2
[Valokuvaus] OPO valokuvaajan apurina

 1. josilfve
  Donut Jul 23, 2014

  josilfve , Jul 23, 2014 :
  Laitetaan nyt tähän oma valokuvausaiheinen threadi ettei tuossa kutsulista-threadissa ihmiset polta päreitään OT:n vuoksi. ;)

  Threadiin sopivia postauksia ovat esimerkiksi:

  1. OPOn kameran käyttökokemukset. Minkälaisen vaikutelman tuo kamera antaa teidän mielestä, jotka jo olette OPOn ehtineet saamaan? Plussaa ja miinusta saa kertoa meille, joille sitä iloa ei vielä ole suotu.

  2. Omat OPOlla otetut kuvat. Kertovat itsessään paljon OPOn kamerasta, sekä omista valokuvaustaidoista. :)

  3. Vertailut muiden kameroiden/kännyköiden kanssa. @Timo Salola :han on jo tätä lupaillut!

  4. Miten muuten aiotte käyttää OPOa valokuvauharrastuksenne/ammatinne apuna?

  TAI sitten jotain muuta järkevää edes jotenkin valokuvaukseen ja OPOon liittyen :)
   

  #1
  Valokuvaaja and Hazelki like this.
 2. Hazelki
  Gingerbread Jul 24, 2014

  Hazelki , Jul 24, 2014 :
  Tämä alue kiinnostaa minuakin. Jossain arvostelussa taisi olla maininta että OPO:n kamerassa ole vakautusta vakiona, mutta onnistuuko se jollain softalla? Nimimerkki Tärisevä Teppo
   

  #2
 3. molokki
  Gingerbread Jul 24, 2014

  molokki , Jul 24, 2014 :
  Lyhin tarkennusetäisyys digitaalizoomilla oli hyvä, mutta terävyys jäi uupumaan. Kokeilen vielä uudemman kerran jalustalla ja paremmalla valolla, jolloin voi rajata haittatekijöitä, kuten tärinän pois. Voisin heittää mututuntumalla, että yhtä "hyviä" kuvia saa mitä edellisellä N8:lla. Tulee itsellänikin järkkärillä kuvattua melko paljon, joten reissukuvatasolle kelpaa OPO vallan mainiosti. Kalastusvaelluksilla edelleen mukana mieluummin pokkari (akunkesto + "pienemmät kikkailutarpeet").

  Tuossa on esiasetusvalinta "terävälle" kuvalle. Eli pyrkii pitämään valotusajan mahdollisimman lyhyenä muiden säätöjen kustannuksella.
   

  #3
  josilfve and Hazelki like this.
 4. mcgangsta
  Honeycomb Jul 24, 2014

  mcgangsta , Jul 24, 2014 :
  Voittaa vanhan luurin mennen tullen, mutta järkkäri on aina järkkäri :)

  Slow motion video on aika bueno, sillä saa hauskaa materiaalia :)
   

  #4
 5. motoristi
  Cupcake Jul 24, 2014

  motoristi , Jul 24, 2014 :
  Nykyisen Lumia 920 kameraan olen ollut tyytyväinen ja onkin mielenkiintoista nähdä kuinka Opo:n kamera pärjää verrattuna vanhaan.
   

  #5
 6. Valokuvaaja
  Honeycomb Jul 25, 2014

  Valokuvaaja , Jul 25, 2014 :
  Ensivaikutelman mukaan kuvat ovat yleisesti melko teräviä. Kamera appi on ainakin tähän asti toiminut mallikkaasti ja sitä on helppo käyttää.
  Eihän noi kuvat nyt veljen järkkärillä otettuja voita mutta tämä meneekin hyvin järkkärin apulaisena ja kulkee hyvin mukana. ;)

  RAW! Joo olen lukenut specseistä että tämä tukee RAW-kuvia mutta vieläkään en ole keksinyt mistä ihmeestä saan niitä ulos/tallennettua kuvia siinä formaatissa. Vai onko sekin ominaisuus vasta tulossa jossain tulevaisuuden OTA-päivityksessä?
   

