3
Problem with playback of 60fps video on YouTube

  1. ashwin.243
    Honeycomb Apr 11, 2017

    ashwin.243 , Apr 11, 2017 :
    Device - OnePlus 3
    ROM - Oxygen OS 4.0.2 or higher (problem with all Nougat Oxygen OS versions)

    Hey guys, since I've migrated to Oxygen OS 4, I've been facing issues with playing 60fps videos on YouTube. At a certain point of time, the video freezes and the audio continues. The timer doesn't stop and just the video freezes. I have to pause and then play for the playback to continue. This is sometimes irritating as this happens totally randomly. It can happen even once in a video or 10 times in the same video.

    For those who would suggest me to perform a factory reset after coming to Nougat, guys, I have a decent knowledge of Android and I've performed factory reset and then clean flashed 4.0.2 using ADB. Same with 4.0.3 and open beta 13.

    To those who have faced a similar issue and have a solution to it, please share it.

    Thanks to all in advance
     

    #1
  2. G_youri_mulder_piVj
    Donut Apr 11, 2017


    #2
  3. Yashgupta741
    Honeycomb Apr 11, 2017

    Yashgupta741 , Apr 11, 2017 :
    Same here even wrote in the main threads feedback page.... Even you guys report so they get more feedback and fix it :/!!
     

    #3
    G_youri_mulder_piVj likes this.
  4. nickpetris
    Honeycomb Apr 11, 2017


    #4
  5. beel27
    Donut Apr 11, 2017

    beel27 , Apr 11, 2017 :
    Hello,

    Does the same happen with playing video via the mobile website of YouTube? Just a thought to pin point the issue.
     

    #5
  6. ashwin.243
    Honeycomb Apr 11, 2017

    ashwin.243 , Apr 11, 2017 :
    No brother, it happens in the YouTube app when you play 60fps videos
     

    #6
  7. ashwin.243
    Honeycomb Apr 11, 2017

    ashwin.243 , Apr 11, 2017 :
    Hi, do you play 60fps videos??
     

    #7
  8. ashwin.243
    Honeycomb Apr 11, 2017

    ashwin.243 , Apr 11, 2017 :
    Hi, the main problem is that even if you report general bugs and mention proper regeneration steps, they ask you for logs. I don't know why?

    Like there is still a bug which exists in oxygen OS 4. If you have screenshot sounds enabled and when you take a screenshot while listening to music on your headphones, as soon as you click a screenshot, the music starts playing on the phone speaker and headphones both.
    This is a general bug and anyone can reproduce it. I mentioned the bug in feedback section and they started demanding logs saying that they don't face this issue in their devices.
     

    #8
  9. Yashgupta741
    Honeycomb Apr 11, 2017

    Yashgupta741 , Apr 11, 2017 :
    The screenshot bug happens only sometimes..... But they dint ask me bugs last time you can tweet to oneplus tech and Carl pei.... Let us both tweet at him for the bugs
     

    #9
  10. ashwin.243
    Honeycomb Apr 11, 2017

    ashwin.243 , Apr 11, 2017 :
    Just follow the following steps
    1. plug in headphones
    2. play some music
    3. take a screenshot (screenshot sounds must be enabled from sounds section)

    BOOM the music will play simontaniously play on both, the headphones and the phone speakers.

    This bug can be reproduced everytime and anytime. I clearly mentioned the reproduction steps and still they demanded logs.
     

    #10
  11. G_Pradip_Dhungel_LZns
    Cupcake Apr 11, 2017

  12. Yashgupta741
    Honeycomb Apr 11, 2017

    Yashgupta741 , Apr 11, 2017 :
    Even happens when you send a what's app message or refresh twitter the sound comes out of both speaker and headphones
     

    #12
  13. SuhailAhmad
    Gingerbread Apr 11, 2017


    #13
  14. Yashgupta741
    Honeycomb Apr 11, 2017

    Yashgupta741 , Apr 11, 2017 :
    Update to 4.1.1 I don't have the problem I tried!
     

    #14
  15. sahil210695
    Cupcake Apr 11, 2017


    #15
  16. ashwin.243
    Honeycomb Apr 12, 2017

    ashwin.243 , Apr 12, 2017 :
    Hi, thanks for replying but
    The problem is that I don't want to update via VPN and the OTA is not officially come out in India. Neither, the zip is available to download from downloads.oneplus.net

    I will wait for the zip to come up on downloads.oneplus.net
    Still, thanks for confirming that the bug is not there on 4.1.1
     

    #16
  17. ashwin.243
    Honeycomb Apr 12, 2017

    ashwin.243 , Apr 12, 2017 :
    This is kind of a bug but a seperate case, here when you post something on WhatsApp or refresh Twitter while playing music, the music doesn't start playing on the phone speaker also.

    The bug which you have mentioned can be found on maximum android devices and hence I would not call it a bug.
     

    #17
  18. ashwin.243
    Honeycomb Apr 12, 2017

    ashwin.243 , Apr 12, 2017 :
    Now let's get back to the main issue I.e. problem with playback of 60fps video
     

    #18
  19. G_youri_mulder_piVj
    Donut Apr 13, 2017

    G_youri_mulder_piVj , Apr 13, 2017 :
    I updated to 4.1.1 still have the issue
     

    #19
  20. xda_horacio
    Donut Apr 13, 2017


    #20