9
Where is AptX in oxygen os 5.0(oreo)

  1. mahafuzhossain13
    Donut Jan 13, 2018

    mahafuzhossain13 , Jan 13, 2018 :
    Anyone even I need help. In my Bluetooth option aptx he is available but each time I change it just sticks to AAC and SBC nothing else comes LDAC doesn't work even. Can anyone please explain this to me what is the problem. And also none of the option works for me audio sample, audio bits per sample. Am using op3 oxygen os 5.0.1.
    Thanks.
     

    Attached Files:

    Last edited: Jan 13, 2018

    #41
  2. grahamaj1
    Cupcake Jan 18, 2018

    grahamaj1 , Jan 18, 2018 :
    Update #2

    Unfortunately beta 19 didn't fix things for me in the end. Still the momentary stutters whenever I connected with LDAC & OTA 5.0.1 is the same. So I have reverted to connecting with SBC for the sake of better stability.

    Oh well
     

    #42
  3. smazil.martin
    Cupcake Jan 19, 2018

    smazil.martin , Jan 19, 2018 :
    I'm on the latest Open Beta (21) for 3T and AptX does not work at all for me. It always switches back to SBC.
     

    #43
  4. Sun90
    Starting Point Expert Community Expert Jan 19, 2018

    Sun90 , Jan 19, 2018 :
    You need to have an aptx supported BT headset.
     

    #44
  5. vcartera
    Gingerbread Jan 19, 2018

    vcartera , Jan 19, 2018 :
    I'm on Open Beta 21, aptX works without any issues, the same as it was on 20
     

    #45
  6. poncho4665
    Cupcake Feb 19, 2018

    poncho4665 , Feb 19, 2018 :
    I have a OnePlus 3T running open beta 22. I own a pair of Sony MDR-1000X. I cannot establish any Bluetooth connection other than SBC audio codec. I bought these headphones for LDAC and it just doesn't work for me. In the developer settings every time I go in and try to manually change it to LDAC it reverts back to SBC immediately, or any of the other Bluetooth settings for that matter. Im surprised aptx doesn't even work either, being that aptx and aptxhd were "highlights" of some of the OS updates. The image I attached show that all the Bluetooth settings are automatically set to default and they cannot be changed. The only one that can be changed is the AVRCP version. Which if i change it to any of the 3 options, it still doesn't let me change any of the other settings.
    Anyone have any advice, or are going through something similar?
    Thanks in advance.
     

    Attached Files:


    #46
  7. bagl0312
    Froyo Feb 19, 2018

    bagl0312 , Feb 19, 2018 :
    Install the last OREO stable update (5.0.1).
    My sony MDR-1000X works perfectly with LDAC on that version
     

    #47
  8. grahamaj1
    Cupcake Feb 19, 2018


    #48
  9. Sheik_Yerbouti
    Honeycomb Feb 19, 2018


    #49
  10. pvilarinho74
    Ice Cream Sandwich Feb 20, 2018


    #50
    Mattia Pozzebon likes this.
  11. dimovkster
    Gingerbread Feb 20, 2018

    dimovkster , Feb 20, 2018 :
    this codec was not present in the 5.0 update. If you want to use it, you should update to 5.0.1. They included it there
     

    #51
    Mattia Pozzebon likes this.
  12. Sheik_Yerbouti
    Honeycomb Feb 20, 2018


    #52
    Mattia Pozzebon likes this.