  #6
 7. Thingist
  Gingerbread Jul 25, 2014


  #7
  Hazelki likes this.
 8. Arnafein
  Gingerbread Jul 25, 2014

  Arnafein , Jul 25, 2014 :
  Itse en erityisemmin usko ottavani OPOa varsinaiseen valokuvauskäyttöön, mutta varmasti sillä tulee napsittua pikaisesti kuvia ja videoita, silloin kun ne pitää vaan saada jakoon (Google Drive on varmaan yleisin väline tähän omalla kohdallani) ASAP projektin tai muun yhteydessä. Tähän vaikuttaa tietenkin omalla kohdallani jo se, että satun omistamaan jo tuon Sony RX100 ultrakompaktin, joka kulkee itselläni helposti mukana minne vain.
   

  #8
 9. I3rawler
  Froyo Jul 25, 2014

  I3rawler , Jul 25, 2014 :
  Itse tyydyn vallan mainiosti pelkkään OPO:n kameraan, onhan sekin jo melkosen kova! Loistavaa kuulla myös, että tuo DNG-formaatti on tulossa. En kovin innokas "valokuvaaja" ole, mutta OPO:lla uskon innostuvani kuvailemaan enemmän.
   

  #9
  hardy74 likes this.
 10. Hazelki
  Gingerbread Jul 25, 2014

  Hazelki , Jul 25, 2014 :
  Meikäläinenkin on liian laiska kantamaan erillistä kameraa niin olisi mukavaa jos OPO:lla saisi kohtuu tason valokuvia.
   

  #10
  hardy74 and roughvirgin like this.
 11. Valokuvaaja
  Honeycomb Jul 25, 2014

  Last edited: Jul 25, 2014

  #11
 12. Timo Salola
  Honeycomb Jul 25, 2014

  Timo Salola , Jul 25, 2014 :
  OnePlus One kameravertailu

  Vertailukohteina:

  Canon eos 450D entry tason DSLR, objektiivina efs18-55mm
  Nikon D3200 entry tason DSLR, objektiivina af-s nikkor 18-55mm
  Molemmat ovat 300€+ hintaluokasta löytyviä järjestelmäkameroita.
  Nikon lähti seikkailuun galaxy s3n kanss ajoten en pääse niitä käyttämään ainakaan ihan vielä. Galaxyllä otettuja kuvia kuitenkin mukana arvosteluissa.

  [​IMG]

  EDIT:

  OnePlus One shutter speed todellisuudess jotain aivan muuta. Action tilassa ilmeisesti tasoa 1/1474 ja slow shutter tilassa jopa 8 sek.


  Vertailu puhelimen ja järjestelmäkameran välillä on tietysti epäreilua. Raw- kuvaus puuttuu, ainakin vielä, mutta cyanogenmod tiimi työskentelee sen kanssa. Ominaisuus saattaa saapua seuraavista OTA päivityksistä. Parannusta RAW kuvaus toisi etenkin low light tilanteiden kohinaan ja yleiseen valaistukseen.

  Esimerkkejä OnePlus One raw kuvista täällä:
  https://plus.google.com/u/0/1174431...6039032275520435970&oid=117443191357357631171  OnePlus Onessa ainakin noiden teknisten tietojen mukaan löytyisi melko vertailukykyistä rautaa Canonin 450D järkkäriin verrattuna. Ottaisin mukaan mielelläni muitakin kameroita. Mutta no, olkoon.

  Tärkeitä tietoja kuten aukkokokoa en kuitenkaan vaivautunut etsimään.


  Kuvia
  Kuvat aukeavat täyteen kokoonsa klikkauksesta.

