8
Volte Romania

 1. alex.nicolae
  Donut Apr 29, 2020

  alex.nicolae , Apr 29, 2020 :
  Salut!

  Am incercat si eu activarea cu OnePlus logkit. Mi-au aparut toggle-urile de VoLTE si VoWIFI in meniu, dar nu functioneaza. Cel putin nu apare nicio iconita cand sunt intr-un apel si cade de pe 4g+ pe H+ sau chiar 3G. in schimb cu unele persoane cu care vorbesc imi apare semnul HD in dreptul contactului in timpul apelului, in ecranul de apel in desfasurare, dar tot cade de pe 4g.

  Am sunat si la Vodafone RO, mi-au comunicat ca intradevar, nu aveam serviciul activ pe numar, dar avand telefon OnePlus, care momentan nu este suportat de ei (suporta doar Huawei, Samsung), deci n-o sa functioneze.

  N-am mai incercat si sa schimb profilul cu PDC. Mi se pare ca trebuie sa fac prea multe, pt un telefon care se vrea rivaliza cu marii producatori. Abia astept sa scap de el, pacat ca nu sunt asa cautate cele SH pe la noi.

  P.S. telefonul in cauza este OnePlus 7T achizitionat de pe site-ul OnePlus.
   

 2. arazvan2002
  Cupcake May 3, 2020

  arazvan2002 , May 3, 2020 :
  Nu mai asteptati nimic de la vodafone. Sunati si spuneti sa va activeze volte si vowifi ca va luati voi samsung sau huawei vreodata. Asa am facut si eu. Apoi faceti cu PDC setarile gasite pe net si va functiona. Eu am facut pe OP6T. Acum imi bat capul ca dupa ultimul update au scos profilul de vodafone UK (defapt pe toate in afara de vodafone NL) si nu imi mai merge vowifi, dar merg volte si HD+ voice (pentru asta au trebuit facute niste setari cu efs explorer, dar pe altele, gen Telia Norway, merg.
   

 3. shadbla
  Donut May 23, 2020

  shadbla , via OnePlus 7T Pro , May 23, 2020 :
  Salut,

  Nu reușesc să fac sa meargă VoLTE sau VoWiFi pe Vodafone, pe 7t PRO. Cu SIM 2, în același telefon, Orange merge direct, doar cu bifele din logkit. Pt Vodafone am incercat toate profilele legate de VDF din PDC, far nu îmi apare logo VoLTE. Trebuie sa mai fac ceva ? Sim Vodafone l-am băgat într-un iPhone și a mers aproape instant, după un update de setări venit de la operator. Pe OP nu merge deloc. greșesc ceva ? Mulțumesc anticipat.
   

 4. Iceman_KMY , via OnePlus 5T Sandstone White , May 26, 2020 :
  salut,
  eu am 5T și nu-mi merge VoLTE/VoWIFI pe Orange nici după modificări în logkit.
  e păcat că nu avem suport din partea OnePlus pentru funcțiile suportate de telefoanele noastre, plus că după update la Android 10 s-au revocat și funcțiile din logkit, fiind necesar să instalez aplicația separat.
  OnePlus știe că a făcut telefoane bune, dar ne limitează cumva accesul la tehnologie dacă nu ținem pasul cu noile modele.
  într-un fel e normal din partea unui producător, trebuie să facă vânzări, dar nu-i deloc normal pentru consumatori, mai ales când încă avem telefoane de generații vechi, dar destul de performante.
  aș miza mai departe pe OnePlus, dar aș alege telefonul cel mai ieftin care să-mi dea ceea ce am nevoie. n-aș mai alege telefonul de top din gamă pe care să-l pun "în cui" după 3 ani.
   

 5. F_Daniel_Varzaru_RKQX
  Cupcake May 28, 2020

  F_Daniel_Varzaru_RKQX , May 28, 2020 :
  Am reusit activarea Volte pe Vodafone. cu un Oneplus 3T.
   

  Attached Files:


 6. Aurelian1
  Donut May 30, 2020

  Aurelian1 , May 30, 2020 :
  Salut,
  Sa stii ca functioneaza.
  Am gasit un tutorial pe youtube (facut pt OP6 si pe Orange) care eu tocmai l-am testat pe reteaua DigiMobil.

