0
Xiaomi Mi Watch global

  1. Caine Thanatos
    Cupcake Mar 2, 2021

    Caine Thanatos , Mar 2, 2021 :
    I got my Xiaomi MI Watch (global) this week


    I got no read out on the watch regarding any sensors, heart / o2 / steps / air pressure / compass . they all stay 0.

    installing a face watch times out. (except the < 700kb's ones , but only if I start the process right after it "synced"

    There I noticed the interval of disconnection, 40 seconds, then reconnect 5 seconds. Every 45 seconds, Then "Mi Watch" lights up, but still no tracking of any sensors .
    The green (heart), red ( o2) are working , as the they light up.

    other bluetooth devices are a-OK, headphones, Xiaomi miband 3/4 (5 in the past but lost it)

    I have tried the following:
    • permissions settings , all permissions granted
    • rebooting , resetting the watch
    • reboot of the phone
    • clearing wifi/bluetooth cache
    • clearing cache of application , also bluetooth app cache
    • "lock" the application

    No luck at all.

    So for me, it seems that there might be a permission issue ?
    or powersaving of Bluetooth BLE causing an issue.
    I also read issues regarding WearOS with OxygenOS.

    sidenote:
    They have their own app Xiaomi Wear , so I can not use the Google Wear OS one

    Phone specs:

    • Model : GM1913
    • OS: Android 10 - Oxygen OS 10.0.11.GM21BA
    • 8 GB + 256GB ROM
     

    Attached Files:


    #1
  2. Liehjan
    Marshmallow Mar 2, 2021

    Liehjan , Mar 2, 2021 :
    That's because the app isn't running android wear software :)
     

    #2
    Tobikage likes this.
  3. _Bharat_
    Gingerbread Mar 2, 2021

  4. Caine Thanatos
    Cupcake Mar 2, 2021

    Caine Thanatos , Mar 2, 2021 :
    ah ok thought it was modified google WearOS version.

    great, so, no need to hassle the google wearOS devs then

    tried again with a reset, reboot , etc, no luck :(
     

    #4
  5. Liehjan
    Marshmallow Mar 2, 2021

    Liehjan , Mar 2, 2021 :
    You could try to ask on a Xiaomi forum?
     

    #5
    J4t1np4r3kh likes this.
  6. Caine Thanatos
    Cupcake Mar 2, 2021

    Caine Thanatos , Mar 2, 2021 :
    funny, it just started working...
    I had put it back in the box, after a few hours, I give it one more shot...
    this time, sudden no problems, all sensors ok, no more disconnects... all good lol
     

    #6