  Kuvia voi myös katsella täältä http://timosalola.tk/fileshare/Oneplus/
  Canon eos 450D:
  [​IMG]
  OnePlus One:
  [​IMG]
  OnePlus One HDR:
  [​IMG]
  Kuten näistä huomataan, Oneplus antaa hieman lämpimämpiä kuvia. Tämä on kuitenkin melko helppoa muuttaa kuvankäsittelyohjelmalla. Hyvällä valaistuksella kuvia on lähes mahdotonta erottaa toisistaan.
  Canon:
  [​IMG]
  OnePlus:
  [​IMG]
  Canon otos tärähti. Tässä tarkoitus testata hämäräkuvausta. Väritasapaino kuitenkin huomattavasti parempi Opolla. Ilman salamaa. Valaistus tätä kuvaa ottaessa oli niin pimeä että värejä oli vaikea nähdä.

  Canon:
  [​IMG]
  OnePlus:
  [​IMG]
  Canon:
  [​IMG]
  OnePlus:
  [​IMG]
  Salama on canonilla hieman parempi. Opolla kuitenkin oikein hyvä myös.

  Bonuskuvia:
  HDR:
  [​IMG]
  Yökuva:
  [​IMG]


  Galaxy s3 kuva:
  https://www.dropbox.com/s/pyhblf511uoh2fh/2014-04-26 19.44.33.jpg

  120 fps video:
  https://mega.co.nz/#!OA12Gb7S!LwUOvbC1mCQ3-H47RduP0Y7xUMku6Ixiq2VliweQj4U

  Kuvauksessani huomasin:
  • Erityisesti kuvia ottaessani mieleeni tuli jähes jatkuvasti ”Voisipa tämän kuvan ottaa OPOlla...” DSLR kameran heikkoutena tuntui ehdottomasti olevan optinen viewfinder ja näyttöpaneeli(Lcd?), jonka kautta juuri otettujen kuvien laadun tarkistaminen on vaikeaa. En siis voinut olla varma sattuiko kohdistus oikein, entä valaistus tai tärähtikö kuva?

  • 8 sekunnin valoitusajan tarjoava hidas kuvaustila ei lähes koskaan anna tarkkoja kuvia. Kykenin kuitenkin ottamaan kuvia pimeydessä jossa värejä ei erottanut toisistaan.

  • Kameralla kohdistus onnistuu noin 4 cm etäisyydelle.

  • Jonkinlainen Point and shoot kamera voisi olla hyvä vastine OPOlle ja jos omistaisin sellaisen, kuuluisi se ehdottomasti vertailuun.

  Muuta tietoa OnePlussasta:
  • Näytön katselukulmat ja laatu ovat upeita.
  • Rakenne puhelimella on upea. Tuntuu kuitenkin pelottavalta käyttää puhelinta ilman suojaa ottaen huomioon kuinka karhea pinnoite on joidenkin tarinoiden mukaan pois kuluvaa. Samoin näytön lasia on kohotettu niin että se ottaa herkemmin iskuja jos puhelin putoaa maahan. Omassa käytössä tämä tarkoittaa flipcoveria ja näytönsuojakalvoa.

  Rakentamani suojakotelo:
  [​IMG]
  Käytännössä flipcover ja hohtaa pimeässä noin kivasti.


  Yhteenvetona:
  Löytäisin harvoja tilanteita joissa Canon Eos450D olisi kannattava valinta. Suuri koko, vaikeammin toteutetut valikot ja hinta ovat mainittava huonoina puolina.

  Tilanteita joissa 450D on kuitenkin parempi valinta:
  • Nopeasti liikkuvat kappaleet
  • Tarve paremmalle zoomille
  • Raw kuvauksen tarve
  • Salaman tarve
  Mutta noin muuten OnePlus on monissa tilanteissa samalla tasolla tai jopa parempi. Hyvässä valaistuksessa kuvia ei erota toisistaan. Tulevan raw kuvauksen jälkeen en näe syytä Canonin omistamiselle.

  Kai jopa oman topicin arvoinen. Olkoot täällä kuitenkin. Lisään kuvia/videoita ja niiden vertailuja jos niitä tarvitaan.
   
