0
OnePlus - Nyt ja tulevaisuudessa

 1. sampy
  Honeycomb Oct 7, 2014

  sampy , Oct 7, 2014 :
  En löytänyt oikein sopivaa ketjua tällaiselle keskustelulle, joten avasin sen. Ketju on tarkoitettu keskusteluun OnePlussasta firmana niin yleisesti, sekä mahdollisista spekulaatioista tulevaa ajatellen. Mikä on teidän mielestä toiminut, mikä ei? Pikkuhiljaa lähes tulkoon kaikilla halukkailla on jo kutsu käytettävissään ja tavanomaisempi pre-order systeemi alkaa nostaa päätään. Seuraavaan OnePlussan luuriin on vielä aikaa, mutta ehkä pikkuhiljaa jo voi arvailla tulevaa. Tullaanko vanhoja käyttäjiä muistamaan jollain tavalla, kun seuraava puhelin ilmestyy? Esim. käyttäjiä, jotka ovat jakaneet aktiivisesti kutsuja jotka ovat vielä jopa menneet käyttöön tai ns. Early Supporter-porukkaa. Itseä myös kiinnostaa tuleeko OnePlus jatkamaan edelleen invite-systeemiä ja nouseeko tulevan mallin hinta. Omat veikkaukseni ovat, ei ja kyllä. Heidän bisnesmallinsa on ollut omintakeinen, mielenkiintoinen ja ristiriitainen. Jos he eivät jatka invite-systeemillä, uskon kyllä silti että jotain heidän "brändiinsä" sopivaa omalaatuista markkinointitapaa käytettäneen.

  Mietteitä ja ajatuksia arvon OnePlus-veljet ja -siskot? :)
   

  #1
 2. Alehuo
  Froyo Oct 7, 2014

  Alehuo , Oct 7, 2014 :
  Invite-systeemi on ollut kyllä aika katastrofi mutta ehkäpä ainoa tapa hallita hurjaa kysyntää ja pientä tarjontaa. Toivottavasti sitten pre-orderit sujuu paremmin kun luureja alkaa tulemaan tehtailta ulos enemmän. Asiakaspalvelussa olisi mielestäni hieman parantamisen varaa sillä omaan tikettiin meni 4 päivää aikaa vastata joka koski tilausta. No, puhelin ehti tulla omiin käsiin ennenkuin tukipyyntöön ehdittiin vastata :D

  Jos meille Early Supportereille jaetaan invitet / mahdollisuus ostaa seuraava OnePlussan puhelin kun se tulee ulos, se ei ole mielestäni reilua. Kaikilla täytyy olla yhtä hyvät mahdollisuudet saada seuraava OnePlussan puhelin, sillä on ihmisiä joilla on vieläkin vanha puhelin ja joilla ei ole ollut mahdollisuutta olla Early Supporter ja täten päivittää omaa puhelintaan. Toki vanhat käyttäjätkin tullaan jotenkin huomioimaan, esimerkiksi jos semmoinen kampanja tehdään että palautat vanhan OnePlus One -puhelimesi niin saat uudesta jonkinlaisen alennuksen. Vaikkapa puoleen hintaan. Sitten päivityksessä on jonkinverran järkeä.

  Seuraavaksi omaa spekulaatiota seuraavasta OnePlus -puhelimesta.

  - 2560x1440 IPS LCD -näyttö, hieman pienempi tuumakoko (4.8 - 5.3 tuumaa). Toki samassa voidaan säilyä jos korvattaisiin kapasitiiviset napit softanapeilla.
  - 3GB Ram
  - 64Gb Storage (16Gb kysyntä lähes olematonta joten yhdellä mallilla voi mennä)
  - Valitse eri väreistä tilatessa, 64 gigatavun muistilla. (Musta,valkoinen,punainen,oranssi,keltainen,vihreä)
  - 13MP - 24MP OIS Kamera (Tietenkin 4K kuvauksella)
  - 3000 mAh++ akku
  - Snapdragon 808/810 suoritin
  - 802.11 b/g/n/ac + BT4.1
  - 800mHz LTE kaista lisättynä perusvalikoimaan :)
  - StyleSwap suojien helpompi vaihtaminen ja niiden suunnittelu kunnolla, jotta ne kuoret tulevat oikeasti myyntiin!
  - USB 3.0 portti nopeampaan tiedonsiirtoon
  - IR-portti

  Tämä olisi minulle unelmapuhelin, saattaa olla että toteutuu tai sitten ei.. Se nähdään sitten.
  Kyllähän OnePlus on kuunnellut yhteisöä hienosti ja varmasti ottaa huomioon kaikkien mielipiteet jotta saadaan taas semmoinen tehopaketti kasaan hyvällä hinta-laatusuhteella.

