83
[OPO][REVIEW] Mijn One ervaringen

 1. Plenkske
  Dutch POC Assistant Head Moderator Jun 19, 2014

  Plenkske , Jun 19, 2014 :
  Beste mensen, in dit topic zal ik al mijn ervaringen met de One zetten. Ook foto's etc. Het zal constant uitgebreid worden naarmate ik de One meer gebruikt heb.

  Invite tot ontvangst
  Op donderdag 12 juni ('s avonds) was het zover, ik kreeg bericht dat een invite voor me klaar stond(via een andere forum member, nogmaals dank). Ik heb deze meteen geclaimd en ik had vervolgens 3 dagen om de order te plaatsen. Natuurlijk meteen gedaan. Gedurende het plaatsen heb ik veel screenshots gemaakt. Enkele heb ik hier onder geplaatst.
  Enkele dagen na het plaatsen werd bekend gemaakt dat de eerste orders in de EU op de maandag en dinsdag er na verstuurd zouden worden. Dit was bij mij ook het geval. Dinsdagochtend vroeg, 17-06 05:00, heb ik de mail van shipping confirmation binnen gekregen. 's Avonds werkte de tracking code op de duitse dhl website. Het bleek dat hij was aangeboden in Buchsal en onderweg naar het volgende distributiecentrum. De volgende ochtend bleek dat hij nog diezelfde avond naar Köln is verplaatst. Hij zou vanuit daar naar het Nederlandse distributiecentrum van DHL geplaatst worden. Pas weer de volgende ochtend (het is intussen donderdag 18-06) kwam de volgende update. Het bleek dat hij op woensdagavond al in Nederland was en diezelfde avond nog naar het lokale depot is gestuurd. Deze ochtend, donderdag 19 juni, is hij bezorgd om 11:40. Ook van de shipping updates heb ik veel screenshots, enkele hieronder.
  Kortom: uiteindelijk hebben ze 2 dagen over de verwerking gedaan, en 3 dagen over de bezorging. Met een weekend er tussen in totaal 7 dagen. Dit is natuurlijk prima... helaas is het wel de uitzondering op de regel weten we inmiddels.
  claimMail.png TheReceivingSuccesfull.png ShipmentNL_update2.png ShipmentDE_Update4.png

  Pakketje
  Iedereen heeft intussen veel foto's gezien van het pakketje. Ja, het zit in een mooi doosje met seal. Deze trek je er zo vanaf. Is eigenlijk gewoon een dun touwtje waarmee je het karton open trekt. Daarin zit dan de witte doos, met daarin weer de rode. Deze schuif je er uit. Open de klep en daar is je One. Die wip je er ook weer uit, en als je doortrekt dan open je de laatste klep met daaronder de mooie USB kabel en SIM tray tool.
  Ik had geen zin in unboxing video, vind het idioot en zijn er al genoeg te vinden. Als ik er één had gemaakt, had ik als troll deze op high speed gezet :)
  Een detail van mijn doosje: op de stikker staat de datum 2014.06.04

  Telefoon zelf
  Hij is echt heel mooi! Heel licht ook. En dat sandstone black voelt lekker aan, veel grip. De camera steekt niet zo ver uit als lijkt op foto's. Het gehele scherm ligt een kleine mm boven de rest van de telefoon. Overigens wel al een nadeel van dat Sandstone gevonden: je ziet er alles op. Ieder beetje stof etc. Vingerafdrukken zie je overigens niet. Je ziet de SIM tray absoluut niet zitten, loopt heel goed over in de rest van de cover.
  (Update 20-06) Ik moet even terugkomen op de Sandstone Black cover. Het valt reuze mee dat je er alles op ziet aan stof en dergelijke. Leek in het begin erger dan het is! De cover voelt echt er fijn aan, veel grip maar toch zacht. Iedereen die de telefoon in de hand heeft gehad tot nu toe deelt deze mening.
  De grootte van de telefoon went erg vlug en is intussen (ja, nu al) normaal. Hij ligt heerlijk in de hand en ik ben zelfs al handig geworden in het één hand bedienen om vlug even iets te kijken.
  De bouwkwaliteit is volgens mij echt goed. Hij voelt heel stevig aan en als je alles van dichtbij bekijkt is het dat ook.