  Last edited: Jul 29, 2014

  #12
  aatee, OsQ, Devast and 10 others like this.
 13. Tycoon
  Eclair Jul 25, 2014


  #13
  Murkula and I3rawler like this.
 14. Timo Salola
  Honeycomb Jul 25, 2014


  #14
 15. josilfve
  Donut Jul 26, 2014

  josilfve , Jul 26, 2014 :
  Hienoa, kiitos kun jaksoit tuollaisen vertailun tehdä! Hyvinhän tuo päivänvalossa tuntuu pärjäävän. Ainakin vanha iphone 4S jää kyllä tuosta jälkeen.

  Oma visioni tuosta OPOn valokuvauskäytöstä on tämän tyyppinen:

  OPO tulee käyttöön instagrammia ja facebookkia varten. JA tietysti kaikkeen joka kuuluu tuohon jo monesti siteerattuun Ken Rockwellin lentävään lauseeseen, että paras kamera on se joka on mukana.

  Koska valokuvaus kuitenkin kuuluu harrastuksiini, OPO ei kuitenkaan (kuten ei vielä muutkaan kännykkäkamerat) vielä riitä tyydyttämään laatuvaatimuksiani. Iso osa sitä on myös juuri salaman ja vaihdettavien objektiivien puute, kuten @Timo Salola mainitsit.

  MUTTA kun itse pidän tällaisesta minimalisti-valokuvauksesta kun varusteista puhutaan, ajattelin että tuo 5.5 tuuman näyttö ja raaka prosessointiteho tekisi kapulasta mainion mobiilin kuvankäsittelykapineen. Juuri hankittu Sony A7 hoitaa kyllä sekä ton kuvanlaatu- ja monipuolisuuspuolen, ja sen pitäisi wifin tai NFC:n kautta saada suoraan kytkettyä OPOon.

  Kun vielä saisi keksittyä miten nuo Sonyn .ARW - RAWkuvat saisi käsiteltyä OPO:lla olisi mulla sitten jo varsin mukava on-the-go valokuvastudio. 64Gb tallennustilaa riittää hyvin tilapäisten kuvien varastoimiseen ja läpikatsomiseen, vaikka olisivatkin RAW-formaattia. Ja sitten eikun OPOsta eteenpäin joko Flickr- tai 500px:iin ja homma olisi paketissa :)
   

  #15
 16. molokki
  Gingerbread Jul 26, 2014

  molokki , Jul 26, 2014 :
  Kuvapankkina tuo on rahan arvoinen vehjes ku ottaa huomioon näytön ja suoritustehon. Jospa se RAW /.dng -tuki seuraavassa päivityksessä vielä vie eteenpäin tätäkin.
   

  #16
  josilfve likes this.
 17. josilfve
  Donut Jul 26, 2014

  josilfve , Jul 26, 2014 :
  No on todellakin. Vähän hirvittää, kun tuon OPOn speksejä tässä vertailee tähän mun Late 2008 macbookkiin, joka tällä hetkellä on ainoa käytössä oleva tietokone. Jää nimittäin usealla osa-alueella OPOn jalkoihin :)

  Ja peukkuja pystyyn sen puolesta, että tosiaan jatkavat tämän RAW-tuen kehittämistä.
   

  #17
 18. qwRad
  Eclair Jul 26, 2014

  qwRad , Jul 26, 2014 :
  Hyvältä näyttää tosiaan kuvanlaatu ja kiitokset testailusta!

  Tätä Photo Mate R2 ohjelmaa (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tssystems.photomate2&hl=en) ovat monet kehuneet RAW-kuvien editointiin. Itsellä ei ole kokemusta mutta varmasti harkitsen omaan käyttöön myös. En sitten tiedä onko puhelin kuitenkaan riittävän kokoinen tuohon hommaan vai pitäisikö olla tabletti. Luulisi kuitenkin OPOn tehoisella vehkeellä sujuvan ihan mukavasti kevyet peruseditoinnit.

  Mielenkiinnolla myös odottelen että Adobe saisi jossain vaiheessa valmiiksi Android-version Lightroom mobilesta, pikaisella testillä mutsin iPadilla vaikuttaa erittäin kätevältä softalta.
   

  #18
 19. t0nnizi
  Donut Jul 27, 2014

 20. japo2101
  Gingerbread Jul 27, 2014


  #20