0
Ringtone only rings ONCE!

  1. LibraSun
    Jelly Bean Jul 26, 2014

    LibraSun , Jul 26, 2014 :
    PROBLEM

    When I receive an incoming call, my custom ringtone only sounds one time. So long as the call continues to ring, my OPO only vibrates (I have both ring+vibrate set).

    SETTINGS

    This only happens when I am using a custom ringtone (any .MP3 file I select from my Ringtones folder; both the folder and the file(s) are set to permit Media Scan).

    NOTES

    ♦ These are ringtones I successfully used in the past with my previous Android phone.
    ♦ Issue vanished and rings repeat normally when any built-in ringtone (e.g. Andromeda) is selected.

    Seems I am not the only person this has happened to (view other thread).

    May file a JIRA bug report on this issue, if one has not already been filed.
     

    #1
  2. LibraSun
    Jelly Bean Jul 26, 2014

    LibraSun , Jul 26, 2014 :
    I went ahead and submitted a bug report with CyanogenMod on this.

    I strongly suspect others have the same problem (but have not noticed it yet?).
     

    #2
  3. pac757
    Honeycomb Jul 26, 2014

    pac757 , Jul 26, 2014 :
    I have the same problem but no custom ring tones my phone never rings more than one time with any of the stock built in ring tones.
     

    #3
    james9120 and LibraSun like this.
  4. LibraSun
    Jelly Bean Jul 27, 2014


    #4
  5. PowerSlave
    Gingerbread Jul 27, 2014


    #5
    LibraSun likes this.
  6. LibraSun
    Jelly Bean Jul 27, 2014

    LibraSun , Jul 27, 2014 :
    Googling turned up the fact that some phones rely on a certain IDv2 tag being present on the .OGG audio file, which you can also add using MP3Tag, Audio Galaxy or other freeware:

    Namely, add a custom tag with the name "ANDROID_LOOP" and set its value to "TRUE".

    However, I've tried that, to no avail (yet). Meanwhile, I hope the guys at CM's JIRA board chime in!
     

    #6
  7. LibraSun
    Jelly Bean Jul 27, 2014

    LibraSun , Jul 27, 2014 :
    NOTE: Changing to a different custom ringtone indeed helped my situation, but only time will tell if it sticks...
     

    #7
  8. jpdonohue77
    Froyo Jul 30, 2014


    #8
  9. pac757
    Honeycomb Jul 30, 2014

    pac757 , Jul 30, 2014 :
    Same here, I just went back to my old phone, my OnePlus 1 sitting in the box, asked for an RMA, my RMA just sitting there saying pending approval, I was just asking for a replacement, but as bad as their customer support is I may just ask for a refund, this really isn't that great a phone. Yes it's less expensive, but I have another phone running CM on it and it is a lot more reliable, OPO is a cheap phone and works like a cheap phone.
     

    #9
  10. daraghfi
    Cupcake Jul 30, 2014


    #10
    LibraSun likes this.
  11. LibraSun
    Jelly Bean Jul 30, 2014

    LibraSun , Jul 30, 2014 :
    If this is definitive, and repeatable on your end, I would like to include your experience as a note with my existing JIRA bug report. May I?
     

    #11
  12. LibraSun
    Jelly Bean Jul 30, 2014

    LibraSun , Jul 30, 2014 :
    Had you at any point changed ringtones? if so, did you do so using external/custom audio files?
     

    #12
  13. pac757
    Honeycomb Jul 31, 2014

    pac757 , Jul 31, 2014 :
    Has anyone figured out how to get this dam phone to ring? I've all but given up on OnePlus for help, once they have your money there useless, no help at all, they are really looking like amatures with their poor customer service skills.
     

    #13
  14. greekrik
    Gingerbread Jul 31, 2014

    greekrik , Jul 31, 2014 :
    Same for me, trying to selecting onboard ringtones, now with incoming calls is completely silent

    HELP
     

    #14
  15. desman01
    Cupcake Jul 31, 2014

    desman01 , Jul 31, 2014 :
    I too have the "ring once" then vibrate problem. I though it was something I did, but see now that I am not the only one.
     

    #15
  16. rawsax
    Donut Aug 2, 2014


    #16
  17. nmanzie
    Gingerbread Aug 3, 2014


    #17
  18. Hayday
    Gingerbread Aug 3, 2014


    #18
  19. crazyhorse
    Froyo Aug 4, 2014

    crazyhorse , Aug 4, 2014 :
    unreal, same boat as you guys. i thought it was a setting I was not seeing but apparently it's a software issue.. i want to like this phone but after all the crap we had to go through just to get it, non existent customer service, not to mention I also have the yellow band issue which they say its a feature and not a hardware problem, i can't believe I was duped by the oneplus hype machine.
     

    #19
  20. daraghfi
    Cupcake Aug 5, 2014

    daraghfi , Aug 5, 2014 :
    Of course
     

    #20