jun 18, 2015 :
  Οποτε ξανα τρεχω σε fastboot το τηλεφωνο εκτελω ξανα σε cmd τις εντολες που εχεις πιο πανω και βλεπω αν υπαρχει βελτιωση
   

  #17
 18. gaster
  Lollipop Moderator Jun 18, 2015

  gaster , Jun 18, 2015 :
  Οταν φλασαρεις το ρικοβερι μετα γραψε την εντολη που εγραψα
   

  #18
 19. niklakis
  Cupcake Jun 18, 2015

  niklakis , Jun 18, 2015 :
  @gaster
  Τα βηματα που ακολουθω ειναι οπως τα βλεπεις στα screenshots tou cmd ...
  1)
  Screenshot_1.png

  2)
  Screenshot_2.png

  αλλα και παλι το κινητο δειχνει να κολλαει μετα το reboot
   

  Attached Files:


  #19
 20. niklakis
  Cupcake Jun 18, 2015

  niklakis , Jun 18, 2015 :
  Ακομα και αν επιλεξω να ανοιξω το τηλεφωνο και μετα να παω επανακινηση και να επιλεξω Recovery παλι μου κανει το ιδιο
   

  #20