0
Recovery change failed after last update.

  1. Getodacul
    Cupcake Nov 7, 2019 at 12:29 PM

    Getodacul , Nov 7, 2019 at 12:29 PM :
    After last update, when i'm trying to change default recovery to Blu Spark v8.61(TWRP 3.2.1) or Universal TWRP 3.2.1 CodeWorkX via fastboot, after booting to the new recovery and after that booting to system, recovery is changing to default. If i'm flashing Magisk 20.0 on TWRP before reboot to system, when i'm trying to enter system i get "system shuting down" everytime i try. And recovery changed to default. I'm forced to enter default recovery, change to TWRP, enter TWRP and restore a back-up (the backup before last update).
    If i will not find a solution, i will try to root the system without a custom recovery.
     

    #1
  2. stark2991_PL
    KitKat Nov 7, 2019 at 2:20 PM

    stark2991_PL , Nov 7, 2019 at 2:20 PM :
    What update are you talking about? 9.0.9?
    You are trying to use incompatible TWRP version. Your version is too old to support Android Pie.
    I'm using TWRP 3.3.1.x from Blu Spark (v9.10).
     

    #2
    Getodacul likes this.
  3. Bartnl
    Lollipop Nov 7, 2019 at 2:36 PM

    Bartnl , Nov 7, 2019 at 2:36 PM :
    You are using an "old" TWRP version
    Use the altered version guacamole 3.3.1-70 and it'll work
    https://forum.xda-developers.com/on...nt/recovery-unofficial-twrp-recovery-t3931322
     

    #3
    Getodacul likes this.
  4. Getodacul
    Cupcake Nov 7, 2019 at 5:47 PM


    #4
  5. Getodacul
    Cupcake Nov 8, 2019 at 3:38 PM

    Getodacul , Nov 8, 2019 at 3:38 PM :
    So....
    I installed twrp-3.3.1-x_blu_spark_v9.101_treble-op5_op5t.img(renamed recovery.img) via fastboot with command:
    fastboot flash recovery recovery.img
    ( twrp-3.3.1-70-guacamole-unified-Pie-mauronofrio.img don't work, after install, booting directly to fastboot. )
    After install, booting to recovery, recovery it's correct, TWRP, but if i reboot from recovery to system and back to recovery, recovery changed to default.
    If i flash Magisk 20.1 on TWPR before rebooting to system, after system boot, system crash and after loading i get: "System is shutting down" everytime when boot end.
    If you have any ideea excluding wipe system, please post here.
     

    #5
  6. stark2991_PL
    KitKat Nov 8, 2019 at 3:55 PM


    #6