0
[Solved] How to remove a hardcore virus ?

  1. Alivethereality
    Jelly Bean Jan 11, 2016

    Alivethereality , Jan 11, 2016 :
    Solution is as simple as downloading the LG's Mobile Support Tool / ( For other phone brands download the provided official support tool )
    Within, there must be an option to reset the phone and flash the stock ROM ( the tool should download it meaning its clean so the virus should be removed that way )

    I did it differently, you can see how it was done by following the link below :
    http://forum.xda-developers.com/optimus-l3-l5-l7/help/how-to-remove-hardcore-virus-t3290721


    OLD Initial Elimination Progress :
    By hardcore i mean that it survives hard factory reset, system resets, doesn't allow to boot into bootloader/fastboot/stock recovery via adb manually.

    If anybody knows what is going on and how to solve it, i created a thread on xda developers where you can find more information as i'm updating the situation ( the viruses description is present in the thread ) : http://forum.xda-developers.com/optimus-l3-l5-l7/help/how-to-remove-hardcore-virus-t3290721
     
    Last edited: Jan 11, 2016

    #1
  2. BassVity
    Jelly Bean Jan 11, 2016

    BassVity , Jan 11, 2016 :
    Any idea on which virus specifically?
    EDIT- Read the xda. I'll ask a few people about it.
     

    #2
    Alivethereality likes this.
  3. Tokolozi
    The Lab Reviewer - OPPO Find N Jan 11, 2016

  4. Chugz
    Ice Cream Sandwich Jan 11, 2016

    Chugz , Jan 11, 2016 :
    Can't you try booting into recovery/fastboot using the physical buttons?
     

    #4
  5. BassVity
    Jelly Bean Jan 11, 2016

    BassVity , Jan 11, 2016 :
    Probably would've already tried that.
     

    #5
    Alivethereality likes this.
  6. Alivethereality
    Jelly Bean Jan 11, 2016

    Alivethereality , Jan 11, 2016 :
    Neither via adb, neither via physical buttons, it simply reboots the device
     

    #6
  7. camohan
    Assistant Head Moderator Assistant Head Moderator Jan 11, 2016

    camohan , Jan 11, 2016 :
    I read abt something like this in phonearena. Here is the link http://www.phonearena.com/news/Thir...Play-Store-were-infected-with-malware_id77294. I am absolutely not sure if this are linked.
     

    #7
  8. Alivethereality
    Jelly Bean Jan 11, 2016


    #8
  9. BassVity
    Jelly Bean Jan 11, 2016


    #9
  10. Dr. Indest
    Lollipop Jan 11, 2016

    Dr. Indest , Jan 11, 2016 :
    In theory we can boot into qcom mode using terminal. Assuming the optimus has a snapdragon chip. With this you can unlock the bootloader. Then use something like chairfire (or whatever his name is) new flash tool to get a recovery on there. From there I would enable advance reboot and use the power menu to enter recovery.

    If it has a snapdragon chip, I would try to force qcom mode and use qfil....
     

    #10
    BassVity likes this.
  11. Alivethereality
    Jelly Bean Jan 11, 2016

    Alivethereality , Jan 11, 2016 :
    interesting, i tried to use the shell before to remove the apps and it simply did not respond
    now it does respond, how do i unlock bootloader using shell ? it is a snapdragon s1 chip
     

    #11
  12. camohan
    Assistant Head Moderator Assistant Head Moderator Jan 11, 2016


    #12
    Alivethereality likes this.
  13. BassVity
    Jelly Bean Jan 11, 2016


    #13
  14. dsmonteiro
    OnePlus Community Team Staff Member Jan 11, 2016

    dsmonteiro , Jan 11, 2016 :
    Are you doing it the right way?
    https://wiki.cyanogenmod.org/w/P700_Info
     

    #14
    Chugz, Alivethereality and BassVity like this.
  15. Alivethereality
    Jelly Bean Jan 11, 2016


    #15
  16. BassVity
    Jelly Bean Jan 11, 2016


    #16
  17. Alivethereality
    Jelly Bean Jan 11, 2016


    #17
  18. Alivethereality
    Jelly Bean Jan 11, 2016

    Alivethereality , Jan 11, 2016 :
    indeed,
    but a few actions seem to be available but i don't think its enough
    i've looked and the way is described to flash on a xda thread for this device is using KDZ flasher, but it probably won't work because adb is sort of limited and bootloader blocked
     

    #18
    BassVity likes this.
  19. camohan
    Assistant Head Moderator Assistant Head Moderator Jan 11, 2016


    #19
    Alivethereality likes this.
  20. dsmonteiro
    OnePlus Community Team Staff Member Jan 11, 2016

    dsmonteiro , Jan 11, 2016 :
    You said the phone reboots. If you were trying Volume Up+Power like the OnePlus One/Nexus, whatever, it would not work. Sorry if I tried to help, won't happen again.
     

    #20
    Chugz and Alivethereality like this.