  Eerste keer opstarten
  Op moment van schrijven ben ik nog bezig met opstarten. Ik wilde eerst opladen maar dacht toen: eigenlijk moet hij eerst verder leeg raken. Bij opladen als hij uit staat komt er mooi te staan op hoeveel % hij is (was bij mij 41). Ik ben nu bezig met de eerste instellingen en moet daarna ook nog mijn SIM kaart naar micro-sim knippen. Intussen, na al dit getyp, is de OTA update al binnen. Had alleen nog maar mijn WiFi ingesteld... dus hij is nu(17:03) bezig met updaten!
  De update ging vlugger dan ik dacht, nu de rest instellen en mijn SIM fixen. Heb tussendoor even gegeten.
  Het is intussen 17:41, de eerste instellingen zijn heel simpel. Taal, Gmail, Cyanogenmod account en klaar. Heb nu mijn simkaart geknipt. Door middel van een template en een goede schaar. Past nu prima in de tray en na een restart herkende de One mijn simkaart meteen (opluchting...). De restart duurde ongeveer 26 seconden :) Tijd om de rest in te stellen! Ik heb gisteren, vrijdag 20 juni een micro sim adapter besteld voor 3,95 euro. Handig voor mijn oude telefoons. Vandaag, zaterdag 21 juni al binnen gekregen per brief post. Foto gemaakt met One(via whatsapp dus kleiner).
  IMG-20140621-WA0002.jpg

  OS

  Eerste ervaringen van het OS en de telefoon over het algemeen zijn erg goed. Hij is over het algemeen erg snel en alles is in te stellen. De menu's bij het instellen zijn best wel duidelijk. Ik ben nog steeds bezig met alles doorspitten maar alle standaard dingen heb ik wel gehad. Alles gaat vlug.
  Ik heb een probleem ondervonden met contacten importeren. Ik had deze allemaal op mijn SIM kaart staan en kon deze importeren. Na het installeren van whatsapp merkte ik dat hij niet sync liep. Ik terug naar de contacten, waren ze allemaal verdwenen... dus opnieuw geimporteerd. En nu ook voor de zekerheid een export gedaan naar de SD kaart. Even afwachten naar het verdere verloop, maar gaat al langer goed nu. Update 20:30, ze waren weer verdwenen dus nu via SD kaart geïmporteerd.

  Klein bugje bij instellen van achtergrond voor vergrendelingsscherm: werkt niet via galerij app, wel via "afbeeldingen".
  Overigens, ik gebruik de 'echte' buttons en deze werken prima. Zijn ook goed zichtbaar.
  Nu even zo'n 40 apps achter elkaar installeren, gelukkig werkt dit voortaan makkelijk via de Play Store. 19:43 , zo'n beetje alle apps die ik gebruik geïnstalleerd, ging prima en snel. Aanmaken van meerdere homeschermen gaat ook makkelijk.
  (Update 21-06) Intussen heb ik het meeste van het OS wel gezien. Ik wil nu door middel van screenshots de leukste features met jullie delen. Ten eerste een opsomming van alle instellingen:

