1
OPT stuck on logo after oxygenos 3.0 flashing

  1. giagia96
    Cupcake Mar 30, 2016

    giagia96 , Mar 30, 2016 :
    Hi all!

    I've a huge problem here, i hope someone can help me to figure out what happened to my opt today.
    I tried to flash the oxygenos 3.0 released today over the latest build of cm13 by seraph08. I wiped system partition and cache partitions, but i forgot to wipe also data partition so, when it stucked on the boot logo i said "ok, don't worry, just wipe".
    Here comes the problem: phone don't boot in recovery mode.
    I already tried to flash a twrp recovery image and a cm13 build using fastboot, but nothing changed.

    Do you have any suggestions?

    Thank a lot!
     

    #1
    willy156 likes this.
  2. piersandro
    Gingerbread Mar 30, 2016

  3. DRCH
    Marshmallow Mar 30, 2016


    #3
  4. Joko2611
    Eclair Mar 30, 2016

  5. giagia96
    Cupcake Mar 30, 2016


    #5
  6. Darlene18
    Cupcake Mar 30, 2016

    Darlene18 , Mar 30, 2016 :
    I'm having the same issue.

    Completely stock - I've done nothing to it. Followed instructions and now I'm in a boot loop. After animation finishes, the screen goes black. Flashes the status bar for a split second at the top, like it's trying to load, and then nothing. I've tried downloading the files, but can't transfer them to the phone as it says the phone "can't copy files, the phone has either stopped responding or has been disconnected."

    I have no idea what to do now.
     

    #6
  7. Joko2611
    Eclair Mar 30, 2016

    Joko2611 , Mar 30, 2016 :
    you do not have to copy an files by the firstaid tool. you only download it on your pc, connect your opt via fastboot and double click the bat file. then reboot it manually into recovery.
     

    #7
  8. Darlene18
    Cupcake Mar 31, 2016

    Darlene18 , Mar 31, 2016 :
    Sorry, I'm super new and have no idea what I'm doing. Figured with my phone being stock and barely any apps in it, I wouldn't have a problem with OOS3.

    Anyway, I've downloaded the firstaid tool. I've connected the phone and is in fastboot mode, as it says on the screen. Clicked the .bat file. At that point, if I reboot it again using just the power button or pressing vol + power, it goes back into the loop. I'm clearly doing something wrong.
     

    #8
  9. PacificNic
    Cupcake Mar 31, 2016

    PacificNic , Mar 31, 2016 :
    My phone also bricked itself today even though I never pushed an update or anything. I can't do much to fix it for the same reason as you. Kinda PO'd to be frank
     

    #9
  10. Darlene18
    Cupcake Mar 31, 2016

    Darlene18 , Mar 31, 2016 :
    So, what are we to do now? This phone is legit less than 5 weeks old. Wtf.
     

    #10
  11. PacificNic
    Cupcake Mar 31, 2016

    PacificNic , Mar 31, 2016 :
    I have no idea. Tech support still hasn't gotten back to me. It's only 4 months old so, yeah. I'm ticked.
     

    #11
  12. Darlene18
    Cupcake Mar 31, 2016

    Darlene18 , Mar 31, 2016 :
    Called support, they opened a ticket and they're gonna remotely flash it. Can't believe this happened, it's a stock phone ffs.
     

    #12
  13. s.prakash742
    Cupcake Mar 31, 2016


    #13
  14. s.prakash742
    Cupcake Mar 31, 2016

    s.prakash742 , Mar 31, 2016 :
    How did u got their support .. ?
     

    #14
  15. PacificNic
    Cupcake Mar 31, 2016

    PacificNic , Mar 31, 2016 :
    Mine is stock as well, but I don't know how they can remotely flash mine as it never has power for more than 5s
     

    #15
  16. Darlene18
    Cupcake Mar 31, 2016

    Darlene18 , Mar 31, 2016 :
    Fixed it. I wipe data and cache and then installed OOS3 again. Everything working.
     

    #16
  17. PacificNic
    Cupcake Mar 31, 2016

    PacificNic , Mar 31, 2016 :
    Okay. I have no idea why, but plugging it into my PC and doing *absolutely nothing* fixed it.
     

    #17
  18. ratneshbhai
    Honeycomb Mar 31, 2016


    #18
  19. killianbell
    Gingerbread Mar 31, 2016

    killianbell , Mar 31, 2016 :
    Mine is still stuck at the OnePlus boot logo. I have re-flashed the beta three times now, clearing cache and data in between for the last one, and it's still stuck at the OnePlus boot logo -- and has been for about six hours. It doesn't boot loop like others are reporting; it's just stick at the OnePlus logo with "powered by Android" beneath it.

    Anything else I can try before using the first aid tool?
     

    #19
  20. crysis_hero27
    Froyo Apr 1, 2016

    crysis_hero27 , Apr 1, 2016 :
    im having the same issue. exsasperated . tried flashing other recoveries. nothing works. this is a daily driver. im screwed :(
     

    #20