1

[Answered] Turning on private DNS (cloudflare) results in no wifi connection /OB11/

  1. horvath.patrick Honeycomb Jan 14, 2019

    horvath.patrick, Jan 14, 2019 :
    Turn on Private DNS, enter 1dot1dot1dot1.cloudflare-dns.com
    WiFi connection is gone after, it works when it's turned off
     

    Attached Files:


    #1
    joe864864 likes this.
  2. DenyDarko Honeycomb Jan 14, 2019

    DenyDarko, Jan 14, 2019 :
    Not only cloudflare. Quad9 too. It's a general issue with private DNS on OOS, server independent.

    Furthermore, Network reset should reset all network settings, including this one (private DNS setting).
    Which currently doesn't.
     

    #2
  3. Jeff H. OnePlus Bug Hunter OnePlus Bug Hunter Jan 15, 2019

    Jeff H., Jan 15, 2019 :
    Hi horvath.patrick,

    Greetings. This is Jeff from OnePlus Bug Hunters Team, thanks for your feedback.

    This issue has been forwarded to dev team. If there is any update, we will keep you posted.

    Thank you and have a nice day.

    High regards,
    OnePlus Bug Hunters
     

    #3
    ulats07 likes this.
  4. Jeff H. OnePlus Bug Hunter OnePlus Bug Hunter Jan 15, 2019

    Jeff H., Jan 15, 2019 :
    Hi dear user,

    As we confirmed that this issue will be fixed in the next update, and for this temporary we suggestion you disabling Private DNS first.

    Thanks for the feedback and have a good day.
     

    #4
  5. prince0065 Cupcake Jan 15, 2019

    prince0065, Jan 15, 2019 :
    Disabling the private DNS works. I have the app for Adguard, choosing the DNS in the app works. On my 1+6 this affects the mobile data as well.
     

    #5
  6. Z1540721892580 Cupcake Jan 15, 2019

    Z1540721892580, Jan 15, 2019 :
    can confirm that enabling private DNS (Google) causes network connectivity to not work (WiFi and 4G)
    disabling private DNS restores connectivity back to normal
     

    #6
    joe864864 likes this.
  7. horvath.patrick Honeycomb Feb 11, 2019


    #7