  Kippis ja kiitos
   

  #2
  oduh, zircusT and Victory like this.
 3. Konttainen
  Cupcake Oct 7, 2014

  Konttainen , Oct 7, 2014 :
  Kunhan eivät mitään 2K näyttöjä sinne OnePlus Two:hon laita akkua kuluttamaan, tehoja viemään ja ruutua himmentämään.:eek::mad:
   

  #3
  Victory likes this.
 4. Alehuo
  Froyo Oct 7, 2014

  Alehuo , Oct 7, 2014 :
  Todennäköisesti Snapdragon 808 ja 810 on sen verran virtapihejä vrt. 801:een niin se ei tule olemaan ongelma. Valmistustekniikka kutistuu 20 nanometriin ja Android L:n tuomat akkuparannukset parantavat tilannetta entisestään.

  Toivotaan tietenkin että valitsevat suorittimeksi joko 808:n tai 810:n :D
   

  #4
 5. Victory
  Eclair Oct 7, 2014

  Victory , Oct 7, 2014 :
  Oneplus yrityksenä tulee vahvistamaan asema vakavasti otettavana brändinä, jos puhutaan huippuluureista. Uskon, että niiden markkinaosuus tulee kasvamaan Oneplus Two-n mukaan.

  The Two tulee olemaan puhelin samojen fyysisten mittojen mukaa. Jos tapahtuu kehitystä, sitten ehkä kasvattavat näyttöä ja tekevät puhelimen kehyksen kapeammaksi tai näyttö jää samaksi ja fyysiset mitat pienenevät. On huhuttu myös the Two-n pikkuveljestä (redditit kysymykset/vastaukset).
  En haluaisi uskoa, että OP kehittää the Two puhelimelle oman softan. Jatkavat varmasti CM kanssa (haluan uskoa ja toivon sitä, kun ITE kannatan CM:ä).
  Edellinen puhelin oli melkein 4v vanha ja CM oli se joka piti sitä vielä elossa.

  Seuraavalle puhelimella tulee varmasti kutsu systeemi, ainakin alkuvaiheessa. Toivotaan, että meitä ES käyttäjiä pidetään mielessä silloin myös. En ole ajatellut, että pitäisi vaihtaa puhelin jo ensi vuonna, mutta jos tarjous on hyvä, miksi ei. :)

  Seuraava mallia odotan syyskuussa 2015 (arvio, mitä OP kaverit itse ovat sanoneet on Q2 tai Q3 2015). Silloin Oneplus ehtii hienosti mukaan myös jouluralliin, edellyttäen, että ennakkotilaus toimii "black friday" n menneessä. The One pysyy kilpailukykyisenä puhelimena ainakin huhtikuuhun saakka. Ei kovin monella valmistajalla ole vielä Snapdraggon 810 tarjolla, vielä.
   

  #5
 6. sampy
  Honeycomb Oct 7, 2014

  sampy , Oct 7, 2014 :
  Huikea idea tässä omasta mielestä, kannatan!

  CyanogenModin kanssa yhteistyön uskon jatkuvan tulevaisuudessakin, se on kuitenkin yksi nykyisen mallin kulmakiviä joten siitä luopuminen olisi ihme ja vääryys. Brändinä OnePlus on toden totta saanut jalkansa isojen valmistajien oven väliin ja seuraava puhelin tulee saamaan vielä enemmän mediahuomiota kuin One, koska yrityksellä on jo tietynlainen imago ja historia. Kysyntä tulee olemaan kovaa luokkaa joka tapauksessa.

  Asiakaspalveluun heidän on satsattava, jotta uskottavuus ja asiakastyytyväisyys säilyisi hyvänä. Vuorovaikutus käyttäjäyhteisön kanssa on kuitenkin omaa luokkaansa, verrattuna vastaaviin valmistajiin älypuhelinmarkkinoilla. Omasta mielestä se on jo yksi niistä monista hyvistä syistä valita kyseisen firman puhelin.

