0
Tappar kontakt med Tele2 nät

  1. jnsson
    Gingerbread Oct 19, 2014

    jnsson , Oct 19, 2014 :
    Tele2 och Telia har bara 3G tillsammans. Ingen 2G eller 4G tillsammans
     

    #21
  2. fanador
    Eclair Apr 28, 2015

    fanador , Apr 28, 2015 :
    Jag har fått detta problem nu också, fått nytt simkort men problemet kvarstår, någon som hittat en lösning?
     

    #22
    KinglySebbe likes this.
  3. Busjen
    Ice Cream Sandwich Apr 29, 2015

    Busjen , Apr 29, 2015 :
    Jag har ändrat till 3g istället för LTE, efter det så har jag inga problem längre med att tappa nätet, jag ligger ända på ca 20 mbit på bredbandskollen i 3G läge, så det är ok ändå.
     

    #23
  4. gabriel.afram
    Donut Apr 29, 2015

    gabriel.afram , Apr 29, 2015 :
    samma upplevelse
     

    #24
  5. simononnered
    Cupcake Apr 30, 2015

    simononnered , Apr 30, 2015 :
    Missar samtal väldigt ofta, får veta att nån försökte nå mig en timme senare. Vet inte om det är 12S ota eller tele2 som är problemet men det måste fixas fort!
     

    #25
  6. syltibob
    Froyo May 1, 2015

    syltibob , May 1, 2015 :
    Har haft samma problem som ni. Mitt problem nu sen igår när CM12 rullade ut är att telefonen inte hittar tele2 öht. Kan inte ansluta till något nät alls och den står bara i "endast nödsamtal". Allt funkar förutom just det som har med tele2 att göra dvs. ringa och sms:a. Någon som har samma problem?
     

    #26
  7. gabriel.afram
    Donut May 1, 2015

    gabriel.afram , May 1, 2015 :
    Jag har exakt samma problem (tele2+cm12)
    Tappar nät hela tiden...
     

    #27
  8. peertop
    Eclair May 1, 2015

    peertop , May 1, 2015 :
    Min opo fick samma problem vid manuell OTA update till Lolipop.
    Jag löste problemet med att gå in i /inställningar/mobila nätverk/APN och ta avancerat i menyn och återställde/raderade. Sedan valde jag manuellt Tele2 4G nätet. och att 4Gtele2.se är anged som APN adress. Kör Comviq och Tele2

    Denna metod fungerade även i en bekants opo telefon, som tappade anslutningen lite då och då.
    Tror att 2G nätet som väljs av operativsystemet är problemet.
    Man kan manuellt lägga in en Operatör med att klicka på + tecknet i menyn.
    Mina inställningar för Comviq/Tele 2

    Namn:
    Tele2 4G
    APN:
    4G.tele2.se
    MMSC:
    http://mmsc.tele2.se
    MMS proxy: Denna adress varierar nog utefter var man bor.
    130.244.202.30
    MMS-port:
    8080
    MCC:
    240
    MNC:
    07
    Autentiseringstyp:
    CHAP
    APN typ:
    default,mms
    APN protokoll:
    IPv4
    APN-protokoll vid roaming:
    IPv4
    Aktivera/inaktivera APN:
    Aktiverat

    Övriga inställningar är inte angivna eller satta.

    Bägge telefonerna fick stabila anslutningar efter dessa inställningar.
    Signalstyrkan verkar visas fel i opos meny.
    Använder istället appen Network Signal Info för att se hur bra anslutningen är mot operatörens mast.
     
    Last edited: May 1, 2015

    #28
    flurka, Dalton72 and gabriel.afram like this.
  9. gabriel.afram
    Donut May 2, 2015

    gabriel.afram , May 2, 2015 :
    Annars är det bara att återställa APN inställningarna. Fungerade för mig & många andra här på opo forumet.
     

    #29
    manglan likes this.
  10. amildner
    Cupcake May 2, 2015

    amildner , May 2, 2015 :
    Samma för mig efter uppdatering
     

    #30
  11. amildner
    Cupcake May 2, 2015

    amildner , May 2, 2015 :
    Nu fungerar det. Inställningar. Mobilnät. Satte på data roaming.
    Önskad nätverkstyp. Lte
    Apn. Nollställde.
    Startade om.
     

    #31
  12. amildner
    Cupcake May 3, 2015

    amildner , May 3, 2015 :
    Nähä! Samma visa idag igen. Flera ggr. Ändrar ,startar om, fungerar ,tappar, gör om grrr
     

    #32
  13. pvi
    Froyo May 3, 2015

    pvi , May 3, 2015 :
    Exakt samma problem här med strul efter uppdateringen, morsan har det också... Riktigt irriterande, kan fungera en timme sen försvinner det :(
     

    #33
  14. superb3rra
    Cupcake May 3, 2015

    superb3rra , May 3, 2015 :
    Jag har också problem med tele2 efter uppdateringen. Det fungerade dåligt igår, tappade uppkopplingen och stod emergency calls only. Prövade att starta om, samma visa.
    Efter någon timme så började det fungera igen.
    Men idag så har det inte fungerat över huvud taget, prövade att manuellt välja nätverk, fanns 2 stycken Tele2, valde det enda, efter det så står det enbart "Det valda nätverket (Tele2) är itne tillgängligt"
    Har prövat byta, återställa APN utan att det fungerat, startat om flera gånger utan att få det att fungera.
    Sitter just nu med en telefon som inte går att ringa, surfa eller smsa.. Någon som har några tips?
     

    #34
  15. salanderk
    Cupcake May 3, 2015

    salanderk , May 3, 2015 :
    Samma här, inget nät tele 2 efter update i morse.
     

    #35
  16. The_Zenip
    Cupcake May 3, 2015

    The_Zenip , May 3, 2015 :
    Har precis samma problem. Igår funkade det dåligt och idag inte alls.
    Använder min telefon i jobbet så har lite panik över att gå tillbaka till kontoret imorgon.
     

    #36
  17. salanderk
    Cupcake May 3, 2015


    #37
  18. jimmygranath
    Cupcake May 3, 2015

    jimmygranath , May 3, 2015 :
    Har också problem efter uppgradering till Lollipop.
    Är det ett Tele2 problem eller Oneplus problem?
     

    #38
  19. pinnen
    Cupcake May 4, 2015

    pinnen , May 4, 2015 :
    Samma strul för mig efter uppdatering,hjälper dock inte med återställning av apn..
    5timmar mellan varje avstannande.
    Varför så regelbundet?
    Även försökt med bara 3g,ingen skillnad.
     

    #39
  20. sheeriif
    Cupcake May 4, 2015


    #40