5
Sound Silent mode doesn't work (alert slider)

  1. Frozzel
    Donut Nov 6, 2016

    Frozzel , Nov 6, 2016 :
    On my phone i used silent mode a lot because i don't like the phone vibrating. But a couple of days ago i tried to switch to silent mode(with the alert slider) but it immediately turns off. I can see the silent mode icon for like 1 ms and then i disappears again. When that happens and my alert slider is still on silent mode i can't switch my volume. Also on my phone itself i can only turn it up one level and then i blocks itself. I tried switching to a fresh phone profile and then it works again. But if i switch back it doesn't work again.

    Can anyone please help me out i tried everything i could think off.
     

    #1
  2. Deactivated User
    Nov 6, 2016


    #2
    Salt505 likes this.
  3. Frozzel
    Donut Nov 6, 2016

    Frozzel , Nov 6, 2016 :
    Yup i did that, I also noticed that a lot of people are having problems with the alert slider but i couldn't find someone with the same problem as me.
     

    #3
    Salt505 likes this.
  4. devianc3
    Eclair Nov 6, 2016


    #4
    kylesweet and Salt505 like this.
  5. Kristijan Puljek
    Gingerbread Nov 6, 2016


    #5
    Salt505 likes this.
  6. antonis30
    Donut Nov 7, 2016

    antonis30 , Nov 7, 2016 :
    Hi i have the exact same issue the problem is the android wear app when after the latest wear app update the icon disappeared however the iphone goes silent of you unistall the app the problem is fixed so wait for an update i hope that helps
     

    #6
    kiakri likes this.
  7. kiakri
    Eclair Nov 7, 2016

    kiakri , Nov 7, 2016 :
    OMFG you life saver.

    I got this issue last week and it had been driving me insane.

    Android wear confirming broke silent mode
     

    #7
    antonis30 likes this.
  8. antonis30
    Donut Nov 7, 2016

    antonis30 , Nov 7, 2016 :
    no worries now we wait for a fix have a nice day
     

    #8
    kiakri likes this.
  9. Frozzel
    Donut Nov 7, 2016


    #9
  10. Frozzel
    Donut Nov 7, 2016

    Frozzel , Nov 7, 2016 :
    I hope they also come out with a feature that when your phone is on silent mode your smartwatch doesn't automatically go on silent mode as well.
     

    #10
  11. kylesweet
    Honeycomb Nov 7, 2016

    kylesweet , Nov 7, 2016 :
    The alert slider is a total mess, and that's OnePlus's fault. But DnD settings are a total mess in and of themself, and that's actually Google's fault. Android is a big inconsistent buggy mess. Getting closer to acquiring my first iPhone...
     

    #11
    Maurits Fiems likes this.
  12. Frozzel
    Donut Nov 8, 2016

    Frozzel , Nov 8, 2016 :
    I haven't really had problems with android and this is not the fault of the alert slider i think its the fault of the android wear app.
     

    #12
  13. kylesweet
    Honeycomb Nov 9, 2016

    kylesweet , Nov 9, 2016 :
    Huh? The Android Wear app has nothing to do with the alert slider or DnD.
     

    #13
  14. antonis30
    Donut Nov 10, 2016

    antonis30 , Nov 10, 2016 :
    of course it has to do with that , in our case when we unistall the wear app everything works like a charm if we reinstall it silent mode breaks unfortunately the latest android wear app update ( i think it rolled out yesterday ) , failed to address this problem so guys who have this problem message android wear support
     

    #14
  15. musta
    Donut Nov 10, 2016


    #15
  16. julianstark
    Cupcake Jun 1, 2017

    julianstark , Jun 1, 2017 :
    I have about the same problem, only, my alert slider doesn't work at all. All in a sudden it stopped working, and I can't get it back to work. Is there anyone who had the same problem or who knows how to fix it? Please let me know! :)
     

    #16
    kylesweet likes this.
  17. harshvardhan13
    Donut Jun 1, 2017


    #17
    julianstark and kylesweet like this.
  18. drbhuwan
    Cupcake Jun 1, 2017

  19. Han1plus
    Cupcake Jun 2, 2017


    #19
  20. MarcoPax
    Cupcake Jul 10, 2017

    MarcoPax , Jul 10, 2017 :
    I've the same problem :(
     

    #20