  Screenshot_2014-06-21-10-11-53.png Screenshot_2014-06-21-10-12-14.png Screenshot_2014-06-21-10-12-46.png Screenshot_2014-06-21-10-12-49.png
  Een paar pagina's zal ik nu uitlichten. Ten eerste schermbeveiliging:
  Screenshot_2014-06-21-10-13-47.png
  Hier kan je het lockscreen volledig instellen. Snelkoppeling, knopacties(menu-home knop) en widgets. De beveiliging zelf zit verderop in "beveiliging". Dit is dezelfde beveiliging als in Android.
  Dan nu, thema's en uiterlijk:
  Screenshot_2014-06-21-10-13-52.png Screenshot_2014-06-21-10-13-57.png
  Hier kan je de volledige design van je telefoon aanpassen. Ik heb bij themapakketten de holo android gekozen en vervolgens bij de achtergronden mijn eigen achtergrond voor het vergrendelingsscherm en voor het startscherm. Bij uiterlijk kan je onder andere het instellingenpaneel van je statusbalk aanpassen en de gebaren die er nu standaard in zitten voor zaklamp, camera en muziek aan of uit zetten
  Scherm en verlichting:
  Screenshot_2014-06-21-10-14-11.png Screenshot_2014-06-21-10-14-17.png Screenshot_2014-06-21-10-14-45.png
  Naast wat standaard instellingen heb je hier de LED opties en je kan hier het dubbeltikken om te ontwaken aan of uit zetten. Bij de led opties heb je vervolgens oneindig veel mogelijkheden. Bij de accu kan je instellen hoe hij knippert bij lage accuspanning, bij opladen en bij volledig opgeladen. Je kan het ook helemaal uitzetten. Bij het "knipperen meldingslampje" heb je de mogelijkheid om voor iedere app instellingen te maken. Kleur, duur en snelheid zijn in te stellen.
  Filmpje van knipperend LED bij ontvangen whatsapp bericht: klik hier (link naar youtube).
  Screenshot_2014-06-21-10-15-05.png Screenshot_2014-06-21-10-15-43.png
  Als laatste nog kort wat over de knoppen en privacy. Bij knoppen heb je de mogelijkheid om in te stellen wat de 'echte' knoppen doen, en of je de on-screen knoppen wil gebruiken. Bij privacy kan je apps beschermen van toegang tot bepaalde gegevens en een lijst opstellen van telefoonnummers die niet door mogen komen. Meer screenshots over privacy, klik hier.
  Mochten er nog vragen zijn over het OS dan hoor ik ze graag.

  Accu

  Ik kan alvast wat over de oplader vertellen. Deze heeft als input: 110-240V, 450mA. Als output: 5V, 2100mA. Het is een fijn klein wit dingetje. De USB kabel is een platte en mooi in het design van 1+.
  (Update 21-06) Na een volledige dag gebruik heb ik de telefoon 27,5 uur van de lader op dit moment, ongeveer 4 uur schermtijd(scherm verbruik is 39%) en nog 26% accu over. Ik ga dit de komende tijd nog monitoren, want bij mij ging de eerste keer laden maar tot 95%. Mogelijk moet ik de accu kalibreren. Ook zal ik wat dingen testen die meer verbruiken.


  Aantal dingen verplaatst naar eerste reply vanwege aantal characters.

  Vraag maar raak!
   
