0
problem with data (3g/4g) (OPX)

  1. benny.evangelista
    Gingerbread Jan 12, 2016

    benny.evangelista , Jan 12, 2016 :
    Exactly the same I'm having with H3G. It seems there's some kind of bug with mobile data handling...
     

    #41
  2. djokofiq
    Gingerbread Jan 12, 2016

    djokofiq , Jan 12, 2016 :
    I feel like a dinosaur..people dont manually toggle between wifi and mobile data anymore?honest question though..not meaning to offence anyone..when I'm on my samsung s4,I always just manually toggle it from wifi to mobile data when I'm about to leave my home's wifi(don't even know whether s4 had an auto switching mode...haha)
     

    #42
  3. marga.anders
    Donut Jan 12, 2016

    marga.anders , Jan 12, 2016 :
    I have the exact same problem on 2 OPX phones here in the Netherlands.
    Does anyone know if this is a bug that will be fixed soon?
     

    #43
  4. stacymilne
    Eclair Jan 12, 2016

    stacymilne , Jan 12, 2016 :
    I had this issue with my OPX here in Canada (rogers). By default the phone had the old 3g APN name selected. I changed it to the LTEmobile APN name and no more issues with dropped data connection. Settings>more> cellular networks> access point names>
     

    #44
  5. Sandrascerri
    Cupcake Jan 18, 2016

    Sandrascerri , Jan 18, 2016 :

    I am having the same problem in Malta, as soon I switch off the WI-FI, I cannot connect to 4G nor 3G, to reboot phone so I can use the data for few minutes, after that I end up again without data. I have been noticing this issue sinc elast upgrade 22/12/15. Can someone help please.
     

    #45
  6. ozuforyou
    Cupcake Jan 27, 2016

    ozuforyou , Jan 27, 2016 :
    I have the same problem, after wifi, mobile data doesn't work and needs to restart or airplane mode for 5 sec.
     

    #46
  7. ozuforyou
    Cupcake Jan 27, 2016

    ozuforyou , Jan 27, 2016 :
    I have exactly the same problem in Spain with telefonica, after wifi, mobile data doesn't work anymore unless I do airplane mode or reboot phone
     

    #47
  8. ozuforyou
    Cupcake Jan 27, 2016

    ozuforyou , Jan 27, 2016 :
    I have exactly the same problem. Do you have any update regarding this?
     

    #48
  9. txgrl9899
    Cupcake Jan 27, 2016

    txgrl9899 , Jan 27, 2016 :
    I have the same problem. Had a remote session where they installed a new firmware.
    This didn't solve the issue. It seems they now want me to return the phone. I am not very keen on that because I don't think it is a hardware problem since more people are having the same issue.

    For me the issue only seems to happen when going from Wifi to 3G directly.

    Wifi to 4G is fine. And 4G to 3G also seems to go okay.

    I am on a 'virtual' provider using the network of Vodafone. Maybe these virtual providers are the problem?
     

    #49
    lewisdam likes this.
  10. lewisdam
    Donut Feb 8, 2016

    lewisdam , Feb 8, 2016 :
    Has anyone noticed that you can't search for this thread anymore? Is that normal?
     

    #50
  11. lewisdam
    Donut Feb 8, 2016

    lewisdam , Feb 8, 2016 :
    Did you have any luck with a fix?
     
    Last edited: Feb 8, 2016

    #51
  12. govardhan raavi
    Cupcake Feb 9, 2016

    govardhan raavi , Feb 9, 2016 :

    Moreover data is getting connected and disconnected for every 5 seconds
     

    #52
  13. rbehrens
    Cupcake Feb 15, 2016

    rbehrens , Feb 15, 2016 :
    I too have problems with acquring my 4G connection after having been on a wireless connection. Switching on aeroplane mode then off again allows my OPX to connect to 4G
     

    #53
  14. Kris_be
    Cupcake Feb 16, 2016

    Kris_be , Feb 16, 2016 :
    Same problem for me...
     

    #54
  15. andersd
    Cupcake Feb 16, 2016

    andersd , Feb 16, 2016 :
    I have the same problem, no data (in Sweden, on 4G). Reboot, on-off with flight mode didn't do anything. Then in pure anger I just tapped like mad (many times, really quick) on the network icon in the pulldown menu and the OPX got the network (4G). I'll try this again when this happens to see if it really is a viable solution. Hopefully a fix will be issued?
     

    #55
  16. naveed_blr
    Cupcake Feb 22, 2016

    naveed_blr , Feb 22, 2016 :
    Even I am facing the same issue
     

    #56
  17. Luisfe1970
    Cupcake Feb 23, 2016

    Luisfe1970 , Feb 23, 2016 :
    Same issue here in Spain with Movistar. Case open and remote session scheduled...will let you know,
     

    #57
  18. chaficgreige
    Ice Cream Sandwich Feb 23, 2016

    chaficgreige , Feb 23, 2016 :
    Damn... it certainly doesn't look like a minor issue to me... check the APN settings with your carrier.
     

    #58
  19. marga.anders
    Donut Feb 24, 2016

    marga.anders , Feb 24, 2016 :
    I have the exact same problem. OnePlus want me to send back the phones (I have 2) for RMA but I don't want too, because the problem is clearly software related since turning roaming on seems to solve the problem. Please make a ticket for this issue If you experience it since, the more tickets, the more likely they will fix the problem.
     

    #59
  20. mercitas
    Cupcake Jun 29, 2016

    mercitas , Jun 29, 2016 :
    Luisfe, did you find a fix for this? Having the same issue, also in Spain.
     

    #60