  Pe un OnePlus 5 si 5T ambele in DigiMobile. Pe varianta oxygen 9.0.11 la zi cu update-urile stock. Singura mentiune e ca in loc de Telia-Finland care nu exista in lista mea. Am incercat 2 optiuni:
  1.Elise-Finland si exista aceeasi problema cu SMS-urile -> nu se trimit daca VoLTE e activat iar VoWifi nu functioneaza deloc si
  2.Telefonica-UK. Aici SMS-urile se expediaza si cu VoLTE activ. VoWifi functioneaza...

  Excelent tutorial. Simplu si eficient.Nu necesita root.

  Clipul il puteti vedea aici

  Daca vor aparea bug-uri revin mai tarziu cu un mesaj dar din ce am testat functionabilitatea e 100%.

  Practic comenzile date initial in logkit cu *#800# doar activeaza butoanele de VoLTE si VoWifi nu si functia in sine. Pentru functie trebuie urmat tutorialul.

  Specific ca nu stiu daca VoLTE e activ pe SIM in mod default sau trebuie activat in prealabil la operator prin call center sau bagandu-l in telefon agreat VoLTE de operator. Eu am bagat SIM-ul intr-un REDMI6 care instant a intrat pe VoLTE. Apoi am aplicat procedura descrisa in clip.
  Mai specific ca nu a fost necesar sa instalez logkit-ul caci era deja in meniu
   
  Last edited: May 30, 2020

  Georgeoneplus7pro and Iceman_KMY like this.
 7. Iceman_KMY , via OnePlus 5T Sandstone White , May 30, 2020 :
  salut,
  am văzut mai mult proceduri de activare VoLTE/VoWIFI, dar încă nu vreau să le folosesc.
  deși am fost și sunt pe varianta beta de firmware cu 5T, acum cu Android 10 de ceva timp, îmi funcționează prea bine telefonul încât să fac acele modificări.
  momentan derulez un protest public pe termen limitat la fiecare postare pe Facebook de la OnePlus.
  probabil câțiva mă vor crede nebun, dar vorba aia: "dă-i nebunului ce vrea, dacă vrei să scapi de el" [e]1f601[/e]
  în caz că nu rezolv nimic, măcar am încercat, dar dacă rezolv ceva, multă lume va beneficia ulterior de acele modificări oficiale.
  deranjant e că suntem discriminați, pentru că nu primim același produs (aici mă refer la software) la fel ca în restul țărilor din Europa.
  toți am platit același preț pe telefone atunci când le-am cumpărat, ca și cei din Germania, Spania, etc., de ce să nu avem și noi aceleași opțiuni? banii noștrii nu sunt buni?
  dar cel mai deranjant e că deși s-a pornit acest Post în limba engleză, niciun reprezentat OnePlus nu a răspuns solicitării, măcar să ne spună dacă o să avem, sau nu, VoLTE și VoWIFI oficial pe telefoane.
  așa că încă-i mai dau cu protestul pe Facebook, poate iese ceva bun.
  o zi faină să aveți!
   

  alex.nicolae likes this.
 8. Aurelian1
  Donut Jun 18, 2020

  Aurelian1 , Jun 18, 2020 :
  Observ ca am postat alt link de youtube in engleza. Asta e defapt clipul care vroiam sa-l postez:


  Adaug faptul ca tocmai mi-am facut update la OP 5T la android 10 si volte a disparut. Banuiesc ca setarile ce le-am facut au fost sterse odata cu upgrade-ul.

  Problema care o am ca acum, cand intru cu *#800# in meniu in log switch nu mai am la sectiunea "function switch" butoane pt Enable la VoLTE si VoWifi.

  Daca are cineva idee unde le gasesc sa le pot da Enable iar rog lasati un mesaj.
  Merci
   

 9. alex.nicolae
  Donut Jun 19, 2020

  alex.nicolae , Jun 19, 2020 :
  Salut! Trebuie sa instalezi OnePlus Logkit. Cauta-l pe xda. Eu pe 7t l-am instalat, am bifat volte si vowifi. Am sunat la vdf, mi-au confirmat ca daca sim-ul e intr-un tel compatibil, va functiona. Tot nu functioneaza. Cred ca e o problema intre unii operatori si oneplus.
   

 10. arazvan2002
  Cupcake Jun 20, 2020

  arazvan2002 , via OnePlus 6T , Jun 20, 2020 :
  Aveti nevoie si de access pointul numit ims pt vodafone. nume IMS, type tot ims.merge pe vodafone. Eu am pe 6T. Am pus un profil mai vechi de vodafone UK cu PDC si merge din nou.
   