  Last edited: Jul 8, 2014

  #1
 2. Plenkske
  Dutch POC Assistant Head Moderator Jun 19, 2014

  Plenkske , Jun 19, 2014 :
  Accu
  (Update 21-06 na opladen) Uiteindelijk heeft de accu het in totaal 32 uur volgehouden met bijna 5 uur(!) schermtijd. Gelukkig ging deze keer mijn accu wel tot 100% bij opladen. Ik heb hem opgeladen via alleen de lader en kabel van One+. In het begin had ik er nog een verlengstuk tussen zitten maar deze bleek sloom te zijn, dus er tussenuit gehaald. Let hier dus op! Het opladen is in een kleine 1,5 uur gebeurd(zonder tussendoor gebruik) gok ik nu. Op de volgende screenshot is te zien dat hij met verlengstuk slomer oplaad:
  Screenshot_2014-06-21-17-48-20.png Screenshot_2014-06-21-17-48-44.png
  Ik denk dat door het verlengstuk de eerste keer het opladen niet tot 100% is gegaan. Hier nog wat foto's van de oplader en usb kabel. De laatste twee foto's zijn HDR.
  IMG_20140621_180953.jpg IMG_20140621_181000.jpg IMG_20140621_181007.jpg IMG_20140621_181014.jpg IMG_20140621_181020.jpg IMG_20140621_181034.jpg IMG_20140621_181126.jpg
  IMG_20140627_184136.jpg IMG_20140627_184116.jpg IMG_20140627_184109.jpg IMG_20140627_184059.jpg
  Na een dag normaal gebruik is dit de tussenstand(op exact 50%):
  Screenshot_2014-06-22-17-58-19.png Screenshot_2014-06-22-17-58-26.png Screenshot_2014-06-22-17-58-32.png
  Erg netjes zoals je ziet! Ook is duidelijk zichtbaar de nacht/ochtend waarin ik de telefoon niet aangeraakt heb.
  (Laatste update 23-06) De eindstand bij normaal gebruik is dit:
  Screenshot_2014-06-23-10-49-51.png Screenshot_2014-06-23-10-49-57.png
  Zoals je ziet heb ik de accu tot 7% leeg laten lopen. Ik heb hem zojuist opgeladen zonder tussendoor gebruik, tot 100% duurde ongeveer 1 uur en 40 minuten. Is denk ik prima, rekening houdend met de grootte van de accu. Wat me ook opvalt is dat het accu percentage erg geleidelijk omlaag loopt. Mijn ervaring met andere telefoons was altijd dat de eerste 30% sloom gaat en de laatste 30 erg snel.


  Camera
  Ik heb de One intussen ruim 3 weken en heb al heel wat foto's en filmpjes gemaakt, vooral in de laatste week. Ik heb veel testen gedaan met de verschillende functies van de camera. Enkele feitjes:
  - Standen bij foto maken: Automatisch, Water, Posterisatie, Sepia(bruin toon), Monochroom(zwart-wit), Stabiele foto, Nacht, Actie, Trage sluitertijd, Verfraaien, Auto-scene en HDR.
  - Bij foto instellingen heb ik alles standaard gelaten(13 MP oa.).
  - Een foto van 13 MP is 4208x3120 pixels.
  - Bij video instellingen veel gespeeld met kwaliteit(720p tot 4k) en slow motion functies(60 en 120 fps).
  - Bij 60 fps kan je 1080p filmen, bij 120 fps alleen 720p of lager. 4k en slow motion kan niet.
  - Bij slow motion wordt geen geluid opgenomen.
  - De camera applicatie werkt ook volledig als je accu percentage laag is.

  Wat algemene dingen die ik heb gemerkt: het is altijd een goed idee om de focus functie te gebruiken(tikken op het scherm). Bij filmen gebeurt dit goed vanzelf, maar ook hier kan je het gebruiken. Bij foto's buiten, met voldoende daglicht, werkt de automatische stand prima. Het wordt alleen al snel een ander verhaal als je binnen bent, of bij weinig licht. Hier kom ik later nog op terug. Verder ben ik erg tevreden over het 4k filmen, duidelijk het scherpste! De performance van de camera vind ik ook erg goed, soms heb ik hem veel gebruikt zonder af te sluiten en hij crashte nooit, ook al had ik veel gefilmd of verschillende foto standen gebruikt.

  Helaas heb ik sommige foto's moeten verkleinen(en ook alleen dat) vanwege het feit dat maximaal 2 MB is toegestaan hier. Alleen HDR en sommige foto's van buiten gaan hier overheen...
  Dan nu, foto time! Eerst wat foto's van buiten bij daglicht:
  IMG_20140701_200321.jpg IMG_20140701_200329.jpg IMG_20140701_200352.jpg IMG_20140712_121147.jpg IMG_20140712_121142.jpg IMG_20140712_121158.jpg IMG_20140712_121227.jpg IMG_20140712_121233.jpg IMG_20140712_121257.jpg IMG_20140712_121253.jpg IMG_20140712_160649.jpg
  Hierbij heb ik de standen Automatisch, HDR, Stabiele foto, Sepia(bruintoon) en Monochroom(zwart-wit) gebruikt. Je ziet duidelijk welke HDR zijn(wat lichtere kleuren). Automatisch en stabiele foto is weinig verschil bij foto's van buiten bij daglicht.

