1
Still getting the Cannot Connect to Camera Bug

  1. Something
    Honeycomb Jul 13, 2014

    Something , Jul 13, 2014 :
    Is anyone else getting this? Crashes on snapchat a lot and then normal camera is inaccessable until reboot, noticed this on the S3 as well and just assumed it was because not all the sources they needed were available to build the rom, but its happening on the 1+1 as well
     

    #1
    thanzm likes this.
  2. swent1
    Honeycomb Jul 14, 2014

    swent1 , Jul 14, 2014 :
    Actually yes, I have got this a few times in the past month with my OnePlus one... I'm also having an issue with a bunch of google apps crashing, but working perfect when you reopen them
     

    #2
  3. SeksieJonas
    Honeycomb Jul 14, 2014

    SeksieJonas , Jul 14, 2014 :
    I got this problem with Snapchat, when i'm changing front to back and otherwise... Really annoying. Need to restart the phone to fix it ...
     

    #3
  4. oscarvanl
    Jelly Bean Jul 14, 2014

  5. Something
    Honeycomb Jul 15, 2014

    Something , Jul 15, 2014 :
    Ahh good so its not just me, Im pretty sure its a FW bug because I always got it on the S3 CyanogenMod until I reverted to Stock TouchWiz and it worked a treat
     

    #5
  6. sbumeder
    Jelly Bean Jul 15, 2014


    #6
    blisside and Something like this.
  7. Something
    Honeycomb Jul 15, 2014

    Something , Jul 15, 2014 :
    Would the Beta not contain more bugs? And also its a camera bug, I just noticed it from Snapchat because I barely use the actual Camera App
     

    #7
    Jonaaaazz likes this.
  8. sbumeder
    Jelly Bean Jul 15, 2014

    sbumeder , Jul 15, 2014 :
    No, beta has worked better for me. With Snapchat anyway. Snapchat is trying to get it right on android, they have it right on iOS. They welcome android users and are working on it. I had problems with the video part before I went to beta.
     

    #8
    Something likes this.
  9. Something
    Honeycomb Jul 15, 2014

    Something , Jul 15, 2014 :
    See whenever the camera crashes on Snapchat, Its crashed on the camera app as well, The Video i used to have that problem on S3 but its fine on this, Its just a reccouring CM Bug I believe, Ill test the Beta and see if it changes :) I also keep getting random reboots, you getting that too?
     

    #9
  10. donalgodon
    Ice Cream Sandwich Jul 15, 2014

    donalgodon , Jul 15, 2014 :
    I don't use snapchat, and I've not had this error one time on the OPO. It's likely an error in the app itself taking over the camera and not releasing it. I wouldn't blame it on CM11 in any way.
     

    #10
    Something likes this.
  11. sbumeder
    Jelly Bean Jul 15, 2014

    sbumeder , Jul 15, 2014 :
    Hopefully that will work for you!:)
     

    #11
    Something likes this.
  12. Something
    Honeycomb Jul 15, 2014

    Something , Jul 15, 2014 :
    Ah I guess, Snapchat is always one of the first apps I download so I havent really used the phone without it, Could be why, Ill take a look into the BETA app and see if it works :)
     

    #12
    Jonaaaazz likes this.
  13. sbumeder
    Jelly Bean Jul 15, 2014

    sbumeder , Jul 15, 2014 :
    Good luck!
     

    #13
    Something likes this.
  14. SeksieJonas
    Honeycomb Jul 15, 2014

    SeksieJonas , Jul 15, 2014 :
    Let me know if u still got this error :) same problem like u :p
     

    #14
  15. spyd4r
    Honeycomb Jul 15, 2014


    #15
  16. Cboyd104
    Ice Cream Sandwich Jul 15, 2014

    Cboyd104 , Jul 15, 2014 :
    had this problem too. check your battery usage and look for "mm-qcamera-daemon" which uses up battery. camera works fine now after reboot. but im getting another error with flux not being able to install properly.
     

    #16
  17. SeksieJonas
    Honeycomb Jul 15, 2014

    SeksieJonas , Jul 15, 2014 :
    Got same in my battery stats, u kill this one to fix?
     

    #17
  18. killianbell
    Gingerbread Jul 15, 2014

    killianbell , Jul 15, 2014 :
    I don't use Snapchat and I've gotten this error a number of times. At first I just restarted my device, but then I realised it's probably another app that's causing the issue. So I closed everything that was running, opened the camera again, and it worked fine.

    If you're restarted every time, then, try opening recent apps, closing everything that's running or open, then opening the camera again.
     

    #18
  19. Cboyd104
    Ice Cream Sandwich Jul 15, 2014

    Cboyd104 , Jul 15, 2014 :
    It only appears when I actually use the camera. Not a huge issue and as far as I can tell dossnt ruin the battery. Still get over a day easily
     

    #19
  20. scwei
    Ice Cream Sandwich Jul 15, 2014

    scwei , Jul 15, 2014 :
    I got that to I just did a reboot works .i did notice when i look at pictures i can find a option to delete but with video no option to delete does any one know how to delete video .
     

    #20