 11. F_Daniel_Varzaru_RKQX , via OnePlus 6T , Jul 4, 2020 :
  Nici mie nu îmi mai apare opțiunea în meniu. Cu 3t a mers, aveam Android 9
   

 12. F_Daniel_Varzaru_RKQX
  Cupcake Jul 6, 2020

  F_Daniel_Varzaru_RKQX , Jul 6, 2020 :
  Salut! Trebuie sa instalezi versiunea initiala de LogKit (1.0). Daca nu gasesti, ti-o trimit eu.
   

 13. Aurelian1
  Donut Jul 11, 2020

  Aurelian1 , Jul 11, 2020 :
  Am gasit logkit-ul 1.0 pt andoidul 10 de pe apk mirror
  https://www.apkmirror.com/wp-conten...5-aRFCDwcl5pYo7omPho-Uywp0D-UD0vE6hkeC6x7bCWY
  Am activat iar butoanele de la function switch problema e ca softul QPST imi da ceva eroare cand incerc sa selectez telefonul din lista "Failed to select interface with provided ID, please make sure interface still exist".
  Pasii facuti de mine is identici cu cei din clip si cu ce am facut pe andoid 9 acum vreo luna numai ca acum nu mai vrea sa incarce setarile de pe telefon.
   

 14. U1594449314686
  Cupcake Jul 11, 2020

  Attached Files:

  • 111.jpg
   111.jpg
   File size:
   18.6 KB
   Views:
   0
  • 111.jpg
   111.jpg
   File size:
   18.6 KB
   Views:
   0

 15. Aurelian1
  Donut Jul 13, 2020

  Aurelian1 , Jul 13, 2020 :
  Dupa ce am incercat versiuni diferite de QPST si drivere USB am descoperit ca e o problema generala. Dupa update la android 10 nu mai functioneaza patchul de dinainte.
  Am gasit in schimb pe forum thread-ul asta:
  https://forums.oneplus.com/threads/...fter-update-oneplus-5t-to-android-10.1252067/
  dupa ce am urmat pasii si executat comenzile am dat restart la telefon si VoLTE si VoWIFI au reaparut.
  Is curios cat de stabila e solutia. Daca apar probleme revin cu un mesaj.

  Specific ca functioneaza fara root.
   
  Last edited: Jul 13, 2020

  Iceman_KMY likes this.
 16. Iceman_KMY
  Donut Sep 3, 2020

  Iceman_KMY , Sep 3, 2020 :
  am încercat procedura din link și funcționează pe 5T cu Orange, dar sunt momente când VoWifi (sau VoLTE) dispare 4-5 secunde apoi revine. oricum mersi!
   

 17. Br0keR
  Froyo Sep 3, 2020

  Br0keR , Sep 3, 2020 :
  Pe OP5T cu OOS10 nu mi-a functionat varianta cu QPST insa mi-a mers cu EfsTools (varianta de mai sus) numai ca am inclus in folserul cu EfsTools si fisierul "mcfg_sw.mbn" pentru activare Volte, fisier descarcat de pe forumul din RU.
  Totul functioneaza perfect pe RDS.
   

 18. Aurelian1
  Donut Sep 26, 2020 at 10:11 AM

  Aurelian1 , Sep 26, 2020 at 10:11 AM :
  Am remarcat si eu dar e corelat cu semnalul. Daca e o zona in care 4G nu nu e chiar la maxim se deconecteaza volte-ul uneori cand trece pe H+.

  In alta ordine de idei am incercat sa fac acelasi procedeu pe un OP6T dar nu am reusit inca sa activez VOLTE-ul pe digi.
  Pe OP6T este un android 10.3.5.
  Nu se poate face enable la Serial doar la Full-port switch din *#801# . Cand activez serial se blocheaza (ma scoate din aplicatie).
  Ar trebui sa mai spun ca pt ca sa mearga comanda *#801# e necesar sa fie instalat engineering mode (eu l-am copiat de aici
  https://www.apkmirror.com/apk/onepl...-0-171117173719-25c8842-android-apk-download/ ) . Se activeaza "full port switch"-ul si comenzile date in cmd "trec" adica nu da eroare la rularea lor.
  Oricum inca nu functioneaza VOLTE-ul si nici VOWIFI-ul. Am gasit ca ar functiona pe 10.3.3 insa downgrade la android nu o sa fac. Pt ca am incercat cu SIM deja activat pe VOLTE trag concluzia ca problema e cu patchul. Daca gasiti workaround lasati un post aici.
  Multumesc