  Foto's bij weinig licht:
  IMG_20140620_191717.jpg IMG_20140620_192955.jpg IMG_20140620_215153.jpg IMG_20140709_143640.jpg IMG_20140709_143738.jpg
  View attachment 53912
  View attachment 53913
  View attachment 53914
  View attachment 53915
  View attachment 53916
  View attachment 53917
  View attachment 53918
  View attachment 53928
  View attachment 53919
  View attachment 53920
  View attachment 53921
  View attachment 53922
  View attachment 53923
  View attachment 53924
  View attachment 53925
  View attachment 53926
  View attachment 53927
  Bij weinig licht heb ik wel wat moeten spelen met de stand. Ik ben erachter dat vooral Stabiele foto handig is, en je moet zeker een keer focussen. Eén van de twee kat foto's is HDR. Verder zie je dat de flitser erg matig is. Deze moet zeker verbeterd worden!

  Foto's vanuit een rijdende bus:
  View attachment 53929
  View attachment 53930
  View attachment 53931
  View attachment 53932
  View attachment 53933
  View attachment 53934
  Ziet er nog niet zo slecht uit... hierbij ook de stand Actie gebruikt. Maar je ziet daarin weinig verschil.

  En dan nu over naar filmpjes.
  Ik heb zoals eerder gezegt veel gespeeld met de verschillende standen. Om niet te veel filmpjes te plaatsen heb ik de beste onder verschillende omstandigheden uitgekozen.
  1080p, binnen, weinig licht(let niet op de muziek haha):
  link naar youtube.
  4k, buiten, weinig licht: link naar youtube.
  4k, buiten, weinig licht 2: link naar youtube.
  1080p, buiten, weinig licht, 60 fps slow motion: link naar youtube.
  720p, buiten, weinig licht, 120 fps slow motion: link naar youtube.

  1080p, buiten, daglicht, 60 fps slow motion:
  link naar youtube.
  720p, buiten, daglicht, 120 fps slow motion: link naar youtube.
  4k, buiten, daglicht: link naar youtube.


  Nieuwe slow motion filmpjes!
  1080p, 60 fps: link naar youtube.
  720p, 120 fps: link naar youtube.
  720p, 120 fps:link naar youtube.


  4k vind ik de mooiste beelden maken. Ziet er scherper uit en vooral meer licht. Verder zijn de slow motion functies leuk, maar op 120 fps en 720p is het toch niet echt scherp. 60 fps met 1080p is dan duidelijk mooier. Voor de rest ben ik benieuwd wat jullie er van vinden.

  Opslag
  De 64 GB vesie van de One begint met: 54,87 GB beschikbaar. Aan apps is 329 MB gebruikt. Bedenk dat met 64 GB wordt bedoeld 64 billion bytes. Omgerekend houd je effectief 59.6 GB over. Dus bijna 5 GB is gebruikt door het OS.
  Na een dag gebruik is dit mijn tussenstand:
  Screenshot_2014-06-21-10-36-14.png Screenshot_2014-06-21-10-36-25.png

  Speakers
  De speakers geven voor mij ruim voldoende geluid. Klinkt duidelijk beter dan mijn oude S2. Ja, is natuurlijk nog steeds een 'telefoon' klank. Weinig bass dus. Maar voor de rest wel goed hoor. Ook hard genoeg. Ik heb op dit moment een hardstyle mix aan staan met volume op de helft en dit is toch al wat harder dan alleen een achtergrond geluid.
  Ik heb het geluid nog eens met mijn Sennheiser oordopjes getest en ben hier erg tevreden over. Heb het getest met dit nummer: Lost in Paradise (vanaf 1:06) . Het is op 50% van het volume al lekker om te horen maar om de betere klanken te horen heb ik ook even 70 en 80% geprobeerd. Prima geluidje hoor!