  Vajaat kolme kuukautta itse puhelinta käyttäneenä, ajatukset OnePlussasta yrityksenä ovat erinomaiset. En ole joitain kompasteluja katsonut liian kriittiseltä kantilta, koska on otettava huomioon lähtökohdat. Mielelläni tuen ja seuraan heidän työtään jatkossakin, ja olen tyytyväinen OnePlus-yhteisön jäsen. :)
   

  #6
 7. pbergius
  Eclair Oct 7, 2014

  pbergius , Oct 7, 2014 :
  Enpä usko että tarjoavat tuollaista vaihtoa. OP:n luurin hinta on jo painettu niin alas kilpailijoihin nähden, että tuskin niillä on paljon katetta. Sen huomaa siitäkin, että OP ei pysty tekemään tarpeeksi isoja tilauksia kysynnän kattamiseksi todennäköisesti rahapulasta johtuen.
   

  #7
 8. Viljanteri
  Honeycomb Oct 8, 2014

  Viljanteri , Oct 8, 2014 :
  Eikai nyt mikään yritys niin uskollinen ole asiakkailleen että myisi uutta mallia rankasti tappiolla, että saisi vanhat luurinsa takaisin /_\?
   

  #8
 9. mcgangsta
  Honeycomb Oct 8, 2014

  mcgangsta , Oct 8, 2014 :
  Joo kuulostaa liian hyvältä... Toki, jos ne sitten myisi vanhat puhelimet "tehdaskunnostettuina" Verkkokaupassa 99eurolla? =D
   

  #9
  sampy likes this.
 10. Sl1mfit89
  Cupcake Oct 8, 2014

  Sl1mfit89 , Oct 8, 2014 :
  Mielestäni ei ole järkeä panna puoleen. Jos uusi puhelin maksaisi esim. 64 tai 128GB muistilla vaikkapa 400 euroa niin 200 euroa jättää firman tappiolle koska kukaan ei osta tehdaskunnostettua luuria yli kahdella sadalla. Sama silloin ostaa OPO normaaliin hintaan, kun siihen saa takuut ja kaikki. Firman pitää saada voittoakin. Jos vanhasta puhelimesta saisi vaikka 70-100 euroa alennusta niin se olisi jo firmallekin kannattavaa. Ja vieläpä jos asiakas palauttaa vanhan puhelimensa toimivana niin OP saisi todella halvan luurin esimerkiksi myytäväksi eteenpäin tehdashuollettuna tai varaosiksi. Tämähän on vain minun mielipide enkä käytännössä tiedä paljonko ko. puhelin maksaa valmistaa. Postasin vain oman näkemykseni asiaan.
   

  #10
 11. mrex
  Gingerbread Oct 12, 2014

  mrex , Oct 12, 2014 :
  vähintääkin yrityksen pitäisi tarjota seuraava malli tarjouksella keltaisen ****raidan omistajille.
   

  #11
  Mattster likes this.
 12. Viltro
  Gingerbread Oct 18, 2014

  Viltro , Oct 18, 2014 :
  Tätä mieltä itsekkin, tuo vaihto homma on aika absurdi ajatus, näin käyttäjänä idea tietysti hyvä mutta myös yrittäjänä jos mietin että asiakas toisi vanhan tuotteen takaisin ja haluaisi uuden puoleen hintaan? Hmmm, kyllä siinä pieni pirullinen hymy naamalle tulisi samalla kun sanoisi "Ei onnistu."
   

  #12
 13. Caudae
  Donut Oct 24, 2014

  Caudae , Oct 24, 2014 :
  Valtalehtien juttuja OpOsta: NYTimes (8.10.) ja The Economist (25.10. sic)

  NYT:n jutusta selviää, että puhelimia myydään noin miljoona per kuukausi. Myös rivien välistä voi lukea kaupan keskittyvän Amerikkaan (liki joka toinen).
  Lisäksi kompastuskiveksi todetaan takuun ja aspan olemattomuus/osaamattomuus. Tähän mielipiteeseen voi yhtyä.

