49
Oxygen 3.0 buglist

?

Please select bugs in community build version of oxygen os 3.0, if you are facing any.

  1. Heating

    31.3%
  2. Fast Battery Drain

    57.2%
  3. Lagging

    12.7%
  4. Network issues

    14.9%
  5. Wifi issues

    20.5%
  6. Poor audio quality

    46.3%
  7. Loud ringtone

    16.8%
  8. Crashing of apps

    9.7%
  9. Others

    33.5%
Multiple votes are allowed.
  1. itsmesdn
    Honeycomb Apr 12, 2016

    itsmesdn , Apr 12, 2016 :
    I would suggest staying away from OOS 3.0 as of now. My FP and home button suddenly went dead today. tried all fixes known here and on XDA. Did not work. Clean installed 2.2.1 firmware and voila the FP and home button works perfectly.
     

  2. daninantro
    Ice Cream Sandwich Apr 12, 2016

    daninantro , Apr 12, 2016 :
    are u using stock recovery?
     

  3. itsmesdn
    Honeycomb Apr 12, 2016


  4. magnettron
    Gingerbread Apr 12, 2016

    magnettron , Apr 12, 2016 :
    The problem is with the SIM SLOT. If you're SIM is in SLOT 2 and if you want to change the network its not working.
    Change the sim to slot 1 and try changing it. Its a temporary fix, but it works.

    In simple words, SIM 2 you cant change to 3G or LTE.
    only SIM 1 you can change it.
     

  5. magnettron
    Gingerbread Apr 12, 2016

    magnettron , Apr 12, 2016 :

    The problem is with the SIM SLOT. If you're SIM is in SLOT 2 and if you want to change the network its not working.
    Change the sim to slot 1 and try changing it. Its a temporary fix, but it works.

    In simple words, SIM 2 you cant change to 3G or LTE.
    only SIM 1 you can change it.
     

  6. mohnish
    Gingerbread Apr 12, 2016

    mohnish , Apr 12, 2016 :
    Cast screen with apps like localcast and AllCast hangs during casting to a screen.
     

  7. sheery86
    Cupcake Apr 12, 2016

    sheery86 , Apr 12, 2016 :
    13. Contact >> Unable to get contact picture automatically from whatsapp or Facebook
    14. Music >> after upgrading, 3.0 sound quality is very poor, music volume, bass and clarity is not good as in previous version..
    15. Fingerprint>> if i put wrong finger phone vibrates, sometime inside pocket its also vibrate due to fingerprint and after this phone getting hot..
    16. LED notification>> my LED notification work before but after factory reset it was not working, but when i put charger it will show red and after fully charged green..
    17. Applock>> is there any possibility to lock and unlock app by using finger print sensor like iphone....
     

  8. daninantro
    Ice Cream Sandwich Apr 12, 2016

    daninantro , Apr 12, 2016 :
    the problem is with the recovery. the firmware goes haywire when flashed with stock recovery..try twrp recovery the modded one.. everything works just fine
     

  9. nguyenbao36
    Donut Apr 12, 2016

    nguyenbao36 , Apr 12, 2016 :
    I'm experiencing some excessive vibration as if a button got stuck. I restarted my phone to fix the problem, but now my home button and FPS doesn't work. Anyone else having this problem?
     
    Last edited: Apr 12, 2016

  10. prerak_99
    Donut Apr 12, 2016

    prerak_99 , Apr 12, 2016 :
    I installed it today

    Wanted to know why rebooting the phone is taking so long
    and also when you restart it says after reboot you have to first unlock using password and cannot use fingerprint?

    Did anyone else have the same issue?

    @Helen
     
    Last edited: Apr 12, 2016

  11. prerak_99
    Donut Apr 12, 2016

    prerak_99 , Apr 12, 2016 :
    Use fingerprint security

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rickclephas.fingersecurity&hl=en
     

  12. prerak_99
    Donut Apr 12, 2016


  13. Ksreddy9
    Honeycomb Apr 12, 2016


  14. adspace
    Cupcake Apr 12, 2016

    adspace , Apr 12, 2016 :
    I did it the dirty one and I have no problems, but you could get issues.
     

  15. Loveit
    KitKat Apr 12, 2016

    Loveit , Apr 12, 2016 :
    When I take a screenshot and go to open the screenshot (via pull down menu), it just takes me back to the previous screen I was on. It's annoying when I want to share an image quickly via WhatsApp.

    Stock 3.0 with Google Launcher. Default image app is QuickPic
     

  16. JakubRimal
    Cupcake Apr 12, 2016

    JakubRimal , Apr 12, 2016 :
    Thanks. So I think that @majzok can add it to the bug list.
     

  17. Sujju123
    Donut Apr 12, 2016

    Sujju123 , Apr 12, 2016 :
    @magnettron... In fact my Airtel is SIM1... Any other workaround plz..
     

  18. ngydat
    Lollipop Apr 12, 2016

    ngydat , Apr 12, 2016 :
    I don't know if it's been reported already (and honestly, I don't have the courage to read all the pages) but when it comes to notification sounds, I don't have them at all. Whereas with the videos or the music, it's fine. At the beginning I have the notification sounds but after a while, no sound anymore. The only way to solve this is a reboot.

    Edit : maybe it can help but most of the day I put my phone in silent mode (the slider all the way up). Once I get out of my internship, i put the slider all the way down (full sound mode). Maybe the issue comes from there.
     

  19. Deactivated User
    Apr 12, 2016


  20. Saurabh_221
    Ice Cream Sandwich Apr 12, 2016

    Saurabh_221 , Apr 12, 2016 :
    I faced a very rare bug on my ONEPLUS TWO running oxygen os 3.0, the notification LED works for battery status like.. It shows wheather battery is charging or if it is fully charged,but it does not works for global notification like SMS or email... Social apps like whatsapp instagram Facebook also doesn't show any led notification... I found this to be rare bug because there is no thread about it on forum.... So if there is any trick tp resolve this, then please help me