  Bellen
  Heb een hele tijd gebeld met mijn broer om te kijken hoe dit ging. Geluid over speaker en aan oor is prima. Ook kon hij mij goed verstaan. Verder geen op- of aanmerkingen hierover.
  Na wat meer gebruik heb ik gemerkt dat het geluid dat je ontvangt wel wat harder mag. Nu moet hij vol open en versta je alles goed, maar als ik het vergelijk met andere telefoons mag vol open qua geluid wel harder hoor. Zeker met meer omgevingsgeluid.

  Internet
  De internetverbinding vind ik tot nu toe erg goed. Waar ik wifi heb, heb ik deze ook verbonden en anders 3G. Het is erg stabiel en ook snel. Heb ook tot nu toe het idee dat 3G beter werkt dan bij mijn oude S2. Ligt natuurlijk met name aan het gebied/bereik waarin je het gebruikt, maar het bevalt me al beter dan bij mijn oude telefoon. Snelheidstesten via WiFi kwamen uit op ongeveer 30/30(mbit down en up). Ik ben erg benieuwd hoe 4G gaat werken. Maar dit duurt nog wel even bij T-Mobile (ik woon in zuid-oost brabant).
  Speedtest resultaten:
  Screenshot_2014-06-22-18-57-30.png Screenshot_2014-06-24-14-19-30.png
  De eerste is een opsomming van resultaten van thuis. Thuis hebben we glasvezel 100/100.
  De tweede is een 3G test met prima bereik in Roermond. Heb T-Mobile met theoretisch maximum van 14 mbit down, up weet ik niet uit mijn hoofd. Ik vind het wel prima resultaten!

  Eerste 4g(LTE) speedtest: klik hier.
  Tweede 4g(LTE) speedtest:
  klik hier.
   

  Attached Files:

  Last edited: Nov 25, 2014

  #2
 3. Plenkske
  Dutch POC Assistant Head Moderator Jun 19, 2014

  Plenkske , Jun 19, 2014 :
  Performance
  Ik heb performance getest met verschillende benchmark tests en met de app Epic Citadel die gebruikmaakt van de Unreal Engine. Ik runde hier ook de screencast maar het opslaan ging niet echt dus probeer ik later nog wel. Ik heb steeds de accu in de gaten gehouden en de temperatuur ging naar ongeveer 42 graden.
  Dit zijn de resultaten:
  View attachment 43906
  View attachment 43905
  View attachment 43904
  View attachment 43902
  View attachment 43907
  View attachment 43908
  View attachment 43900
  Een gps test binnen:
  View attachment 43910
  View attachment 43912
  Een gps test buiten:
  View attachment 49835
  View attachment 49836
  Ik heb van mijn gps test ook een screencast gemaakt, link naar youtube.
  Mijn laatste performance test is het prestaties menu waarin wat instellingen te doen zijn. Hierbij heb ik de processor en het profiel op 'performance' gezet. Vervolgens ben ik de app Epic Citadel gaan gebruiken. Dit ging prima, de accu werd ongeveer 39 graden bij kort gebruik van de applicatie.Klik hier voor de screencast waarin ik de laatste performance test doe.
  Helaas gaat de screencast niet op volledig beeld bij Epic Citadel, en de omzetting is niet echt scherp geworden. Maar het gaat vooral om het prestaties menu en hoe soepel Epic Citadel is.
  Een screenshot van het accu verbruik na deze test:
  View attachment 49837

  Na update 33R en AnTuTu 5.0: ik vond het wel nuttig om na deze updates opnieuw de benchmark test te runnen. De test heb ik gedraait op 28 augustus. De resultaten zijn echt heel goed:
  Screenshot_2014-08-28-16-39-29.png Screenshot_2014-08-28-16-39-57.png Screenshot_2014-08-28-16-40-16.png


  Andere dingen

  Android L Keyboard: Klik hier voor de link naar youtube.

