49
Oxygen 3.0 buglist

?

Please select bugs in community build version of oxygen os 3.0, if you are facing any.

  1. Heating

    31.3%
  2. Fast Battery Drain

    57.2%
  3. Lagging

    12.7%
  4. Network issues

    14.9%
  5. Wifi issues

    20.5%
  6. Poor audio quality

    46.3%
  7. Loud ringtone

    16.8%
  8. Crashing of apps

    9.7%
  9. Others

    33.5%
Multiple votes are allowed.
  1. jdoggymcgee
    Gingerbread Mar 31, 2016

    jdoggymcgee , Mar 31, 2016 :
    Some weird issues with the Fingerprint reader deactivating when plugged in - only when coming out of a locked screen. Fingerprint for use in apps like LastPass etc work fine.
    Screenshot_20160331-151107.jpg
     

  2. souvikdas95
    Ice Cream Sandwich Mar 31, 2016

    Attached Files:


  3. souvikdas95
    Ice Cream Sandwich Mar 31, 2016

    Attached Files:


  4. souvikdas95
    Ice Cream Sandwich Mar 31, 2016

    souvikdas95 , Mar 31, 2016 :
    @majzok - Is 5 GHz Hotspot 2.0 working for you? For some reason, my laptop wifi is not able to detect the 5 GHz channels or perhaps it's not working.
     

  5. mido25
    Ice Cream Sandwich Mar 31, 2016

    mido25 , Mar 31, 2016 :
    Audio quality is very poor. I do not find the bass. Maybe it's coz they omitted Maxx audio. Anyway v4a not able to pick bass right now. I believe we do not get a working v4a in OOS 3.0..

    So do not expect anything for audio quality from OOS 3.0.

    That being said, I'm really happy with performance and battery life of this rom. Good idle drain and performance. Can see all 8 cores online than 6 in OOS 2.2.1.. Nice work oneplus
     

  6. souvikdas95
    Ice Cream Sandwich Mar 31, 2016


  7. Papao
    KitKat Mar 31, 2016

    Papao , Mar 31, 2016 :
    Good to hear, there are bugs, otherwise #NeverSettle ends forever ... :D:D:D
     

  8. ratneshbhai
    Honeycomb Mar 31, 2016


  9. Sourav Chakraborty
    Cupcake Mar 31, 2016

    Sourav Chakraborty , Mar 31, 2016 :
    How is the camera quality?? does it still support RAW images?? what is the avg size of photos (in daylight & low light ) ??
     

  10. johnxianlinxu
    Eclair Mar 31, 2016

    johnxianlinxu , Mar 31, 2016 :
    anyone else noticed the vibration is overly strong and long when double clicking the home button to open the camera? Also the vibrations when clicking the capacitive is weaker and lasts for longer, making it feel really bad
     

  11. ace-user
    Honeycomb Mar 31, 2016


    minglee617, snerk one and Pcline9 like this.
  12. JariVanBoven
    Donut Mar 31, 2016


  13. lastmade1st
    Froyo Mar 31, 2016

    lastmade1st , Mar 31, 2016 :
    After update, my home button seems like it's pressing itself repeatedly. I tried clearing cache and rebooting to no avail. It took some interesting button mashing and swiping, but ibwas able to disable the "physical" buttons and turn on the on screen buttons and the problem stopped. I'll be playing pretend Nexus until the ota or somebody figures something out.
     

    omernavo likes this.
  14. Jitesh Saitawadekar
    KitKat Mar 31, 2016

    Jitesh Saitawadekar , Mar 31, 2016 :
    This thread will be helpful to you https://forums.oneplus.net/threads/installation-instructions-faqs-oxygenos-3-0-0.439108/ keep following it.
     

  15. rohan.deshchougule
    Froyo Mar 31, 2016

    rohan.deshchougule , Mar 31, 2016 :
    It's working fine here..
     

  16. rohan.deshchougule
    Froyo Mar 31, 2016

    rohan.deshchougule , Mar 31, 2016 :
    True!
     

  17. rohan.deshchougule
    Froyo Mar 31, 2016

    rohan.deshchougule , Mar 31, 2016 :
    The wifi isnt slow.. for me atleast.. earlier on speedtest it used to give some 15-20 mbps.. although my speed is 60mbps now it gives between 45-50mbps..
     

  18. pranayysharma
    Ice Cream Sandwich Mar 31, 2016

    pranayysharma , Mar 31, 2016 :
    Bugs
    1. clearing cache from recovery changes the wallpaper to the default never settle wallpaper.
    Strange.

    2. 6 minutes on call drained 4% battery. 84-80%

    3. Apps - configure apps - access permissions crashes immediately. Anyone can confirm?
     
    Last edited: Mar 31, 2016

    jcastaneda likes this.
  19. jdoggymcgee
    Gingerbread Mar 31, 2016


  20. kryddan
    Honeycomb Mar 31, 2016

    kryddan , Mar 31, 2016 :
    Only thing I've notice after like 10 hours of Beta time is that I can't seem to choose the larm-signal that I want. When I choose the one I want it says "unknown" and then I get some random signal. So the alarm works, just not the tune/signal I choose. I am choosing a mp3 file for my alarm. It has been working before OOS3-Beta. Anyone else with the same "issue" ? -when _I click on the signal I choose solid explorer to use for choosing signal and guide my way to my music files. Then I choose the song I want. Then it says "unknown".