0
Sim card doesn't work

  1. Sneed
    Gingerbread Nov 18, 2015

    Sneed , Nov 18, 2015 :
    Hi,
    anybody noticed an issue with Sim cards they stopped working?
    My German T-mobile card, since the update on 2.1.2 my card not working after resuming from airplane mode. After reboot it works. Since this morning my card doesn't work, it says "sim card empty". Changed there slots, same issue.....
     

    #1
  2. Swapnil S
    Honeycomb Nov 18, 2015

    Swapnil S , Nov 18, 2015 :
    I havent faced this issue yet. using 2 sims. updated to 2.1.2 yesterday, however it is working fine as of now.
     

    #2
  3. oneplusstef24
    Cupcake Nov 19, 2015

    oneplusstef24 , Nov 19, 2015 :
    Hi Sneed,

    I have the same problem with my One Plus One. Worked fine until yesterday -> put my OPO in Airplane Mode over night, switched it off today but i got the error "Sim Card Empty".... reboot , changing to airplane mode and back doesn`t help... :(
    Carrier: T-Mobile Austria
    Also tried with a different sim card, same problem.

    Do you have a solution yet?

    greets
     

    #3
  4. Sneed
    Gingerbread Nov 19, 2015

    Sneed , Nov 19, 2015 :
    No solution yet...
    Flashed back to OxygenOS 2.1.1 but the same issue. Think it's hardware related!

    My Sim-Card is C/W7
     
    Last edited: Nov 19, 2015

    #4
  5. oneplusstef24
    Cupcake Nov 19, 2015

    oneplusstef24 , Nov 19, 2015 :
    Ok, thats realy strange!!!! I did a factory reset....same problem. Tested the sim card in another phone ( Windows Phone and Samsung, Sim Card doesn`t work...), got a new Sim Card an put it into my OPO. It worked !!! But than i put WIFI on, did a few backups and than I installed Whats App -> Suddenly the SAME Problem dissapeared -> NO SIM CARD !!!!
    It seems like the phone destroy the sim cards...???

    Do you also have Whats app installed?

    greets
     

    #5
  6. oneplusstef24
    Cupcake Nov 19, 2015

    oneplusstef24 , Nov 19, 2015 :
    Ok, now i deinstalled Whatsapp, deactivated Google Services and rebootet, without Sim and put in the Sim Card Tray during booting -> its working now!!! I can normally take calls and everything... reinstalled Whatsapp and I didn`t restored the backup this time! Its working now....i hope it stays like this... =)
     

    #6
  7. Mathimon
    Eclair Nov 29, 2015

    Mathimon , Nov 29, 2015 :
    Same here. After 4 weeks my T-Mobile Simcard stopped working. First a reboot do the trick but then it was destroyed completly. The new simcard is working fine. Lets see for how long
     

    #7
  8. Buintran
    Cupcake Nov 29, 2015

    Buintran , Nov 29, 2015 :
    Happen same to my phone (t-mobile), get new Sim same thing happens, wait for third days reboot with Sim tray in without Sim and it worked now but don't know for how long
     

    #8
  9. ThomasMiz
    Froyo Nov 29, 2015

    ThomasMiz , Nov 29, 2015 :
    i hate the SIM Card Tray >.<
    It's too big and putting a SIM was hard as @E#$%#^ apart from that they dont tell you in which orientation it goes :/
     

    #9
    DoitJ1 likes this.
  10. Bravo_
    Eclair Nov 29, 2015

    Bravo_ , Nov 29, 2015 :
    I twice needed to reboot to get the Sim working again. Once with 2.1.1, once with 2.1.2. German t-mobile sim
     

    #10
  11. Mathimon
    Eclair Nov 29, 2015

    Mathimon , Nov 29, 2015 :
    My card wasn't working in other phones, so it was really broken and reboots don't change anything. I hope it's not the same issue from the Oneplus one with the Congstar simcards
     

    #11
  12. DeeDee
    Donut Dec 2, 2015

    DeeDee , Dec 2, 2015 :
    My OPT just killed my second T-Mobile Germany Sim. I really think that there's an issue with T-Mobile as a friend of mine also needed to get a second T-Mobile Sim as his OPT killed his Sim.
     

    #12
  13. afy_p
    Cupcake Dec 2, 2015

    afy_p , Dec 2, 2015 :
    i have 2 uk sims in my phone. same network. only 1 seems to work. if i deactivate the other works. what could be the issue????
     

    #13
  14. Mathimon
    Eclair Dec 2, 2015

    Mathimon , Dec 2, 2015 :
    That's sound not good. How long does it take before the Sim was broken?
     

    #14
  15. DeeDee
    Donut Dec 2, 2015

    DeeDee , Dec 2, 2015 :
    The first one was destroyed after three weeks and the second one just lasted about two weeks. While searching in some forums, it seems that there are issues with T-Mobile, but topics just got closed after the users reported that their Sim was broken
     

    #15
  16. Mathimon
    Eclair Dec 2, 2015

    Mathimon , Dec 2, 2015 :
    My first one stopped working after 4 weeks. My new one runs fine since 2 weeks but i think there is no hope that it runs longer then 4 weeks. Hope there will be a official statement or workaround soon
     

    #16
    DeeDee likes this.
  17. DeeDee
    Donut Dec 2, 2015

    DeeDee , Dec 2, 2015 :
    Any chance we could get an official statement? Seems nobody cares and threads are getting closed.
     

    #17
    Mathimon likes this.
  18. zickzack1964
    Gingerbread Dec 3, 2015


    #18
    DeeDee likes this.
  19. flx76
    Cupcake Dec 3, 2015

    flx76 , Dec 3, 2015 :
    Same Problem with my T-Mobile Germany Nano SIM. My new Nano SIM died after 4 weeks using @OPT
     

    #19
    DeeDee likes this.
  20. DaFiXi
    Eclair Dec 4, 2015

    DaFiXi , Dec 4, 2015 :
    !
     

    #20
    DeeDee and Mathimon like this.