  Alles over de OTA van 14 augustus vanaf pagina 52. Klik hier.

  Telefoon backup en root, stappen doorlopen: klik hier.

  Autohouder review: klik hier.

  NFC review: klik hier.

  Klein stukje over Pebble Steel: klik hier.

  Update over sim kaart: klik hier.

  Xiaomi Pistons oordopjes: klik hier.

  Bamboo StyleSwap Cover: klik hier.

  GUIDE MultiROM installeren: klik hier.

  CM12 Review: klik hier.

  Oxygen OS 1.0 Review:
  klik hier.

  My Never Settling Year: klik hier.


  Q&A

  Iedere vraag en antwoord in dit topic plaats ik hier bij.

  Vraag over het CE keurmerk: http://forums.oneplus.net/threads/review-mijn-one-ervaringen.39402/#post-1790136

  Vraag over opladen en intensief gebruik: http://forums.oneplus.net/threads/review-mijn-one-ervaringen.39402/page-4#post-1810083

  Vraag: Kan je trouwens dat lockscreen (onderste gedeelte) van kleur veranderen? Ik zie op alle videos en foto's dat lichtblauwige, kan dat ook qua kleur aangepast worden?
  Antwoord: Ja je kan op je lockscreen veel aanpassen, ik post later screenshots wat allemaal. Zelf heb ik een eigen achtergrond over het gehele scherm staan :)


  Vraag: Hoe heb je de batterij behandeld?
  Antwoord: Verbruiken en helemaal opladen en weer helemaal verbruiken etc.(een aantal keer) Ik laad hem op zodra hij op 5-10% is.


  Vraag over prestaties optie bij instellingen: http://forums.oneplus.net/threads/review-mijn-one-ervaringen.39402/page-10#post-1852613
  lenny538 vroeg welke setting op dit moment, dit is gebalanceerd.


  Vraag over hoe zichtbaar de 'echte' buttons zijn, vanaf hier: http://forums.oneplus.net/threads/review-mijn-one-ervaringen.39402/page-12#post-1874405

  Geouwehoer over mijn bijnaam vanaf hier(complete pagina): https://forums.oneplus.net/threads/review-mijn-one-ervaringen.39402/page-35#post-2374113

  Vraag over overheaten: https://forums.oneplus.net/threads/review-mijn-one-ervaringen.39402/page-41#post-2556237

  --- Aantal Q/A weggehaald omdat die overbodig waren ---
  Hierna geen vragen meer bijgehouden. Belangrijke zaken zal ik onder kopje 'Andere dingen' doorlinken.


  Bugs en (kleine) issues
  Hier som ik even de bugs en issues die ik heb op, met wat uitleg er bij.

  - Contacten importeren van SIM kaart(ja lekker old skool) werkt niet lekker. Je kan ze importeren, maar na een tijdje verdwenen ze weer. Ik heb ze daardoor geëxporteerd naar SD kaart en nadat ze weer verdwenen waren vanuit daar geïmporteerd. Nu blijven ze wel gewoon staan.
  - De gele waas, ja hij is aanwezig maar je hebt er absoluut geen last van. Het is een klein randje net boven de 'echte' buttons(dus kleine rand onderaan scherm) en je kan het opmerken bij een witte achtergrond. Verder nergens. Je ziet het ook alleen als je er op let en als je het weet(bij andere mensen getest). Announcement van David hierover: http://forums.oneplus.net/threads/re-yellow-screen.40239/ en https://forums.oneplus.net/threads/winners-which-one-is-the-one.42475/
  Na zo'n 10 dagen gebruik is het bij mij vrijwel helemaal weg. Bij de apps waar ik het eerst opmerkte zie ik het niet meer. Geen idee hoe ik dit voor elkaar heb gekregen. Wellicht de performance tests.
  --- Aantal bugs/issues verwijderd ---


  Er zijn hier wat files attached omdat je er maximaal 50 mag per post en deze heb ik nodig voor de vorige post...
   