  One on erinomainen laite, mutta laaduntarkkailua voisi tehostaa (huom. sellaista puljua ei ole ettei jotain lipsahda ohi) ja ainakin olla huomattavasti kiinnostuneempi asiakkaiden huolista ja ongelmista, kuinka typeriltä ne tuntuisivatkin.
  Myös laitteen palautus (14 pv kaupasta, ilman selityksiä) sekä ennen kaikkea ja erityisesti; toimimattomien laitteiden vaihdot tulisivat olla paljon, paljon sujuvampia.
  Noista toimitusongelmista on näemmä päästy; vaikka jonkin verran on yhä maailmankiertäjiä ja muuten hukassa olevia. Kokonaan tästä ei varmaankaan pääse (logistiikkaongelma kuriiripalvelussa).

  Markkinointihan perustuu joukkoistukseen ja huono viesti kulkee hyvää nopeammin (Hyvä kello kauas kuuluu, paha vielä kauemmas.)
  Ei ole erityisen hyvä suositus, jos kysyjälle vastaa: "Mahtava/loistava peli, kun vain ei tule maanatai-kappaletta!."

  Economist keskittyy yleisemmin Kiinan puhelimien maailman valloitukseen, joka tällä hetkellä on kopiointi vaiheessa.
  Tässä valossa edellä olevat toiveet Two-mallista eivät taida toteutua. Two tulee olemaan ennemminkin halvempi (kuten One) toteutus vallalla olevista ideoista: joko mini versio, ehkä korkealla DPI:llä tai hieman isompi QHD. Joka tapauksessa 'hyllystä' saatavista osista koottu, kuten One.

  Nykyisten suurvalmistajien tulisi kyllä olla erityisen huolissaan seuraavasta luovasta vaiheesta, kun kehityksen kärki siirtyy Keski- ja Kaakkois-Aasiaan...
   

  #13
 14. Aprilia12
  Cupcake Nov 4, 2014

  Aprilia12 , Nov 4, 2014 :
  Markkinointi on tähän asti ollut jännittävää ja ilmeisen onnistunutta, pystytään myös hallitsemaan logistiikkaa. Firman kasvaessa halu suurempaan volyymiin kasvaa ja silloin usein otetaan perinteisempi jakelujärjestelmä mukaan. Voihan olla että uudet mallit tulevat jatkossakin kutsu -menetelmällä ja pidempään markkinoilla olleet myydään perinteisin jakelumenetelmin, aika näyttää..
   

  #14
 15. FL1CK
  Froyo Nov 4, 2014

  FL1CK , Nov 4, 2014 :
  Kyllähän tässä firmassa potentiaalia on ja uskon menestyvän tulevaisuudessakin. Oneplus foorumi on erittäin loistava ja toimiva ratkaisu, täältä löytyy kaikki mitä kyseiseen luuriin tulee ja paljon muuta. Näillä mennään.
   

  #15
 16. oduh
  Froyo Nov 5, 2014

  oduh , Nov 5, 2014 :
  Toivottavasti puhelinten saatavuutta ainakin parannettaisiin tulevaisuudessa. Nykyinen invite-toimintamalli on kyllä karmiva. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että jokaisen joka haluaisi tämän puhelimen kuuluisi se myös saada. Ymmärrän kyllä jos ei tuotantokapasiteetti vastaa kysyntään mutta sitä en ymmärrä että miksi pitää ihmisiä tahallaan kärsimättöminä. Onneksi 17 päivä pääsee tilaamaan puhelimen jos pääsee. Viime kerralla homma ei ihan toiminut...
   

  #16
 17. Tuumi
  Cupcake Nov 19, 2014

  Tuumi , Nov 19, 2014 :
  Jotenkin en usko että tulevien puhelimien myyntitapa poikkeaisi mitenkään Onesta. Muutenkin koomista kitistä tästä invite systeemistä. Itse sain oman inviten tunnin sisällä siitä kun sellaista kyselin toisaalla.

  Mitä tulee tulevaan puhelinmalliin niin omalla toivelistalla on tarkempi näyttö ja vieläkin parempi akkukesto. Hyvää on vaikea parantaa mutta onneksi siihen on kuitenkin jonkin verran mahdollisuuksia.
   

  #17
 18. inffy
  KitKat Nov 19, 2014

  inffy , Nov 19, 2014 :
  Tulevaan Two -malliin saatava seuraavat:

  - Snapdragon 810 (64bit)
  - Langaton lataustuki
  - Isompi akku :)
  - Näytön koko voisi säilyä samana, resoluutio joko 1080p tai QHD
   

  #18
 19. jaloa
  Donut Nov 24, 2014


  #19
 20. Caudae
  Donut Nov 28, 2014