1
Solving The Headphone Mic Issue (Not working) with CM11

  1. thegreenthree
    Gingerbread Jul 25, 2014

    thegreenthree , Jul 25, 2014 :
    I use the yurbuds inspire pro headphones. When I plug them into the OPO, I can hear everything just fine but the mic does not work. If I click the button on the head phone, it mutes the phone (mute icon is turned on and off) but that is it.

    Again works great with music but mic does not work on a call. I was previously using this on my Samsung Galaxy 2 with no issues.
     

    #1
    iperez likes this.
  2. thegreenthree
    Gingerbread Jul 25, 2014

    thegreenthree , Jul 25, 2014 :
    I tried using the Galaxy S5 standard headphones and they work but each time I speak there is a static before each word. Also the buttons do nothing, no volume control or end/answer calls.
     

    #2
  3. thegreenthree
    Gingerbread Jul 25, 2014

    thegreenthree , Jul 25, 2014 :
    I tried the Coloud Pop Headphones from Target and they worked fine all except for the button did not disconnect the call, only put the phone on mute.
     

    #3
  4. thegreenthree
    Gingerbread Jul 25, 2014

    thegreenthree , Jul 25, 2014 :
    I read on the forums that this is a known issue but I cannot find any official responses about the issue.

    Some are saying it has been fixed. I have updated my OPO and still have the issue.
     

    #4
  5. docwon
    Ice Cream Sandwich Jul 25, 2014


    #5
  6. thegreenthree
    Gingerbread Jul 28, 2014

    thegreenthree , Jul 28, 2014 :
    Tech support responded "We are discovering some incompatibilities and are collecting them into a database to isolate the common denominator. I'm afraid we don't know what's causing it at this point in time."
     

    #6
  7. komplexq
    Froyo Jul 30, 2014

    komplexq , Jul 30, 2014 :
    doesn't work on my Bowers and Wilkins headphones either (the mic at least)
     

    #7
  8. rockchris
    Cupcake Jul 30, 2014

    rockchris , Jul 30, 2014 :
    I have the same problem with my phone and hopefully they fix that. and aslo the sound quality needs an upgrade. but the phone is awesome!
     

    #8
  9. thegreenthree
    Gingerbread Jul 30, 2014


    #9
  10. thegreenthree
    Gingerbread Jul 30, 2014

    thegreenthree , Jul 30, 2014 :
    Just heard back from OnePlus Tech Support and they are collecting data on the issue. Currently they do not have a time frame to fix this issue. Hopefully soon.
     

    #10
  11. thegreenthree
    Gingerbread Jul 30, 2014

    thegreenthree , Jul 30, 2014 :
    Because tech support is collecting data, lets help them out by posting which headphones you are using and what the issue is.
     

    #11
  12. thegreenthree
    Gingerbread Jul 30, 2014


    #12
  13. jpignata
    Cupcake Jul 30, 2014


    #13
  14. iperez
    Donut Jul 31, 2014

    iperez , Jul 31, 2014 :
    Using Bose SIE2i sport headphones and have the same problem with the mic.
     

    #14
    osideplayer likes this.
  15. TheUpstart
    Donut Jul 31, 2014

    TheUpstart , Jul 31, 2014 :
    I have Klipsch S4a (gen1) ear buds and the Klipsch control app installed and it works about as well as on my N4/5. I need to get a new set as I've beat these up a bit.
     

    #15
  16. thegreenthree
    Gingerbread Jul 31, 2014


    #16
  17. thegreenthree
    Gingerbread Jul 31, 2014

    thegreenthree , Jul 31, 2014 :
    We are making waves because OnePlus Tech Support asked for this thread link. They will use this thread to gather data on the headphone issue.

    Post what headphones are you using and the issue.
     

    #17
  18. FireBoost06
    Honeycomb Jul 31, 2014

    FireBoost06 , Jul 31, 2014 :
    The Apple Earbuds don't work either :( There's a horrible continuous static when using the mic
     

    #18
    akashbhandari likes this.
  19. thegreenthree
    Gingerbread Aug 1, 2014


    #19
  20. osideplayer
    Cupcake Aug 2, 2014


    #20