  Attached Files:

  Last edited: Apr 25, 2015

  #3
 4. Toon10
  Ice Cream Sandwich Jun 19, 2014

  Toon10 , Jun 19, 2014 :
  Eerste vraag: kan je hem helemaal in je broekzak krijgen en is de grote een pluspunt of een minpunt?
   

  #4
 5. Plenkske
  Dutch POC Assistant Head Moderator Jun 19, 2014

  Plenkske , Jun 19, 2014 :
  Ik zit nu, het is wel even wennen de manier waarop maar hij past wel. En zit daarna ook niet in de weg. Eruit halen is makkelijker.
   

  #5
  Primegame82 likes this.
 6. bartromoleus
  Cupcake Jun 19, 2014

  bartromoleus , Jun 19, 2014 :
  Dat ziet er alvast veelbelovend uit =)

  Benieuwd naar de rest van je review. (kleine request, lukt het evt. om wat foto's te nemen bij mindere belichting? thx!)
   

  #6
  Mark_de_jong likes this.
 7. niels7000111
  Honeycomb Jun 19, 2014


  #7
 8. ovinomis
  Ice Cream Sandwich Jun 19, 2014


  #8
 9. KilgoreTrout
  Honeycomb Jun 19, 2014


  #9
 10. Herman Bolt
  Honeycomb Jun 19, 2014

  Herman Bolt , Jun 19, 2014 :
  Ja. Ik ook. Klein verschil met, kennelijk, grote gevolgen voor de naar de EU geexporteerde telefoons. Beetje knullig vind ik het wel
   

  #10
 11. Plenkske
  Dutch POC Assistant Head Moderator Jun 19, 2014

  Plenkske , Jun 19, 2014 :
  Het enige verschil dat ik zie is dat bij mij het CE logo "dungedrukt" is in plaats van dik. Dit hebben ze waarschijnlijk gedaan omdat alle andere logo's ook zo dun zijn.
   

  #11
  De Gruijter and KilgoreTrout like this.
 12. Plenkske
  Dutch POC Assistant Head Moderator Jun 19, 2014


  #12
 13. KilgoreTrout
  Honeycomb Jun 19, 2014

  KilgoreTrout , Jun 19, 2014 :
  Kan je er misschien een foto van maken met een liniaal o.i.d. er naast? Is het logo op de verpakking en lader wel volgens de regels?
   
  Last edited: Jun 19, 2014

  #13
 14. Skizz
  KitKat Community Expert Jun 19, 2014

  Skizz , Jun 19, 2014 :
  Doe niet zo ouderwets en laat Google je contacten syncen. :p
   

  #14
  Deactivated User and ovinomis like this.
 15. Plenkske
  Dutch POC Assistant Head Moderator Jun 19, 2014

  Plenkske , Jun 19, 2014 :
  Op de lader wel, op de sticker die op de telefoon zat ook. Op verdere verpakking geen logo
   

  #15
 16. Fedde
  Gingerbread Jun 19, 2014


  #16
 17. l4mpj3
  Ice Cream Sandwich Jun 19, 2014

  l4mpj3 , Jun 19, 2014 :
  Vanmiddag een te horen gekregen dat ik morgen/overmorgen mn shipping confirmation krijg. Ze laten hem overkomen uit een ander warehouse.
   

  #17
  onemattijsone likes this.
 18. Tedman
  Ice Cream Sandwich Jun 19, 2014


  #18
 19. Plenkske
  Dutch POC Assistant Head Moderator Jun 19, 2014

  Plenkske , Jun 19, 2014 :
  Ik heb even via google een witte afbeelding gekozen. Ik zie een hele lichte gele waas, max een halve cm boven de 'echte' buttons. Maar je hebt er echt nergens last van...
   

  #19
 20. xeeder
  Donut Jun 19, 2014


  #20
  Leontine74 likes this.