4
[ΟΔΗΓΟΣ ~ ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ] Αλλαγή Κουκίδων Οθόνης Ανά Ίντσα (DPI) Από 480 σε 400

 1. gaster
  Lollipop Moderator Mar 25, 2015

  gaster , Mar 25, 2015 :
  Στον παρακάτω απλό και εύκολο οδηγό, μπορείτε να δείτε τις διαφορές που μπορεί να έχει η οθόνη του One σας σε περίπτωση που αλλάξατε τις κουκκίδες οθόνης ανά ίντσα (DPI) από την προεπιλεγμένη τιμή 480 σε 400 ή και όσο ακόμα θέλετε εσείς ώστε να έρθει στα μέτρα σας αλλά και να αλλάξετε αυτήν την τιμή. Η διαφορά σε αυτό είναι ότι η οθόνης σας ουσιαστικά εικονικά είναι σαν να έχει μεγαλύτερη ανάλυση και όλα φαίνονται μικρότερα όπως επίσης υπάρχει περισσότερος χώρος σε αυτήν.

  Για να το αλλάξετε, αρχικά πρέπει να έχετε δικαιώματα Root και έπειτα πολύ απλά με τον προεπιλεγμένο Διαχειριστή Αρχείων (File Manager) Cyanogen για παράδειγμα, ή οποιονδήποτε άλλον έχετε, πηγαίνετε στον φάκελο System και εκεί θα βρείτε το αρχείο build.prop. Ανοίξτε το με τον Cyanogen Editor η κάποιον άλλον που χρησιμοποιείτε της αρεσκείας σας όταν σας ζητηθεί και εντοπίστε ελαφρώς πιο κάτω την γραμμή ro.sf.lcd_density=480.

  Αλλάξτε την τιμή 480 σε 400 ή σε ότι άλλο επιθυμείτε, σώστε το αρχείο και έπειτα κάντε επανεκκίνηση της συσκευής. Τώρα θα παρατηρήσετε ότι έχει αλλάξει η εμφάνιση της οθόνης σας. Δουλεύει και σε CM11S και σε CM12 Nightly που είναι δοκιμασμένο. Προσωπικά χρησιμοποιώ τώρα την τιμή των 420.
  Συγκρίνετε τις εικόνες με την οθόνη σας για να καταλάβετε την διαφορά. Πατήστε στο SPOILER:

  1.png 2.png 3.png 4.png 5.png 6.png 7.png

  Υ.Γ: Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα μετά την αλλαγή των κουκκίδων ανά ίντσα (DPI) στο Google Play Store όπου δεν εμφανίζεται στην αναζήτηση μια εφαρμογή που ψάχνεται ή σας αναφέρει ότι δεν υποστηρίζετε από την συσκευή σας, απλά βρείτε το αρχείο .apk της εφαρμογής π.χ στο Google, κάντε το λήψη και εγκατάσταση χειροκίνητα. Έτσι θα πρέπει να δουλέψει κανονικά.
   

  #1