11
Network/Connectivity OnePlus 8T randomly losing signal/network/4g/5g

  1. PM_MoLoToV
    Eclair Nov 18, 2020

    PM_MoLoToV , Nov 18, 2020 :
    Hi, I've been experiencing some odd issue on my OnePlus 8T. Every now and then I lose complete signal to my network (so no calls or sms) and als to 4g and 5g (so no data at all). This happens for about 5 minutes about every 2 hours. Does anyone else experience this issue? Is there a fix for it? I've been having this issue since launch.
     

    #1
  2. Bittoo06
    Ice Cream Sandwich Nov 18, 2020


    #2
  3. StefanStark
    Ice Cream Sandwich Nov 18, 2020

    StefanStark , via OnePlus 8T , Nov 18, 2020 :
    There are some topics regarding this on all 8 series phone.

    Some people (think) to have narrower it down to the phone connecting to LTE band 20.

    Have a colleague at work with this problem - his (meanwhile ex provider) supports LTE 20 and he had this the whole time at work.

    He tried my SIM (my provider does not support this band) - no problems at all.

    He changed provider and this problem never returned.

    Jus 'one' possible thing.
     

    #3
    TheMystic likes this.
  4. PM_MoLoToV
    Eclair Nov 18, 2020

    PM_MoLoToV , Nov 18, 2020 :
    Thanks for your responses. I've just contacted my carrier (T-Mobile, The Netherlands) and they are not aware of any problems, and haven't had any reports so far about this issue, so it seems to be an issue with the phone itself.
     

    #4
  5. Piotr Backiel
    Donut Nov 18, 2020

    Piotr Backiel , via OnePlus 8T , Nov 18, 2020 :
    I have the same issue with my oneplus 8T using Tele2 it happens mostly when my phone goes from 4G+ signal to 4G then it still sees 4G, but it doesn't work for like 1 minute never had same issue with my oneplus 5T probably phone still needs some update of software until it works correctly
     
    Last edited: Nov 18, 2020

    #5
  6. Sai Tarun Gali
    Cupcake Nov 18, 2020


    #6
  7. Piotr Backiel
    Donut Nov 18, 2020

    Piotr Backiel , via OnePlus 8T , Nov 18, 2020 :
    I just received last update for EU let's hope connection will get better. Nope It didn't fix it my phone still sees 4g connection, but internet doesn't work.
     
    Last edited: Nov 19, 2020

    #7

  8. #8
  9. maarten_lisboa
    The Lab - OnePlus 6T Reviewer Nov 21, 2020

    maarten_lisboa , Nov 21, 2020 :
    Same issue here. 4G closing after a few minutes. I found a way to recreate this. When I turn on my camera and swap between cameras my 4g just disconnects. Once out of the camera app I can reconnect again.. anyone of you guys have the same? Europe user, Vodafone network.
    I've send feedback and logs to oneplus, waiting for an answer and solution or fix
     

    #9

  10. #10

  11. #11

  12. #12
  13. vetry
    Cupcake Nov 26, 2020

    vetry , via OnePlus 8T , Nov 26, 2020 :
    I'm facing the same problem. But in my one plus 7pro and samsung mobiles are running good in airtel network. When I switch to 8t I face the network lag issues. It's gives very bad experience in pubg like games. except 8t all old mobiles are running good in this network. then the problem on 8t not in the network right..
     

    #13
  14. Xpress0
    Gingerbread Nov 26, 2020

    Xpress0 , via OnePlus 8T , Nov 26, 2020 :
    I have 2 Sims when I experience this problem, it resolved when I am only using 1 sim. After the last update (4.5) this seems to go away.
     

    #14

  15. #15

  16. #16
  17. Piotr Backiel
    Donut Nov 27, 2020


    #17
  18. Piotr Backiel
    Donut Nov 28, 2020

    Attached Files:

    Last edited: Nov 29, 2020

    #18
  19. Piotr Backiel
    Donut Nov 29, 2020

  20. StefanStark
    Ice Cream Sandwich Nov 29, 2020