2
OnePlus 8 Pro VoLTE

  1. CataPuscas
    Cupcake Apr 30, 2020


    #41
  2. _cyb3rw0lf_
    Cupcake Apr 30, 2020

    _cyb3rw0lf_ , Apr 30, 2020 :
    I have the same issue in Switzerland with Sunrise. I open a ticket with OnePlus support and they said they don't support volte and vowifi in Switzerland.
    I have the service enabled in the SIM card, installed the new logkit and enabled it under log kit and sim menu but it still doesn't work at all. In the SIM menu both volte and vowifi stay enabled but the ISP cannot see any volte registration.
    That's disappointing, hope it gets fixed soon.
     

    #42
  3. N1520047930792
    Cupcake Apr 30, 2020


    #43
  4. Spotlight79
    Donut Apr 30, 2020

    Spotlight79 , Apr 30, 2020 :
    Hello from Austria!
    I can confirm that these steps also worked for me on 3 Austria network.
     

    #44
  5. Philj83
    Cupcake May 1, 2020

    Philj83 , May 1, 2020 :
    I've got same issue and spent an hour on with Three support. They told me that VoLTE and VoWiFi is on by default and to contact Oneplus Support as it's a handset issue. After an hour with them and toggle button still not being there it turned out that it just wasn't switched on in icon manager. After switching it on there I now see it connected to VoWifi or VoLTE even though the toggle switch still doesn't show in SIM & Network menu. Might not be same issue as you but just thought I would post what my issue was.

    Settings > Display > Status Bar > Icon Manager is where I had to switch on and it now shows as using them in my status bar. Tested phone calls and it is working on Three.
     

    #45
  6. dazkgoodwin
    Froyo May 1, 2020

    dazkgoodwin , May 1, 2020 :
    No, they're enabled in icon manager. Reinstalled phone. Reinstalled OnePlus logkit and enabled both in the settings in there, still nothing. Still falls back onto 3G for calls. SIM works fine in OnePlus 6. I noticed on Oxygen Updater that they pulled latest software. Will persevere to see if updates over the next month or so, along with support from Three resolves this, if not, the handset is going back to OnePlus... look like it'll be Samsung for me after many happy years with OnePlus :-(
     

    #46
  7. feroze
    Froyo May 6, 2020

    feroze , via OnePlus 8 , May 6, 2020 :
    Hey,

    I'm using a Three PAYM SIM and had exactly the same issues as you.

    After the logkit procedure, it still didn't work on reboot UNTIL:

    I deactivated the SIM and then reactivated it. I use two SIMs so that was easy but if you're only using one SIM, try removing it and reinserting it with the phone switched on.

    The VOLTE slider still does not appear on the Three SIM but it does in SIM2.


    1588791709626.jpg
    I'm using a non-Pro.
     

    #47
  8. dazkgoodwin
    Froyo May 6, 2020

    dazkgoodwin , via OnePlus 8 Pro , May 6, 2020 :
    I have dual SIM. The 2nd SIM not always enabled (plusnet sim only plan). See screenshot, this is what happens when data is switched from Three (sim1) to plusnet (sim2).

    Yes, VoLTE icon for sim1 (3) becomes active over sim2 data (plusnet). And yes, it works, Three volte calls are going over plusnet 4G data. Explain that one. Its witchcraft!!


    1588792782318.jpg
     

    #48
    feroze likes this.
  9. feroze
    Froyo May 6, 2020

    feroze , via OnePlus 8 , May 6, 2020 :
    Haha!

    And they say 5G doesn't kill.....
     

    #49
  10. everkurt
    Honeycomb May 8, 2020

    everkurt , May 8, 2020 :
    Delete Oversea-Commercial_DS with PDC TOOL and make VoLTE-CU ACTIVE. Now anyone can use VOLTE.
    2019-07-13_19h19_55.png

    2019-07-06_00h07_00.png
     

    #50
  11. Cerbervs
    Cupcake May 15, 2020

    Cerbervs , May 15, 2020 :
    @everkurt maybe you can elaborate on how to do this exactly? I've seen How to's for the 6/6T but they first deactivate Sub0 and Sub1 before deleting Oversea-Commercial_DS.
     

    #51
  12. everkurt
    Honeycomb May 15, 2020

    everkurt , May 15, 2020 :
    That's right. Deactivate before deleting.
     

    #52
  13. Cerbervs
    Cupcake May 15, 2020

    Cerbervs , May 15, 2020 :
    Ok. And then activate Sub0 again with VOLTE-CU? What's the difference between VoLTE-CU and H3G_Denmark?
     

    #53
  14. everkurt
    Honeycomb May 15, 2020

    everkurt , May 15, 2020 :
    If Volte is not enabled on VoLTE-CU, try activating H3G_Denmark.
     

    #54
  15. happiboi
    Gingerbread May 16, 2020

    happiboi , May 16, 2020 :
    Just as an FYI - I have gone through that process for any one in Australia & on Telstra.... we do nto get the VoLTE symbol/icon in status bar at all which leads me to believe it's not active.

    tried a shirt-load of different options in that PDC program and none of them show volte. Funnily enough though, using "Volte_OEM_Lab" gives me 5G icon appear more often than the 4G icon (and yes i'm in a 5G area)
     

    #55
  16. hkdjinn
    Cupcake May 19, 2020

    hkdjinn , via OnePlus 8 Pro , May 19, 2020 :
    I was trying to use the PDC too but all data fields are blank. I had full port switch on by using engineer mode (can't turn on the serial, it will force close). I had phone USB set at debug.

    May I know what went wrong?
     

    #56
  17. happiboi
    Gingerbread May 19, 2020

    happiboi , May 19, 2020 :
    Yep I only use full port not serial. Also, I don't have USB set for debugging (I don't know if that makes a difference at all).

    Launched the PDC app with "Run as Administrator".. then once the PDC app opens, I click the drop down and it then populates the window with lots of different entries to choose from.
     

    #57
  18. hkdjinn
    Cupcake May 19, 2020

    hkdjinn , via OnePlus 8 Pro , May 19, 2020 :
    thank you. I believe I tried both debug on or off. I did click drop down menu but nothing shows.

    the last resort I have is to find another computer to try (test by elimination). oh well
     

    #58
  19. CataPuscas
    Cupcake May 19, 2020

    CataPuscas , May 19, 2020 :
    Does anyone who activated VoLTE and VoWIFI with the oneplus logkit have the issue where these stop working randomly? After a restart they get activated again. The switches are always on in the SIM settings. Thanks!
     

    #59
  20. S155
    Ice Cream Sandwich May 22, 2020

    S155 , May 22, 2020 :
    Да простит модератор, но я не понимаю зачем в русскоязычной ветке создавать тему на английском языке??? Модератор, нельзя ли эти темы перенести в ветку с соответствующем языковому выбору?
     

    #60