10
Wifi and bluetooth connectivity issue in oneplus 7 pro android 10 via OnePlus 7 Pro

  1. MayankSingh3493 , via OnePlus 7 Pro , Oct 3, 2019 :
    Whenever i m using a bluetooth headset with my wifi on .. the speed of my wifi drop nearly to 0kbps
    This is mostly after upgrading my op7pro to android 10 ..
    can anyone help me with this
     

    #1
    TheJuli, nelinski, abhi_four and 7 others like this.
  2. ms0032
    Cupcake Oct 18, 2019


    #2
  3. ashishjena
    Honeycomb Oct 19, 2019


    #3
  4. kewlshubham
    Donut Oct 20, 2019

    kewlshubham , Oct 20, 2019 :
    Oneplus 7pro frequent Wifi auto disconnect and reconnect issue after Android 10 update
     

    #4
    Aravind046 likes this.
  5. balagopal96
    Cupcake Oct 20, 2019

    balagopal96 , Oct 20, 2019 :
    Same here. Ever since the oxygen os 10.0.1 update, wifi and sometimes even bluetooth has a frequent disconnection and reconnection issue which was never noticed before the update. Hoping it would be fixed soon.
     

    #5
    German_trentini likes this.
  6. whiteplasticbag , via OnePlus 7 Pro , Oct 23, 2019 :
    I'm seeing the same issue. On my device all the wireless communications get disconnected all together at random intervals. everything will be working fine, then Bluetooth, wifi and cellular all disconnect and reconnect at the same time. I suspect it's some connection process that crashes and then restarts. this is a major issue as this happens in the middle of calls sometimes.
     

    #6
    Kevin Thomas Tom likes this.
  7. FlemmingD
    Cupcake Oct 24, 2019

    FlemmingD , Oct 24, 2019 :
    I have the same problem, but I see it when my OnePlus 7 pro jump from 2,4Ghz to 5Ghz, and the opposite way.
    My wifi is unifi network.
     

    #7
  8. mptpro
    Froyo Oct 25, 2019


    #8
    whiteplasticbag likes this.
  9. German_trentini
    Cupcake Nov 9, 2019

    German_trentini , via OnePlus 7 Pro , Nov 9, 2019 :
    Since the Android 10 update I'm having trouble in the Bluetooth connection with my car's Chevrolet MyLink system. They get paired and I can receive and make phone calls but the multimedia audio wouldn't reproduce, the car's system indicates there's no device connected . Will this be fixed?
     

    #9
  10. TheFrosty
    Cupcake Nov 12, 2019

    TheFrosty , Nov 12, 2019 :
    For me it's only Wifi & LTE, but Bluetooth audio will have a nasty cracking sound every single time, which almost made me think it's a hardware issue. Support just said to hard reset... a little disappointed that they don't even try to look at log files or anything similar.....

    Has anyone tried a hard reset?
     

    #10
  11. whiteplasticbag , via OnePlus 7 Pro , Nov 12, 2019 :
    I'm seeing exactly the same. Support told me they were looking into the issue.
     

    #11
    nelinski likes this.
  12. abhi_four
    Eclair Nov 22, 2019

    abhi_four , Nov 22, 2019 :
    Haven't tried Bluetooth, but WiFi is connection drops often!! It is irritating. Can someone please resolve this issue?
     

    #12
    nelinski likes this.
  13. nelinski
    Cupcake Jan 2, 2020


    #13
  14. TheJuli
    Eclair Jan 3, 2020


    #14
    Kevin Thomas Tom likes this.
  15. Muhammed_Faisal
    Cupcake Jan 13, 2020 at 6:34 PM

  16. PhilipKegler
    Cupcake Jan 14, 2020 at 4:01 PM

    PhilipKegler , Jan 14, 2020 at 4:01 PM :
    Hi. I have exactely the same issue. When phone is connected to my Tribit maxboom bluetooth speaker suddenly there is nearly no wifi. After switching off bluetooth connection everything is fine with my wifi until i switch on bluetooth again and reconnect to te speaker. This problem is absolutely reproducible.
    oneplus 7 pro, Android 10, OxygenOS 10.0.3.GM21BA
     

    #16