11
Network/Connectivity OnePlus 8T randomly losing signal/network/4g/5g

  1. Piotr Backiel
    Donut Nov 29, 2020

    Piotr Backiel , via OnePlus 8T , Nov 29, 2020 :
    Checked them 2 times already in the network settings one time alone the other time with my provider. Also just as i said before I had Oneplus 5T and never had such a problems just changed the phone.
     
    Last edited: Nov 29, 2020

    #21
  2. Piotr Backiel
    Donut Nov 30, 2020


    #22
  3. A1547207489154
    Cupcake Dec 7, 2020

    A1547207489154 , Dec 7, 2020 :
    I'm from Austria, educom/A1. Never had an issue with my OnePlus 6..
    I have the exact same issue now with my OnePlus 8t. Sometimes I loose connection the second somebody's trying to call me or send a sms.
    Just wrote an email to my carrier today. I'm on OxygenOS 11.0.5.6.KB05BA.
    If it isn't a problem with the carrier, I'm gonna return my 8.. I already read through dozens of forum posts and nobody has an answer for this problem.
     

    #23
    AussieAndy likes this.
  4. rgallo10
    Eclair Dec 9, 2020

    rgallo10 , Dec 9, 2020 :
    i have the same issue, it randomly says no service and the signal bar show 0 bars with an X on it, i reboot and everything is good until next time i also have a one plus 8 and have 0 issues same spot same place same network, Tmobile USA.
     

    #24
  5. DileepMuvvala
    Cupcake Dec 9, 2020


    #25
  6. StefanStark
    Ice Cream Sandwich Dec 9, 2020

    StefanStark , via OnePlus 8T Aquamarine Green , Dec 9, 2020 :
    Wie oben bereits geschrieben beschrieben scheint es ein Problem beim Wechsel auf das LTE Band 20 zu geben das längere Reichweite bei schlechten Netzbedingungen bieten sollte. Das wird in Österreich nur von A1/Edicom/Bob angeboten.
    Kollege im Krankenhaus hatte das Problem permanent - bauliche Abschirmung hoch - Wechsel auf LTE Netz weg.
    Oft nur durch Neustart zu beheben.

    Meine spusu Karte in sein Gerät - in 12 Stunden keine Probleme.
     

    #26
  7. boko34
    Froyo Dec 10, 2020

    boko34 , Dec 10, 2020 :
    Hello,
    I've resolved this same problem by switching PREFERRED NETWORK TYPE to 2G/3G(Automatic).
    Now I don't losing signal anymore except for some bad reception on some areas but at least I'm always reacheable.
    There must be some bug in OS for 4G/5G wich I hope it will be fixed in the next update.
     

    #27
  8. eastbay
    KitKat Dec 10, 2020


    #28
  9. rgallo10
    Eclair Dec 11, 2020

    rgallo10 , Dec 11, 2020 :
    if i cant use 4G/5G whats the point of buying the phone then
     

    #29
  10. Bhavya0324
    Froyo Dec 11, 2020


    #30
  11. boko34
    Froyo Dec 11, 2020

    boko34 , via OnePlus 8T , Dec 11, 2020 :
    I understand you, this is just a temporary fix until the next update. If they can't resolve this, I'm returning the phone.
     

    #31

  12. #32
  13. boko34
    Froyo Dec 11, 2020

    boko34 , via OnePlus 8T , Dec 11, 2020 :
    Tried everything, factory reset, network reset, called my provider and changed the sim card. This is the only solution for me ( for now).
     

    #33
  14. SunilDShet
    Gingerbread Dec 11, 2020


    #34
  15. Xpress0
    Gingerbread Dec 11, 2020


    #35
  16. boko34
    Froyo Dec 11, 2020


    #36
  17. Vikasyadav@5201
    Eclair Dec 12, 2020


    #37
    4015247531 likes this.
  18. Pranayyyy
    Gingerbread Dec 12, 2020


    #38
  19. boko34
    Froyo Dec 12, 2020

  20. rajeevkrishnanv
    Froyo Dec 12, 2020


    #40